Küçükten büyüğe piyano

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarının sanatsal faaliyetleri devam ediyor Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü tarafından düzenlenen “Küçükten Büyüğe Piyano Konseri ve Ritim Gösterisi”, 7 Haziran 2010 Pazartesi günü gerçekleştirildi.Ahmet Karahisari Kampusü Hayrettin Barut Konser Salonunda düzenlenen konsere, Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda Afyonkarahisarlı müziksever katıldı.AKÜ Devlet Konservatuvarı [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarının sanatsal faaliyetleri devam ediyor

Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü tarafından düzenlenen “Küçükten Büyüğe Piyano Konseri ve Ritim Gösterisi”, 7 Haziran 2010 Pazartesi günü gerçekleştirildi.Ahmet Karahisari Kampusü Hayrettin Barut Konser Salonunda düzenlenen konsere, Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda Afyonkarahisarlı müziksever katıldı.AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Duygu Sökezoğlu’nun hazırladığı konserde, 8-20 yaş grubu öğrenciler tarafından piyano eşliğinde sunulan eserlerin yanı sıra Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden oluşan ritim grubunun Öğr. Grv. Sökezoğlu yönetimindeki vücut perküsyonu gösterisi büyük beğeni topladı.Konser, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Türkmen’in öğrencilere teşekkür belgesi ve Öğr. Grv. Duygu Sökezoğlu’na da çiçek takdim etmesinin ardından sona erdi.
“4. Amatör Çalgıcılar Konseri” büyük beğeni topladı.AKÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Amatör Çalgıcılar Konseri”, 5 Haziran 2010 Cumartesi günü Ahmet Karahisari Kampusü Hayrettin Barut Konser Salonunda gerçekleştirildi. İlki 2006 yılında gerçekleştirilen ve nitelikli çalgı eğitimi alan, Afyonkarahisar ilindeki çocukların emeklerinin değerlendirilmesini amaçlayan amatör çalgıcılar konserine bu yıl 57 öğrenci katıldı. Yaşları 3-11 arasında değişen 57 öğrencinin piyano, klarinet, keman ve bağlama çalgılarıyla Türk ve dünya müziğinden seçkin eserleri seslendirdiği konser büyük beğeni topladı.Konseri hazırlayan AKÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü öğretim elemanı H. Cemal Demir, Afyonkarahisar ilinde amatör çalgı eğitimine her geçen gün ilginin arttığını belirterek, “Amatör çalgıcılar konserine ilk yıl 11, ikinci yıl 22 ve üçüncü yıl 30 öğrenci katılmıştı. Bu yıl ise 57 öğrenci katıldı. Bu öğrenciler, Afyonkarahisar ilinin kültürel gelişim ve değişimine de katkıda bulunmaktadırlar” dedi.
AKÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Türkmen kapanış konuşmasında ailelere seslenerek, amatör çalgı eğitiminin profesyonel çalgı eğitiminin de temeli ve en önemli kaynaklarından biri olduğunu belirtti. AKÜ Devlet Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Artay Yağcı ise bu tür konserlerin Afyonkarahisar’ın sanat yaşamına katkısına değinerek, “Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı her geçen yıl daha nitelikli ve önemli bilimsel ve sanatsal etkinlikler ile ilimiz kültürüne hizmet etmeye devam edecektir” dedi.

Bakmadan Geçme