'Küçükçobanlı emsal olur'

Afyonkarahisar Belediyesi İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Harun Sağlam, Danıştay kararıyla mahalle statüsünden eskisi gibi köy tüzel kişiliğine dönecek olan Küçükçobanlı kararının diğer 9 mahalle için emsal olacağını söyledi   Afyonkarahisar Belediyesi Millet İttifakı İYİ Parti Üyesi Harun Sağlam, sosyal medya hesabında, 'Afyonkarahisar Belediyesine sonradan bağlanan on mahalle isterse Küçükçobanlı mahallesinin Danıştay kararını emsal göstererek [&hellip]

Afyonkarahisar Belediyesi İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Harun Sağlam, Danıştay kararıyla mahalle statüsünden
eskisi gibi köy tüzel kişiliğine dönecek olan Küçükçobanlı kararının diğer 9 mahalle için emsal olacağını söyledi

Afyonkarahisar Belediyesi Millet İttifakı İYİ Parti Üyesi Harun Sağlam, sosyal medya hesabında, “Afyonkarahisar Belediyesine sonradan bağlanan on mahalle isterse Küçükçobanlı mahallesinin Danıştay kararını emsal göstererek mahkemeye müracaat edebilir. Böylece isterlerse eskisi gibi köy tüzel kişiliğine dönebilirler. Küçükçobanlı kararı vatana millete hayırlı olsun. Bu çalışmamda yardımcı olan başkanlara, avukatlara, muhtarlara teşekkür ederim.” ifadelerini paylaştı.
Konu hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine konuşan Harun Sağlam şunları söyledi: “Küçükçobanlı Mahallesi için açılan davanın avukatıyla konuyu görüştüm. Diğer 9 mahallesinin eskisi gibi köy tüzel kişiliğini almak için mahkemeye başvurabileceklerini belirterek dava açılması halinde avukatlığını üstlenebileceğini ifade etti. Bu nedenle bende bu bilgiyi sosyal medya hesabım üzerinden paylaştım. Kocatepe Gazetesi muhabiri olarak sizde Belediye Meclis Toplantısını takip ettiniz. Konu toplantıda da gündeme gelmişti. Millet İttifakının CHP’li Belediye Meclis Üyesi Av. Murat Çelikbaş konunun hukuki şartlarını açıklamıştı. Kısaca on mahalleden biri köy tüzel kişiliğine dönme amacıyla açtığı davayı kazandı. Bu kararı diğer on mahalle isterse örnek göstererek yargıya başvurabilir. Yani mahalleliye bir seçme şansı veriliyor. Ben o mahallelerden biri olan Demirçevre’liyim. Vatandaş isterse mahalle statüsünde kalır isterse eskisi gibi köy tüzel kişiliğine geri dönebilir. Fakat benim bildiğim kadarıyla bazı kişiler mahalle statüsünde kalma taraftarı.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme