Kudüs'te gözaltına alınan Türkler Emirdağlı

İsrail Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Micky Rosenfeld, Kudüs’te bulunan Harem-üş Şerif bölgesinde Cuma günü yaşanan “bir olaydan” dolayı üç Türkiye vatandaşının gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınan 3 Türk'ten 2'sinin aslen Afyonkarahisarlı olduğu öğrenildi.Anadolu Ajansı (AA) da Cuma günü akşam namazının ardından Mescid-i Aksa’nın Pamukçular Kapısı’nda bir grup Türkiye vatandaşıyla güvenlik güçleri arasında arbede yaşandığını ve iki [&hellip]

İsrail Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Micky Rosenfeld, Kudüs’te bulunan Harem-üş Şerif bölgesinde Cuma günü yaşanan “bir olaydan” dolayı üç Türkiye vatandaşının gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınan 3 Türk’ten 2’sinin aslen Afyonkarahisarlı olduğu öğrenildi.
Anadolu Ajansı (AA) da Cuma günü akşam namazının ardından Mescid-i Aksa’nın Pamukçular Kapısı’nda bir grup Türkiye vatandaşıyla güvenlik güçleri arasında arbede yaşandığını ve iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
Habere göre, İsrail polisi, grubu durdurarak, üzerinde Türkiye bayrağı bulunan tişörtlerini çıkarmalarını aksi halde Mescid-i Aksa bölgesine girişlerine izin verilmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine arbede çıktı.
AA, gözaltına alınanların Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmek için Belçika’dan geldikleri ve çifte vatandaş olduklarını ve isimlerinin de Abdullah Kızılırmak ile Mehmet Kargılı olduğunu aktardı.
Gözaltına alınan 3 Türk’ten 2’sinin Emirdağ Başkonak nüfusuna kayıtlı Belçika vatandaşı Abdullah Kızılırmak ile Emirdağlı olup Belçika’da ikamet eden gurbetçi Mehmet Gargılı olduğu belirtildi. 3 Türk vatandaşının, İsrail mahkemesince kefaletle serbest bırakıldığı belirtildi. Kızılırmak ile Gargılı 5’er bin şekel (5 bin 463 lira), Koç ise 11 bin şekel (12 bin 20 lira) kefalet ödemeye mahkum edildi.

Bakmadan Geçme