Küçük miktarlı hasar dosyalarına dikkat

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, araç sahiplerine uyarıda bulundu. Özerdem, “Açılan küçük miktarlı hasar dosyası sigortalı açısından bir sonraki senelerde yüksek miktarlı poliçe bedelleri ödemelerine sebep olacaktır” dedi Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, araç sahiplerini uyardı. Özerdem, “Bir sonraki senede zorunlu trafik poliçeniz ve kasko sigorta poliçesinin [&hellip]

Küçük miktarlı hasar dosyalarına dikkat

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, araç sahiplerine uyarıda bulundu. Özerdem, “Açılan küçük miktarlı hasar dosyası sigortalı açısından bir sonraki senelerde yüksek miktarlı poliçe bedelleri ödemelerine sebep olacaktır” dedi

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, araç sahiplerini uyardı. Özerdem, “Bir sonraki senede zorunlu trafik poliçeniz ve kasko sigorta poliçesinin primlerinin yükselmesini istemiyorsanız, küçük bedelli hasarlarınızı sigorta poliçelerini devreye sokmadan karşılayın. Sigorta bilincinin yükseldiği bu günlerde, serbest tarifedeki primlerin dengesiz hale gelmesine, araç sahiplerininde oldukça etkileri olmaktadır” dedi.
HASARLARA DA BAKILIYOR
Özerdem, sigorta bedelleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Sigorta poliçelerine ücret ödediklerini gerekçe göstererek, küçük miktardaki hasarlarını dahi poliçelerdeki teminatlardan almaya başlamak, bir sonraki senelerde sigorta bedellerin artmasına neden olmaktadır. Artık şirketler sigortalılarına poliçe primlerini belirlerken hasar frekanslarına, almış oldukları hasarlara bakmaktadırlar. Hal böyle iken 100/400 TL arası hasarlar söz konusu olduğu zaman bu bedelin, araç sahibi tarafından karşılanması, ilerdeki günlerde yaşanacak başka bir hasarın olması düşünüldüğünde, sistemlerde çok hasar yapan bir araç sahibi görüntüsü vermemek için kendileri tarafından karşılanması daha mantıklıdır” diye konuştu.
YÜKSEK BEDELLERLE
KARŞILAŞILABİLİR
Özerdem, şöyle devam etti:
“Bu anlamda servislerimize de, araç sahiplerini yanlış bilgilendirmemek görevi düşmektedir. Açılan küçük miktarlı hasar dosyası sigortalı açısından bir sonraki senelerde yüksek miktarlı poliçe bedelleri ödemelerine sebep olacaktır. Durum böyle iken nasıl olsa sigortalıyım, hasar bedeli her ne olursa olsun, sigorta poliçesinden ödensin mantığı tamamen yanlıştır. Bu zihniyette olan araç sahipleri eşdeğer araçlarla poliçelerini yaptırma aşamalarında aşırı yüksek bedellerle karşı karşıya gelmeleri kaçınılmaz bir gerçektir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme