• Haberler
  • Genel
  • Kültür Vakfı'nın gereği yapılacak – Kocatepe Gazetesi

Kültür Vakfı'nın gereği yapılacak – Kocatepe Gazetesi

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak eğitim ve kültür anlamında gereken herşeyi yapmak için çalışacakları mesajını veren Ocak Başkanı Emre Burak Tağ, yeni ocak binasında şevkle çalıştıklarını kaydetti Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Temsilcisi Emre Burak Tağ, Mevlevi Camii karşısında yüz yıllık köklü geçmişi bulunan tarihi bir konakta milli manevi değerlere sahip [&hellip]

Kültür Vakfı’nın gereği yapılacak

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak eğitim ve kültür anlamında gereken herşeyi yapmak için çalışacakları mesajını veren Ocak Başkanı Emre Burak Tağ, yeni ocak binasında şevkle çalıştıklarını kaydetti

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Temsilcisi Emre Burak Tağ, Mevlevi Camii karşısında yüz yıllık köklü geçmişi bulunan tarihi bir konakta milli manevi değerlere sahip çıkan bir ocak anlayışı ile hizmet vereceklerini söyledi. Tağ, ocağın yeni hizmet binası hakkında bilgiler verdi.
BAŞLANGIÇ NOKTASI ÖNEMLİYDİ
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Temsilcisi Emre Burak Tağ, tarihi, kültürel özellikleri olan bir mekanı ocağa fizik mekan olarak tercih ettiklerini söyledi. Törelere göre Türklük ve itikatın gerektirdiği İslamiyetin gerektirdiği biçimde Müslümanlık görevini yerine getirmeye çalıştıklarının altını çizen Tağ; “Başlangıç noktası bizim için çok önemliydi. Ben haytat tesadüflere değil tevafuklara inanırım. Bir akşam bina arayışı içerisinde iken kalbimden geçen Afyonkarahisar’da Mevleviliğin başladığı, şehrin sahibi Evliyaların yaygın olarak bulunduğu bir mahallede Mevlevi Camii avlusuna bakan bir yer ocağımıza nasip oldu. Allah bize bahçeli ve iki katlı yüz yıllık tarihi olan bir mekanı nasip etti.” dedi.
KONAK EN İYİ ŞEKİLDE
DEĞERLENDİRİLDİ
Yaz döneminde yaklaşık 2 ay tarihi konağın bakım ve onarımı ile ilgilendiklerini bahçeyi düzenlediklerini anlatan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Temsilcisi Emre Burak Tağ, binanın üç bölümde kullanıldığını söyledi. Üst katın il teşkilatı yönetim katı olarak değerlendirdiklerini bildiren Tağ; “Üst katta Asena teşkilatı olarak bayanlarımızında odası var. Orta katta başkanlık odamız bulunuyor. Alt katta sosyolojik açıdan teşkilatımızın fikir adamlarından merhum Prof. Dr. Erol Güngör’ün ismini verdiğimiz dersliğimiz, ocak idare amirliği odamız, davanın manevi yönünü oluşturan rahmetli Hz. Seyyid Ahmet Arvasi’nin ismini verdiğimiz kütüphanemiz var. Tekel ve Gümrük eski bakanımız rahmetli şehitlerimizden Gün Sazak’ın ismini verdiğimiz şark köşesi olarak adlandırdığımız sohbet, okuma odamız bulunuyor.” diye konuştu.
YENİ DÜZEN NEZİH
BİR ORTAM
Kültürel aktivitelere yer verilen kişisel gelişimin ön planda tutulduğu bir ocak yapılanmasına dikkat çeken Emre Burak Tağ, konak bahçesini en iyi ve kullanışlı şekilde düzenlediklerini ifade etti. Okuyan, araştıran, kendisini geliştirme niyetindeki insanlara hizmet amacıyla bahçelerini “fikir otağı okuma bahçesi” adıyla düzenlediklerini kaydeden Tağ şöyle konuştu: “Hizmet binası olarak kullandığımız konak bahçemiz siyasetten öte bir bay ve bayanın birlikte gelebilecekleri, eşlerin çocuklarıyla birlikte gelebilecekleri nezih bir ortamdır. Bu gerçeğin yadsınılmamasını istiyoruz. Sürdürülebilir, örnek ve sayıca artan bir yapılanma olmayı arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.
ÖNCE AİLELER GELSİN
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Temsilcisi Emre Burak Tağ, fikir otağına fikir tartışmaları yapılması üzerine davette bulunduklarını söyledi. Yerel gazetelerin, ulusal düzeyde yayın yapan gazetelerin yer aldığı ünitelerin yanı sıra fikir otağında okuma bültenlerine yer verildiğini anlatan Tağ şöyle konuştu: “Ramazan ayından evvel binamıza geçtik. Ramazan ayı içerisinde sabaha kadar kapımız aşındırıldı. Pekçok güzellik yaşadık. Ailelere seslenmek istiyorum. Bizim için aileler gelenek ve göreneklerimiz çok önemli. Ailelerin çocuklarını buraya göndermeden, bizlere emanet etmeden önce beni, yönetimimi tanımalarını istiyorum. Ortamımızı görüp evlatlarını gönül rahatlığıyla bizlere emanet edebilsinler. Burası çocuklarının okuldan kaçıp sigara ve başkaca kötü alışkanlık edinecekleri bir yer değil. Türk dünyasına özgü Dokuz Oğuz isimli bir gazete çıkarıyoruz. Üçüncü sayısı hazır, aylık yayın periyodunda. Kalem isimli dergimizide aylık olarak yayınlıyoruz. İsteyenler bize yazılarını gönderebilirler. Eğitim ve kültür vakfı olarak bunun gereklerini her zaman yerine getireceğiz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme