• Haberler
  • Genel
  • Küçüksağrıcı güven tazeledi – Kocatepe Gazetesi

Küçüksağrıcı güven tazeledi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun (ASKF) 13. olağan genel kurul toplantısı dün Garden Kale Otel’de yapıldı. Seçimli genel kurulda toplam 217 delegeden 173’ü oy kullandı. 173 delegeden 111’inin oyunu olan ASKF Genel Başkanı Orhan Küçüksağrıcı güven tazeledi. Bir geçersiz oyun çıktığı sandıktan Genel Başkan adayı İdris Kahraman ve listesine 62 adet oy çıktı Afyon ASKF [&hellip]

Küçüksağrıcı güven tazeledi

Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun (ASKF) 13. olağan genel kurul toplantısı dün Garden Kale Otel’de yapıldı.
Seçimli genel kurulda toplam 217 delegeden 173’ü oy kullandı. 173 delegeden 111’inin oyunu olan ASKF Genel Başkanı Orhan Küçüksağrıcı güven tazeledi. Bir geçersiz oyun çıktığı sandıktan Genel Başkan adayı İdris Kahraman ve listesine 62 adet oy çıktı

Afyon ASKF genel kurul divanı Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu’nun başkanlığında; Abdullah Aydoğan, Sabri Çelebi, Sabri Tetik, İsa Özbek’den oluştu.
Toplantı açılışını yapan Divan Başkanı Muharrem Uslu, sporun centilmenlikten kaynaklandığını, bu gerçeğin unutulmayıp kimsenin hakkını yemeden kimseye de hak yedirmeden mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.
SPORDA DEMOKRASİ TUTTU
Toplantının açılış konuşmasını Afyon ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı yaptı. Küçüksağrıcı, federasyonun çok güç şartlarda 1986 yılında kurulduğunu, 13’ncü genel kurul toplantısına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
Küçüksağrıcı, federasyonun 28 yıllık faaliyet döneminde; 22 yıl Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter ve son 11 yıllık bölümde başkan olarak hizmet verdiklerini dile getirdi. 1986 yılında bir bond çanta ve küçücük bir mekanda başlayan maceralarının 67 adet kulüp ve 217 delege ile devam ettiğini, çekilen sıkıntıların boşa gitmediğini ifade eden Küçüksağrıcı; “Aday olduğumuz son dört dönemde, rakiplerimin olması, kurullarda çalışma arzusu olan pek çok dava arkadaşıma olumlu cevap verememenin üzüntüsünü yaşıyorum. Ancak sporda demokrasi fikrimin tuttuğunu görüyor ve mutlu oluyorum.” dedi.
AMATÖR SPOR SİYASET DIŞI
Makamların geçici, kişilerin de vazgeçilmez olmadıklarını vurgulayan Afyon ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, rakiplerinin olmasının kendisi ve ekip arkadaşlarını üzmediğini söyledi. Hiçbir maddi çıkar beklemeden Türk amatör sporuna fikren ve bedenen hizmet etmeyi şiar edindiklerini belirten Küçüksağrıcı; “Amatör spor siyaset dışıdır. Ancak her siyasi kulvarda bize inanan ve destekleyen dostlarımızın olduğunu asla unutmayacağız. Spor camiası içerisinde ki bazı kişilerde, oldukları gibi görünmeli ya da göründükleri gibi olmalıdırlar. Aksi halde aynı toplum içinde kaybolmaya mahkumdurlar. Federasyon çatısı altında kapımızı çalan, her spor gönüllüsüne hiçbir ayırım yapmaksızın insana hizmet etmenin kutsallığına inanan şahsımla birlikte değerli dava arkadaşlarımla kader birliği yapmaktan onur duyuyorum.” diye konuştu.
KAHRAMAN
KÜÇÜKSAĞRICI’YI ELEŞTİRDİ
Nurettin Akşab’ın tek tek okuduğu kurul raporları sırayla oylanarak aklandı. Ardından ASKF Başkan adayı İdris Kahraman söz alarak, Orhan Küçüksağrıcı ve yönetimine eleştirilerde bulundu. Genel kurula katılmak için istediği delege listesini alma noktasında bile çok sıkıntı yaşadığını dile getiren Kahraman, Orhan Küçüksağrıcı ve yönetiminin sözünde durmadığını ileri sürdü. Sırasıyla; Gazi Efe, Afyon ASKF Onursal Başkan İsmail Bursalıoğlu söz alarak düşüncelerini açıkladılar.
KÜÇÜKSAĞRICI YENİDEN BAŞKAN
ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı güven tazelediği 13. olağan seçimli genel kurul toplantısına beyaz liste ile katıldı. Küçüksağrıcı’nın başkan adaylığında yönetim kurulu üyelikleri; Alişan Akgün, Nurettin Akşab, Orhan Ergüven, Mehmet Temur, Mustafa Türkmen, İrfan Yüksel, Ali Altuntaş, Şükrü Canver, Ali İhsan Çolak, Veli Kaplan’dan oluştu.
Denetim kurulu üyeliklerinde ise; Ahmet Selvi, Servet Şenel ve Ömer Üçok yer aldılar. Disiplin kurulu üyeliği görevinde; Recep Fidan, Celalettin Ulu, Selahattin Karamoçu bulunuyor.
Konfederasyon kurulu delegeliğinde; Orhan Küçüksağrıcı, Abdullah Aydoğan, M. Agah Bıyıkoğlu, Musa Sert, Şahin Taşer, Kadir Delikanlı, Turan Saltık, Avni Eren yer alıyor.
Onur kuruluna; Nedim Saru, Zülkarni Cindoruk, Abdullah Meşecikli, Ramazan Tekgül, Orhan Genç, Faik Acun, Hurşit Çetin, Kamil Altınkaya, Sami Salarslan, Mustafa Özdemir seçildiler.
KAHRAMAN VE TURUNCU
LİSTEYE 62 OY ÇIKTI
ASKF Başkan adayı İdris Kahraman ve ekibi turuncu renkli liste ile yarıştı. Kahraman ve listesine seçim sandığından 62 adet oy çıktı. Yönetim kurulu üyeliklerinde; Efrayim Zengin, Üzeyir Barışkan, Bedri Büyüksökmen, Mustafa Keser, Tuncay Eroğlu, Mehmet Çalış, Cengiz Çetin, Çetin Karamemiş, Ahmet Yılmaz, İlhami Özkıl bulundu. Denetim kurulu üyeliğinde; Ahmet Yılmaz, Recep Fidan, İsa Kılınçaslan yer aldılar. Disiplin kurulunda; Halil Çırak, Ercan Kalkan, Ahmet Emirdağı bulunuyor. Konfederasyon delegeliğinde; İdris Kahraman, Vedat Kocatürk, Sadi Çelebi. Muammer Mazlum, Halil İbrahim Necipoğlu, Necati Kebel, Fahri Selvi, Ayhan Gönüllü’ye yer verildi. Onur kurulu üyeliklerinde ise; Gazi Efe, Erdoğan Kaya, Mustafa Tabak, Basri Esen, Mustafa Kılınç, Faik Acun, Mustafa Özdemir, Veli Çatalpınar, Cafer Ceylan, Ahmet Kiraz yer aldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme