Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

KÜLTÜR BAKANLIĞI YAYINLARI’NI İSTİYORUZ – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 1 Nisan 2017 Cumartesi 11:45:00
 

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Afyonkarahisar’a geldi; turizm işletmecileriyle toplantı yaptı. Bakan Avcı, Afyonkarahisar’ı Arap turistlerin ziyaret edebileceğini, böyle bir potansiyel olduğunu belirtti. Bu köşede birkaç kez dile getirmeye çalıştığım, belki bazılarının bıkacağı bir konu var: AK Parti’nin 2014’teki Kent Ekonomileri Forumu kitabı. Afyonkarahisar için yılda 5 milyon turist hedefi belirlenen Forum kitabında, 03.03 Afyonlular Günü gibi öneriler de yer alıyor.
Acaba bir turizmci çıkıp da bu önerilerden bahsetmiş midir; çok merak ediyorum.
Fakat bugünkü konumuz bu değil. Bugünkü konumuz, “Kültür ve Turizm Bakanlığı”nın “Turizm” kısmı kadar “Kültür” kısmının da gelişmesi.
Bakan Nabi Avcı’nın kültür konusunda yetkin bir insan olduğunu söylemek benim haddim değil. Şair Haydar Ergüler, PTT’nin kurumsal dergisine verdiği mülakatta Bakan Avcı ile Eskişehir’de birlikte gerçekleştirdikleri kültürel faaliyetleri anlatıyor.
O dergiyi görme ve okuma hikayem de başka. Şu kadarını söyleyeyim: Bir kredi kartı borcunu ödemek için saat 11.25’ten saat 14.35’e kadar sıra bekleyince, iki kitap, bir dergi okunuyor.
Dediğim gibi Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın tecrübesini ve bakışını anlatmak benim haddim değil. Fakat tam bu noktada sormam gereken soru şu: Kültür dünyasının hakikaten saygı duyduğu ve “Nabi Hoca bu işi yapar” dediği bir Bakan varken, Bakanlık, neden kültürel yayınlarla ismini duyurmaz?
Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Türker Göksel ve İletişim Uzmanı Eren Gökyer ile birlikte sohbet ettiğimiz “Üçü Bir Arada Muhabbet” programında Türker Göksel, mühim bir eseri tanıttı: Hacı Bektaş-ı Veli’nin Makalat’ı. Bu eseri Türkiye’deki önemli alimler arasında gösterilen Prof. Dr. Esad Coşan, günümüz Türkçesine çevirmiş ve bu kitap, 1990 yılında Kültür Bakanlığı yayınlarından çıkmış.
Türker Hoca bu tanıtımı yaptıktan sonra, “Böyle eserler şimdi de yayınlanmalı” diye düşündük. Bu da yetmez.
İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerdeki kitapseverler, fuarlarla ya da büyük alışveriş merkezleri ile birçok kitapla temas edebiliyor.
Büyükşehirlerde değil de ortalama büyüklükteki şehirlerde yaşayanların ise kitapla temas etme noktaları, birkaç iyi niyetli kitapevinin haricinde, sadece internet.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, ortalama büyüklükteki, mesela Afyonkarahisar gibi şehirlerin merkezlerine, yayınladıkları kitapların satılabileceği, çok gösterişli olmayan birimler kurmasını istiyoruz. Burada sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın değil, belediyelerin, TÜBİTAK’ın, diğer devlet kurumlarının da yayınladığı kitaplar yer alabilir.
Meselâ, AnnaMasala’nın Türkiye’ye yazdığı “aşk mektupları”nı gidelim ve oradan alalım.
Meselâ, Hikmet Birand’ın TÜBİTAK tarafından basımı yapılan “Anadolu Manzaraları” isimli kitabını gidelim ve oradan alalım.
Meselâ Afyonkarahisar Belediyesi’nin özenle hazırladığı Safahat’ı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayın Noktası’ndan satın alalım.
Bu çok zor değil.
Böyle bir Yayın Noktası’nın başına da “yeyip içmeye gidiyoruz” diyen bir yetkiliyi değil de gerçekten işinin hakkını verecek kişileri getirirsiniz.
Böylece işlem tamamlanmış olur.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER