• Haberler
  • Gündem
  • 'Kudüs, işgalcilerin değil bizimdir' – Kocatepe Gazetesi

'Kudüs, işgalcilerin değil bizimdir' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Meslek Liseleri Ortak Platformu, il merkezindeki camilerde Cuma Namazı çıkışında Kudüs Bildirisi dağıttı. Bildiride, 'ABD Devlet Başkanı Donald Trump Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ifade etmiştir fakat bu beyanın bizim için hiçbir hükmü yoktur ve tarihte bir nokta değerinizde olmayacaktır. Son iki-üç asırda İslam dünyasının yaşamış olduğu sıkıntılar, yüzyıl öncesinde Kudüs üzerinden sembolleşmiş ve 1945'ten [&hellip]

Afyonkarahisar Meslek Liseleri Ortak Platformu, il merkezindeki camilerde Cuma Namazı çıkışında Kudüs Bildirisi dağıttı. Bildiride, “ABD Devlet Başkanı Donald Trump Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ifade etmiştir fakat bu beyanın bizim için hiçbir hükmü yoktur ve tarihte bir nokta değerinizde olmayacaktır. Son iki-üç asırda İslam dünyasının yaşamış olduğu sıkıntılar, yüzyıl öncesinde Kudüs üzerinden sembolleşmiş ve 1945’ten itibaren “İlk Kıblemiz” Mescit-i Aksa fiili olarak işgal edilmiştir. Müslümanlar ilk şoktan sonra aşama aşama Filistin meselesine sahip çıkmaya başlamış, önce duygusal, sonra söylem düzeyinde, akabinde ise icracı adımlarla belli mesafeler kat etmişlerdir” denildi.
Bildiride şu ifadelere yer verildi:
“ Önümüzde iki seçenek var: Ya ibret almayanlar gibi tarihin tekerrürüne seyirci kalacağız ya da bu ezberi bozacağız. Biz, ikinci yolu seçiyoruz. Eğer Anadolu’da rahat oturmak istiyorsak; o zaman Türkiye, Bosna’da olmak mecburiyetindedir, Kafkaslarda olmak, Ortadoğu’da olmak mecburiyetindedir. Mekke Allah’ın, Medine Hz. Peygamberin şehridir, Kudüs, Mü’minlerin şehridir.”
>> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme