'Külliye 1 dakikada 1 asgari ücret harcıyor'

SP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar, yıl sonu itibariyle gündemde olan asgari ücret artışında asgari ücretliye artışta kıstıkça kısan iktidarın, Külliye'nin 1 dakikada yaklaşık 1 asgari ücret harcamasını hiç dikkate almadığını söyledi   Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar dün öğlen partide düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirip, iktidara göndermede bulundu. 'YERLİ [&hellip]

SP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar, yıl sonu itibariyle gündemde olan asgari ücret artışında asgari ücretliye artışta kıstıkça kısan iktidarın, Külliye’nin 1 dakikada yaklaşık 1 asgari ücret harcamasını hiç dikkate almadığını söyledi

Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar dün öğlen partide düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirip, iktidara göndermede bulundu.
“YERLİ MALI HAFTASI İKTİDARA ÖĞRETİLMELİ”
12-18 Aralık tarihlerinin Yerli Malı Haftası olarak kutlandığını dile getiren Erhan Akpınar, bu durumun sadece bir alışkanlık olarak devam ettiğini kaydetti. Akpınar, “Yerli Malı Haftası içeriği boşalmış bir vaziyette. Bir zamanlar kendi kendine yetebilen bir ülke olan biz, yanlış ekonomi politikalarıyla her şeyimizi ithal eder hale geldik. Bir tarım ülkesi olmamıza ve ülkemizin yüz ölçüm olarak, iklim olarak son derece uygun olmamıza rağmen her türlü tarım ürünleri ithal ediyoruz. En temel ihtiyaçlardan olan buğday ithaldir. Pirinç ithal, mercimek ithal, nohut ithal, fasulye ithal. Patatesi senelerdir savaşta olan Suriye’den aldık. Diplomatik ilişkilerimiz iyi olmayan Mısır’dan soğan ithal ettik. 8-10 yıllık Sırbistan’dan et ithal aldık. Kendi ürettiğimiz şeyler de var ancak tohumları ithal. Bir kanun çıkardık kendi tohumlarımızı kullanamıyoruz. Süt üretiyoruz inek Hollanda’dan, saman Bulgaristan’dan. Örnekleri saymaya vaktimiz yetmez. Elbette çocuklarımıza yerli malını ve üretimi anlatmalı ve teşvik etmeliyiz. Ancak çocuklardan daha önce iktidarın bunu kavraması ve acilen üretimi teşvik eden politikalara dönmesi gerekmektedir. Bir sonraki Yerli Malı Haftası’nda hakikaten yerli mallarını üretmek ve kullanmak ümidiyle bu haftanın hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” dedi.
“BAŞKAN VEKİLİ BİR ÖĞÜNÜ ÇAY SİMİTLE GEÇİRDİ Mİ?”
Asgari ücret tespit çalışmalarının devam ettiği bugünlerde çoğu insanın gündeminde asgari ücrete yapılacak artışın olduğunu vurgulayan Akpınar, “Kişilerin konuya yaklaşımlarının nasıl olduğu da konuşmalar esnasında ortaya çıkıyor. Mesela AK Parti Milletvekili Uğur Aydemir asgari ücret hesabını yumurta üzerinden yapıyor. Aydemir’in hesabına göre 2002 yılında asgari ücretle 1.707 yumurta alınırken, 2019 yılında ise asgari ücretle 4 bin 375 yumurta alınabildiğini söylüyor. Acaba Sayın Milletvekili aynı karşılaştırmayı çeyrek altınla yapmayı neden düşünmüyor? 2002 yılında asgari ücretle yaklaşık 7 çeyrek altın alınabilirken, bugün 5 tane bile alınamıyor. Bir de bu açıdan bakmasını tavsiye ediyoruz. Bir başka AK Partili isim çay simit hesabı yapıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu bu millete her gün ve her öğünde bir çay ve bir simiti reva görerek geriye şu kadar artıyor diyebiliyor. Acaba kendisi hiç denedi mi her öğünde bir çay bir simit yemeyi?” diye konuştu.
