Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Kuaför ve berberlikte Pazar nöbeti

Burcu Aydın 12 Ocak 2010 Salı 02:00:00
  Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası’nın olağan seçimli genel kurul toplantısı yapıldı. Yeni yönetim kuruluna başarılar ve kolaylıklar diliyoruz. Kongre de berber ve kuaför esnafını yakından ilgilendiren Pazar günleri salon kapatıp tatil yapma konusu da gündeme geldi. Tüm katılımcılar fikirlerini ifade ettiler.
Kişisel bakım gerektirdiğinde genel görünümü direk ilgilendiren saç bakımı ve saçın yapılması sonrasında hanımlarda makyaj özen, profes-yonellik gerektiren günlük ihtiyaçlar. Bu ihtiyaç özel gün ve gecelerde daha da ön planda olu-yor. Günümüzde beyler de kişisel bakıma özen geçmişe göre arttı. Saç ve sakal traşı cilt bakımı ve epilasyona artık onlarda en az hanımlar kadar özen gösterir oldular. Fakat hanımlarda kişisel anlamda bakımlı olma çeşidi bir hayli fazla durumda. Onların kişisel bakımlarına kuaför ihtiyaçlarına beylere göre daha ayrıntılı ve zaman ayırması gerekli. Bir erkeğin berberine ayırdığı zamanla bir kadının kuaförüne ayırdığı zaman hiç kuşkusuz eşit değil.
Elbette dinlenmeden hiçbir şey yapılamaz. Kuaför ve berberlerde robot değil etten kemikten insanlar. Onların da tatile ve dinlenmeye ihtiyacı var. Ama hem berber ve kuaförün hem de müşterinin birbirlerine karşılıklı ihtiyacı var. Biz hanımlar kuaförlerimize, beylerde berberlerine Pazar günleri de ihtiyaç duyuyoruz. Daha doğrusu bu ihtiyacın belli bir günü maalesef yok.
Kişisel bakım saç, makyaj, beylerin sakal traşları kişinin kendine ve topluma saygısının göstergesi. Bu ihtiyacı gidermek için Pazar günleri de profesyonel yardıma ihtiyaç duyabiliyoruz. Beyler kendilerinin olduğu traşla iyi, düzgün gözükebilirler ama hanımlar her zaman kendilerinin tarayıp şekillendirdiği saçlarla ve yaptıkları makyajla düzgün gözükemeyebilirler. Profesyonel elin tarayıp şekillendirdiği saçla, yaptığı makyajla kişinin kendisinin yaptığı bir değil.
Kadın kuaförlerinin Pazar günleri salonlarını açmaları hem onların kazançlarını hem de müşterilerinin olası acil ihtiyaçlarını karşılamalarında zorunlu bana göre. Özel bir gün ve gece olmayabilir Pazar günü. Ancak atlanmaması gereken Pazarın ardından haftanın ilk iş gününün olduğudur. Hiçbir salonun kasasını düşünmek üstümüze vazife değil. Ama para kazanmadan tatil yapıp dinlenmenin de tadı yoktur diye düşünenlerdeniz. Kuaförlerde salon sahibi kişi tek patrondur. Acil durum, planlı bir dinlence ya da eğlence gibi ihtiyaç olduğunda kimse niye salonunuzu açmadınız gibi bir tepki veremez. Aynı şekilde salon çalışanlarının da herhangi bir iş günü de dâhil Pazar günü çalışıp çalışmaması patronlarının elinde. İzinler, ihtiyaçlar mutlaka belirli prensiplerde ayarlanıyor. Kaldı ki pek çok salon randevuyla müşteri kabul ediyor.
Sözün özü Pazar günleri çalışmaktan yana olan kadın kuaförlerine teşekkür ederken, Pazar günleri eczanelerde olduğu gibi tatil yapıp 2 bayan 2 bay kuaför ve berberinin açık tutulmasının da iyi bir çözüm olabileceği düşüncemizi aktarıyoruz. Unutmadan terzi, berber, kuaför yani el değişmez. Acil durumlar hariç.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER