Kültür-sanat, Konservatuvar'la gelişiyor – Kocatepe Gazetesi
Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, etkinliklerle dolu bir yarıyılı geride bıraktı. Konservatuvar, bahar döneminde de önemli etkinliklere imza atacak Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 2013'ün güz yarıyılında önemli etkinliklere imza attı. 228 öğrenci ve 52 eğitimcisiyle Müzik Bölümü-Türk Halk Müziği Bölümü-Türk Sanat Müziği, Sahne Sanatları Bölümleri'nde eğitim-öğretim veren Konservatuvar'da birçok enstrüman öğretiliyor. Bu enstrümanlar, şöyle [&hellip]
Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, etkinliklerle dolu bir yarıyılı geride bıraktı. Konservatuvar, bahar döneminde de önemli etkinliklere imza atacak
Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 2013’ün güz yarıyılında önemli etkinliklere imza attı. 228 öğrenci ve 52 eğitimcisiyle Müzik Bölümü-Türk Halk Müziği Bölümü-Türk Sanat Müziği, Sahne Sanatları Bölümleri’nde eğitim-öğretim veren Konservatuvar’da birçok enstrüman öğretiliyor. Bu enstrümanlar, şöyle sıralanıyor: Keman (Türk-Batı), viyola, çello (Türk-Batı), kontrbas, piyano, klarinet, trompet, tanbur, ney, klasik kemençe, ud, kanun, ritim sazlar (kudüm-daire-bendir-tef), bağlama, kabak kemane, tar, zurna, kaval, mey.
AFYON’UN TANITIMINA KATKI
Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Eğitim-Öğretimden Sorumlu Müdür Yardımcısı Okutman Fakı Can Yürük, öğrencilerin kendilerini geliştirmesine ve Afyonkarahisar’ın tanıtımına katkı sağlayacak pek çok etkinlik düzenlediklerini söyledi. Yürük, “Konservatuvarımızın; Kocatepe Akademik Orkestrası, Türk Halk Müziği Topluluğu, Türk Sanat Müziği İcra Topluluğu, Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Akademik Çoksesli Koro’su, faaliyetlerine devam ediyor. Özellikle Akademik Orkestra sayın Cihat Aşkın tarafından da çok önemseniyor. İkinci konserini gerçekleştirdi ve birçok kurumdan davet almaya başladı” dedi.
ÇOCUK
KOROLARI İHMAL EDİLMİYOR
Çocuk Koroları’na da önem verdiklerini hatırlatan Yürük, “Konservatuvarımızın 6-8 yaş, 9-14 yaş, 14-18 yaş koroları Cumartesi ve Pazar günleri Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenli olarak çalışıyor. Bunun yanında; dünyaca ünlü keman sanatçımız Cihat Aşkın’la birlikte CAKA-Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları Projesi 22 öğrencisi ile devam ediyor. Ayrıca Korolar Şenliği, çocukların sahneye ilk adımlarını attığı Amatör Çalgıcılar Festivali’de çocuklarımıza yönelik ciddi çalışmalar” diye konuştu.
TÜRK DÜNYASININ ÇOCUK ŞARKILARI SÖYLENECEK
23 Nisan Haftası’nda çocuklara yönelik önemli bir faaliyet yürüttüklerini kaydeden Yürük, “Bu sene 18-19 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek şenliğin teması ‘Türk Dünyası Çocuk Şarkıları’. Açılışı ise Kültür Bakanlığı Çocuk Korosu yapacak. Şenliğe 2013 yılında 3000 çocuk katılmıştı. Şenliğin Ulusal olması yönünde adımlar atılmış ve ülkemizin dört bir yanından çocuklarımızın Afyonkarahisar iline gelmesi, Kocatepe’yi ziyaret etmesi yönünde çalışmalar yapıyoruz. Çok yakında on binlerce çocuğumuz Afyon’a gelebilmesi için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
MARSYAS, BÜYÜYEREK
DEVAM EDECEK
Dünyanın ilk müzik yarışmasının yapıldığı Dinar’da da Marsyas Festivali düzenlediklerini belirten Yürük, “Konservatuvarımız öncülüğünde, Güzel Sanatlar Fakültesi desteğiyle ‘Dünyanın İlk Müzik Yarışmasının Yapıldığı Yer’ olan Dinar’da Dinar Belediyesi işbirliğiyle Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali düzenlenmekteyiz. Festival kapsamında yarışmalar (müzik-resim), sempozyum, belgesel gösterimi, panel, sergi ve üç müzik türünde konser etkinlikleri var. 14-18 Mayıs 2014’te beşincisi düzenlenecek festivalin web adresi www.marsyasfestivali. com. Sanatseverler festivalle ilgili tüm bilgilere bu adresten ulaşabilirler” dedi.
YABANCI MİSAFİRLER AĞIRLANACAK
Konservatuvar’ın uluslararası ilişkilerinin de geliştiğini hatırlatan Yürük, yabancı ülkelerden gelen misafirleri de Afyon’da ağırlayacaklarını söyledi. Yürük, şöyle devam etti:
“Üniversitemizin ve konservatuvarımızın ana hedeflerinden biri uluslararası alanda tanınmak ve öğrenci çekebilmek. İspanya-Polonya-Macaristan-Portekiz-Kore-Cezayir-Almanya-Mısır vb ülkeler ile ikili ilişkiler kuruldu ve bilimsel ve sanatsal faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Örneğin bu seneki Marsyas festivalinde misafir ülke Polonya olacak. Ayrıca Bulgaristan Plovdiv Müzik Akademisi ile yakınlarda bir protokol imzalayacağız. Dünyaca ünlü sanatçılar özellikle Mart, Nisan ve Mayıs aylarında Afyonkarahisar’a gelecekler ve konservatuvarımızda konserler verecekler. Bunun yanında öğrenci ve eğitimcilerimizin de çok sayıda konseri olacak. Afyon’lu hemşerilerimizi özellikle çocukları ile bu konserlere gelmelerini öneriyoruz. Büyük şehirlerde yaşayanların elde ettiği sanat ortamı artık Afyon’da da var. Bu önemli etkinlikler özellikle çocuklarının kültürel değişim ve gelişimleri için çok önemli.” (Kocatepe Haber Merkezi)
Alimoğlu Müzesi’ne önemli destek
İşadamı İbrahim Alimoğlu’nun Konservatuvar’da kurduğu Müzik Müzesi’ne Alman bir müzikolog bağışta bulundu
Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda işadamı İbrahim Alimoğlu tarafından kurulan Müze’ye önemli bir katkı geldi. Dünyaca ünlü Alman bir Müzikolog Wofgang Ott 194 parçalık müzesini Alimoğlu Müzik Müzesi’ne bağışladı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Eğitim-Öğretimden Sorumlu Müdür Yardımcısı Okutman Fakı Can Yürük, Alimoğlu Müzesi hakkında bilgi vererek “İbrahim ağabey (biz ona böyle sesleniyoruz) hemen her etkinliğimizde yanımızda. Bunun verdiği güçle kendisine sunduğumuz ismini yaşatacak bir müze fikrini kabul etmesi bizleri ayrıca mutlu etti. Tahminimizden çok daha etkili, verimli ve hayranlıkla takip edilen bir proje çıktı ortaya ve her geçen gün bu proje büyüyor ve gelişiyor. Müzik müzesi sadece Afyon’un değil tüm ülkenin önemli bir değeri olma yolunda. Avrupa’da dahi ismi duyulur oldu” dedi.