“ALLAH ASGARİ ÜCRETLİYE YARDIM ETSİN”
Bir başka asgari ücret artışına yönelik açıklamada asgari ücretli geçen yıllara göre daha fazla kırmızı et tüketiyor denildiğine dikkat çeken Akpınar, “Bir diğeri Türkiye’nin sadece yüzde 1,6 oranındaki nüfusun sadece 4,3 doların altında ücret aldığını iddia ediyor. Halbu ki TÜİK verileri bunun böyle olmadığını ortaya koyuyor. Asgari ücretliye vermeye gelince kıstıkça kısan iktidar, Külliyenin 1 dakika da yaklaşık 1 asgari ücret harcamasını hiç dikkate almıyor. Hal böyle olunca Allah asgari ücretle geçinmeye çalışan kardeşlerimizin yardımcısı olsun diye dua ediyoruz.” şeklinde konuştu.
“DİYANET’İN AÇLIK SINIRI BAZ ALINMALI”
“Biz Saadet Partisi olarak her zaman çalışan insanın değil açlık sınırının altında, yoksulluk sınırının bile altında olmasına razı değiliz.” diyen Akpınar şu ifadeleri kullandı: “Çalışan bir insanın eline mutlaka insanca yaşayabileceği bir ücret verilmelidir. Bu hemen olmaz tabi. Eğer hedef bu olursa 8-10 yıl içerisinde bu hedefe ulaşılabilir. Enflasyondan arındırılmış yüzde 7’lik zamla bu hedefe ulaşılabilir. İlla açlık sınırına göre hesap yaparız diyorlarsa o zaman hiç değilse Diyanet’in hesabıyla yapsınlar. Fitre miktarı olarak bir kişinin bir günde karnını doyurmak için 23 TL’ye ihtiyacı olduğunu belirtmişti. Bu hesaba göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 760 liradır.”
“ASGARİ ÜCRET ZAMMI FİYATLARI YÜKSELTMEZ”
Asgari ücrete çok zam yapılmasıyla ürün fiyatlarında artışa sebep olur bakışının yanlış olduğunu belirten Akpınar şöyle konuştu: “Bir üründeki maliyetin tamamı işçilik değildir. Bir üründeki işçilik en fazla yüzde 25’tir. Asgari ücret 2 katına çıksa bile o ürüne yansıyan miktarı sadece yüzde 25 olur. Mesela 100 liralık bir ürün, asgari ücret iki katına çıktığında fiyatı 125 lira olur. 200 lira olmaz. Bir de işveren açısından bakıldığında, herkesin alım gücü artacağından, daha fazla üretim yapacak, karı daha da artacaktır.”
“ÇİN’İN POLİTİKALARINA SESSİZ KALINMAMALI”
Çin’in uyguladığı politikalarla, Müslüman Uygur Türklerine yapılan zulümler karşısında iktidarın mutlaka bir tavır koyması gerektiğini belirten Akpınar şunları söyledi: “Biz böyle bir beklenti içindeyken Çin basınında çıkan haberlere göre, Uygur Türkleri’ni terör örgütü olarak kabul ettiğimiz yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığını düşünüyor ve ümit ediyoruz. İktidarın ilkeli bir duruş sergilemesi durumunda yapılan zulmün son bulacağını düşünüyoruz. Bugün Çin’den çok miktarda ürün alınmaktadır. Sadece Türkiye değil, İslam Ülkeleri de Çin’in önde gelen müşterileridir. Dolayısıyla Çin mallarını boykot edebileceğimiz söz konusu olursa geri adım atacaklarını düşünüyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızda bu konuda daha duyarlı davranmalıdır. 14 Aralık Cumartesi günü Afyonkarahisar İmaret Camii önünde, AGD öncülüğünde bir basın açıklaması yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, kendilerinden ve katılım sağlayanlardan Allah razı olsun diyoruz.”
