• Haberler
  • Genel
  • Külterel kaynaşma sağlanıyor – Kocatepe Gazetesi

Külterel kaynaşma sağlanıyor – Kocatepe Gazetesi

AKÜ’de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundular. Ziyarette konuşan Vali Balkanlıoğlu, üniversitelerin kültürel kaynaşmaların oluştuğu yerler olduğu söyledi Geçtiğimiz günlerde önce Afyonkarahisar Valiliği tarafından Oruçoğlu Termal'de ve daha sonra Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı tarafından Belediye Sosyal Tesisleri’nde Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere, kültür kaynaşması sağlamak ve Afyonkarahisar [&hellip]

Külterel kaynaşma sağlanıyor

AKÜ’de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundular. Ziyarette konuşan Vali Balkanlıoğlu, üniversitelerin kültürel kaynaşmaların oluştuğu yerler olduğu söyledi

Geçtiğimiz günlerde önce Afyonkarahisar Valiliği tarafından Oruçoğlu Termal’de ve daha sonra Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı tarafından Belediye Sosyal Tesisleri’nde Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere, kültür kaynaşması sağlamak ve Afyonkarahisar misafirperverliğini göstermek amacıyla akşam yemeği düzenlenmişti.
Sınıf Öğretmenliği bölümünde öğrenimini sürdüren Aysma Dosyyeva, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünde öğrenimini sürdüren Farida Durdiyeva ve Matematik Öğretmenliği bölümünde öğrenimini sürdüren Lale Bopbiyeva kendileri adına çok eğlenceli ve anlamlı olan akşam yemeğinin düzenlenerek güzel bir gece geçirmelerine imkan veren Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundular.
“MORAL VE
MOTİVASYON SAĞLANDI”
Kendilerinin Afyonkarahisar’da oldukları için şanslı olduklarını belirten öğrenciler, bu tür etkinliklerin kendilerine büyük bir mutluluk verdiğini söylediler. Ayrıca düzenlenen yemekte hoşça vakit geçirdiklerini, moral motivasyonlarını sağladıklarını ifade eden öğrenciler, gecenin düzenlenmesinde emeği geçen başta Vali İrfan Balkanlıoğlu’na, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve diğer yetkililere teşekkür ettiler.
“SİZLERE ÇOK
ÖNEM VERİYORUZ”
Yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu kaydeden Vali İrfan Balkanlıoğlu “Eğitim ve öğretimin bizim nazarımızda önemi çok büyük. Peygamberimiz (S.A.V)’de ‘ilim Çin’de bile olsa gidiniz’ demiştir. Sizlerde ilmin çok olduğu Afyonkarahisar’a gelmişsiniz. Sizleri bu konuda tebrik ediyorum. Sizlerin iyi bir eğitim almanız, sosyal ve kültürel çevreden olumlu etkiler almanızı sağlamakta bizlerin görevidir. Ayrıca Üniversiteler de kültürel kaynaşmaların oluştuğu yerlerdir. Dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler Afyonkarahisar’da üniversitemizde öğrenimlerini sürdürüyorlar. Aynı zamanda ilimizin kültürünü öğreniyor ve kendi kültürünü de buradaki arkadaşlarına anlatıyor. Bu sayede kültürel kaynaşmalar meydana geliyor. Bizler sizlere çok önem ve değer veriyoruz. Başınız sıkıştığında veya bir ihtiyacınız olduğunda bize bildirebilirsiniz. Ayrıca her zaman beni ziyaret edebilirsiniz” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme