Kudüs'e Destek Mitingi'ne Afyonlular da katıldı

Kudüs Davası'na gönül vermiş Afyonkarahisar'lılar istanbuldaki mitinge katılarak destek verdi. Genciyle yaşlısıyla Afyonkarahisar'dan hareket eden Kudüs sevdalıları, İstanbul'da Eyüp Sultan ve  Necmettin Erbakan'ın da kabirlerini ziyaret ettikten sonra miting alanına geçtiler.AGD, Hak-İş, Memur-Sen, İHH, Cansuyu, Askon, Müsiad, Tügva, Önder, Mirasımız Derneği, Ultraslan, Genç Fenerbahçeliler, Çarşı grubu başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği [&hellip]

Kudüs Davası’na gönül vermiş Afyonkarahisar’lılar istanbuldaki mitinge katılarak destek verdi. Genciyle yaşlısıyla Afyonkarahisar’dan hareket eden Kudüs sevdalıları, İstanbul’da Eyüp Sultan ve  Necmettin Erbakan’ın da kabirlerini ziyaret ettikten sonra miting alanına geçtiler.
AGD, Hak-İş, Memur-Sen, İHH, Cansuyu, Askon, Müsiad, Tügva, Önder, Mirasımız Derneği, Ultraslan, Genç Fenerbahçeliler, Çarşı grubu başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği mitingde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri halka hitap etti. Hamas Temsilcisi ve Filistin Büyükelçisi’nin de bir konuşma yaptığı mitinge, Hamas Siyasi Büro şefi İsmail Heniye de telefonla bağlandı.
Alana kurulan dev platformda Kubbet’üs Sahra figürü, merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan, Osmanlı Padişahı 2’nci Abdülhamid’in dev portreleriyle, Türk ve Filistin bayrakları yerleştirildi.
DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KORKU
Mitinge katılan ve katılamayıp gönlü orada olan Afyonlulara teşekkür eden Saadet Partisi Afyonkarahisar Gençlik Kolları Başkanı Yasin Kara şöyle konuştu:
“Bu tür mitinglerin bizim için 3 anlamı vardır. Birincisi dosta güven vermek. Eminiz ki bu Mitingi Kudüs’ten, Gazze’den Ramallah’tan kardeşlerimiz izlediler. İkincisi, düşmana korku salmak. Üçüncüsü, hükümetlerimizi eylem noktasında harekete geçirmek. inşaallah maksat hasıl olmuştur. bugün bu mitinge, herhangi bir siyasi parti ayırımı yapmaksızın, sırf Kudüs sevdanızdan dolayı katıldınız. İlan edilen miting cağrısını işitmeniz üzerine, işinizi gücünüzü bırakarak, saatler öncesinden İstanbul’a hareket ettiniz. Yoğun yağışa rağmen, İstanbul’a yağmur yağsa da, Kudüs’e kurşun yağdığının bilincinde olarak mitinge katıldınız. Sadece kalp ile buğzetmekle yetinmediniz. Dosta güven, düşmana korku vermek anlamında, İbrahim’in (A.S.) ateşine su taşıyan karınca misali, Kudüs İslam’ındır Mitingine katılarak göstermiş olduğunuz duruştan dolayı teşekkür ederiz. Bugünlerde hep beraber bir direnç ortaya koyabilmenin asıl var olmak olduğu bilinciyle, sizleri selamlıyoruz.”

Bakmadan Geçme