• Haberler
  • Genel
  • 'Küfür' iddiasına '301' davası – Kocatepe Gazetesi

'Küfür' iddiasına '301' davası – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar Temsilcisi Nizamettin Şenol, internete düşen ses kayıtlarında Türk Milleti'ne küfrettiği iddia edilen işadamları için Afyonkarahisar Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar Temsilcisi Nizamettin Şenol, işadamları Mehmet Cengiz ve Celal Koloğlu'nun internete düşen resmi dinleme kayıtlarında Türk Milleti'ne hakaret edildiği iddiası ile Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İşadamlarının Türk Milleti'ne küfrettiğini [&hellip]

“Küfür” iddiasına “301” davası

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar Temsilcisi Nizamettin Şenol, internete düşen ses kayıtlarında Türk Milleti’ne küfrettiği iddia edilen işadamları için Afyonkarahisar Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar Temsilcisi Nizamettin Şenol, işadamları Mehmet Cengiz ve Celal Koloğlu’nun internete düşen resmi dinleme kayıtlarında Türk Milleti’ne hakaret edildiği iddiası ile Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. İşadamlarının Türk Milleti’ne küfrettiğini savunan Şenol, “İşadamlarının bu davranışının, Türk Ceza Kanunu’nun 301’inci maddesi gereği suç teşkil ettiği açıktır. Türk Milleti’nin bir ferdi olarak işlenen suçtan zarar görmüş durumdayım” dedi.
BU KÜFÜR YÖNETİCİLERİ DE İLGİLENDİRİR
Şenol, ses kayıtlarının işadamları tarafından tekzip edilmediğini, kayıtlardaki küfrün açıkça duyulduğunu hatırlatarak “Bu küfür, aynı zamanda bu milletin bir evladı olan Sayın Cumhurbaşkanı’na ve Sayın Başbakan’a da edilmiştir” diye konuştu. Şenol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, iki işadamını kınaması gerektiğini belirtti.
BU MİLLETE TEŞEKKÜR ETMELİLER
Şenol, şöyle devam etti:
“Müteahhit Mehmet Cengiz ve Celal Koloğlu denilen adamlar, servetlerinin hemen hemen hepsini bu memleketten kazanmışlardır. Devletten aldıkları ihalelerin parasını bu milletin devlete ödediği vergilerden alan bu insanlar, bırakın bu millete teşekkür etmeyi bu millete çok ağır küfür ve hakaret etmişlerdir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Türk Ceza Kanunu’nun 301’inci maddesi şöyle: Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini veya Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Bakmadan Geçme