“15 TEMMUZ ARAŞTIRMA KOMİSYONUNU AK PARTİ REDDETTİ”
FETÖ ile mücadele konusunda yapılan açıklamalar olduğunu kaydeden Akpınar, “Bazıları ısrarla kendi partilerinin daha az suçlu, ya da herkes kadar suçlu olduğunu söylüyor. Sayın Cumhurbaşkanının kendi ifadelerini hatırlatıyoruz. ‘Ne istediniz de vermedik?’ sözü her şeyi açıklamaktadır. Belki çoğu iktidarın suçu vardır ama en büyük suç AK Parti iktidarınındır. Ayrıca FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılsın önerisi ve 15 Temmuz Araştırma Komisyonu kurulsun önergelerinin AK Parti tarafından neden ret edildiğini de açıklamaları gerekmektedir.” dedi.
“DEVLET’TE OYNATSA DA MİLLİ PİYANGO HARAMDIR”
Yılbaşı yaklaşmasıyla birlikte her köşe başında birkaç Milli Piyango Bileti satıcısının bulunduğunu aktaran Akpınar, “İnancımız açısından haksız bir kazanç olan piyango haramdır. Adının ‘milli’ olması bu gerçeği değiştirmediği gibi, devletin bu işi yapıyor olması da bu gerçeği değiştirmez. İnancımızda paranın nereye harcandığının hesabı sorulacağı gibi, nerden kazandığımızın da hesabı sorulacaktır. Meşru şekilde kazanılmayan para huzur getirmez. Bunun pek çok örnekleri vardır. Adına şans oyunu diyerek yumuşatılan bu kumar türü sadece ülkemizde değil yurt dışında da değişik şekillerde oynatılmaktadır. İster ülkemizde ister yurt dışında olsun, büyük ikramiyeyi tutturan kişilerin hayatları bir müddet iyi gibi gitse de, birkaç yıl sonra eski hallerinden daha kötü duruma gelmektedir. Biz hem vatandaşımıza hem de iktidara bu işten uzak durmalarını tavsiye ediyoruz.” şeklinde konuştu.
“AKMESCİT MAHALLESİ’NDE YOLLAR ACİLEN YAPILMALI”
Tarihi konakların ve tarihi camilerin bulunduğu Akmescit Mahallesinde elektrik şebekesinin, toprak altına alındığını dile getiren Akpınar sözlerine şöyle devam etti:
“Görüntü kirliliği açısından son derece güzel bir düşünce. Ancak bu çalışmalar mahalle sakinlerine en az rahatsızlık verecek şekilde yapılmalı. Güzel bir faaliyette bulunuyoruz diye rahat hareket edilmemeli, iş en kısa sürede bitirilmelidir. Bir plan çerçevesinde bazı sokaklar açılıp, oranın işi bitirilip, ondan sonra diğer sokaklara geçilmelidir. Tüm mahalleyi kazıp, herkesi sıkıntıya düşürmenin bir anlamı yok diye düşünüyoruz. Önümüz kış, dolayısıyla yağışlar olacak ve bu kazılan yerler maalesef bir müddet daha düzeltilemeyecek. Turizm açısından önemli olan bu bölgenin bir anca önce gerekli çalışmalar yapılarak kapatılmalıdır.”
“MAZGALLAR YOL SEVİYESİNDEN YÜKSEK YA DA ÇOK DÜŞÜK”
Şehir yollarının pek çok yerinde yağış anında su birikintileri olduğunu dile getiren Akpınar, “Bunun sebebi ise eğimin ve akıntının iyi hesap edilmemesi. Biraz ilerisinde mazgal olmasına rağmen su mazgala girmiyor. Bizim tavsiyemiz yetkililerin yağış esnasında şehri gezerek, su biriken yerleri tespit edip, gerekli işlemleri yapmalarıdır. Esasen bu mazgallar her zaman sıkıntı oluşturuyor. Ya yol seviyesinden çok alçak oluyor, ya da yüksek oluyor. Acaba mazgalları yolla aynı seviyede yapma müdürlüğü mü kurulmalı? Belki o zaman bir çözüm olur. Onu da bilemiyoruz. Şehrimize yapılan alt geçitler, o istikamette yol alacaklar için büyük kolaylık oldu. Ciddi şekilde zaman kazandırıyor. Bunun için teşekkür ediyoruz. Ancak yağışlı zamanlarda duvarlarından su aktığını görüyoruz. Bu akıntıların sebebi nedir?” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme