Kültür turizminde Afyon'un önü açık

Turizm Haftası Afyonkarahisar'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalarda Emir Murat Özdilek Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencisi Huriye Dinç'in temsili bir mezar başında okuduğu Annem adlı şiir, katılımcılara duygulu anlar yaşattı Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Emir Murat Özdilek Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi işbirliğinde Turizm Haftası kutlama etkinliği düzenlendi. Okulun [&hellip]

Kültür turizminde Afyon’un önü açık

Turizm Haftası Afyonkarahisar’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalarda Emir Murat Özdilek Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencisi Huriye Dinç’in temsili bir mezar başında okuduğu Annem adlı şiir, katılımcılara duygulu anlar yaşattı

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Emir Murat Özdilek Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi işbirliğinde Turizm Haftası kutlama etkinliği düzenlendi. Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali İhsan Narlı, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ve davetliler katıldı. Afyonkarahisar belgeselinin izlenmesinin ardından açılış konuşması yapan Okul Müdürü Mükremin İçli, Afyonkarahisar’da 2 Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olduğunu belirterek, 2010 – 2011 öğretim yılında bir okulun daha İhsaniye’de faaliyete başlayacağını söyledi.
“5084 turizm
yatırımlarını arttıracak”
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali İhsan Narlı ise, termal turizmin son yıllarda hareket kazandığını ve 5084 sayılı Yatırımları ve İstihdamı Teşvik Kanunu’nun turizm yatırımlarını ilimize çekeceğini umduklarını belirtti. Afyonkarahisar turizmi hakkında bilgi veren Narlı, “Afyonkarahisar’ın sahip olduğu maddi ve manevi kültür değerleri, tarım potansiyeli ve doğal çevresi turizm için yaratılmıştır. Bu potansiyeli ile gelecekte pazarlama sorunu olmayan rekabet edebilir. Kültür ve kültüre dayalı turizm ile Afyonkarahisar’ın önü açıktır” dedi.
“Turizme önem
vermek zorundayız”
Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu’da konuşmasında turizmin faydalarına değindi. Türkiye’nin turizme layık olan bir ülke olduğunu söyleyen Kişioğlu, “Turizm bacasız sanayi dediğimiz bir faaliyettir. Turizme önem vermek zorundayız. Dünya turizm pastasından Türkiye’nin aldığı pay düşüktür. Bu payı arttırmak bizlerin elindedir. Turizm insanları memnun ve mutlu etme sanatıdır” diye konuştu.
Turizmin sorunları anlatıldı
Açılış konuşmalarının ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden (AKÜ) Yrd. Doç. Dr. Elbeyi Pelit, Afyonkarahisar’da Turizm ve Turizmin Sorunları konulu bir konferans verdi. Afyonkarahisar’ın tarihi ve turistik mekanlarını slayt eşliğinde tanıtan Pelit, Afyonkarahisar’ın turizm potansiyeline dikkat çekti.
Duygulandıran şiir
Konferansın ardından Emir Murat Özdilek Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Huriye Dinç, Annem isimli şiiri okudu. Temsili mezar başında şiirini okuyan Dinç, salondaki davetlilere duygulu anlar yaşattı. Bazı izleyiciler göz yaşlarına hakim olamadı. Şiirlerin ardından etkinlik Afyonkarahisar Türküleri konseri ile sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme