• Haberler
  • Genel
  • Kuaför ve berberlerin dikkatine! – Kocatepe Gazetesi

Kuaför ve berberlerin dikkatine! – Kocatepe Gazetesi

“Hijyen Eğitimi Yönetmeliği” kapsamında Afyonkarahisar Berberler Kuaförler ve Odası yönetimi üyeleri için hijyen eğitimini 25 Mayıs Pazar günü başlattı. Hijyen eğitimi ve sonrasındaki belgelendirmelerin 5 Temmuz tarihine kadar tamamlanması gerekiyor 5 Temmuz 2013 tarihli ve 28698 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren “Hijyen Eğitimi Yönetmeliği” kapsamında 5 Temmuz 2014 tarihine kadar alınması zorunlu hijyen [&hellip]

Kuaför ve berberlerin dikkatine!

“Hijyen Eğitimi Yönetmeliği” kapsamında Afyonkarahisar Berberler Kuaförler ve Odası yönetimi üyeleri için hijyen eğitimini 25 Mayıs Pazar günü başlattı. Hijyen eğitimi ve sonrasındaki belgelendirmelerin 5 Temmuz tarihine kadar tamamlanması gerekiyor

5 Temmuz 2013 tarihli ve 28698 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren “Hijyen Eğitimi Yönetmeliği” kapsamında 5 Temmuz 2014 tarihine kadar alınması zorunlu hijyen eğitimi için Afyonkarahisar Berberler Kuaförler ve Odası yönetimince eğitim çalışmaları başlatıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

“Berber ve kuaförlerimiz açık ara fark atar”

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Tan, Avrupa’da yapılan uygulamalı
proje kapsamında tespitlerini aktardı. Tan, Türk berber ve kuaförlerinin Avrupalı
meslektaşlarına açık ara fark atacağını söyledi ve ekledi: “Avrupa’daki çalışma
ortamı çok güzel. Randevusuz müşteri kabul edilmiyor. Türk berber ve kuaförlerinin emeklerinin karşılığını alamadıklarını üzülerek yerinde gördük.”

Oda Başkanı Ahmet Tan, “Kuaför Salon İşletmeciliği” isimli AB projesi kapsamındaki Avrupa izlenimlerini aktardı. “Kuaför Salon İşletmeciliği” isimli AB projesi çerçevesinde 26 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında Avrupa’nın Hollanda ülkesinin ikinci büyük kenti olan Rotterdam’da Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası’ndan 8 katılımcı Avrupa’daki meslektaşları ile temaslarda bulundu.
Proje doğrultusunda yürütülen çalışmaları anlatan Oda Başkanı Ahmet Tan, erkek berberleri ile kadın kuaför salonlarını ziyaret ettiklerini söyledi. Hollan’da da hem Türk hem de Avrupa’lı meslektaşları ile biraraya geldiklerini belirten Tan şöyle konuştu: “Erkek berberleri, kadın kuaför salonlarını ziyaret ettik. Türk ve Avrupalı meslektaşlarımızla konuşma, kaynaşma fırsatı yakaladık. Salonlardaki uygulamaları, müşterilerle diyalogları, yapılan işlemleri yerinde gözlemledik. Hatta bazı yerlerde proje katılımcıları işe el atarak hünerlerini gösterme fırsatını buldular. Böylece karşılıklı bir etkileşim sağladık. Amacımıza ulaşmış olduk. Emeğe saygımız sonsuz. İltifat ya da motivasyon amacıyla söylemiyorum; Türk kuaförleri ve berberleri yetenekleri ve çabaları ile Avrupa’dakilere açık ara fark atar. Ancak oradaki çalışma ortamı çok güzel. Randevusuz müşteri kesinlikle kabul edilmiyor. Mesai kavramı ile sabah saat 8.00 akşam ise 20.00’de iş bitiyor. Türk berber ve kuaförlerinin emeklerinin karşılığını alamadıklarını üzülerek yerinde gördük. Bu tür incelemelerimizi yurt içi ve dışında yapmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile proje katılımcılarını oda yönetimi olarak belirleme şansımız olmadığını belirtmek istiyoruz. Proje seyahati projenin ortakları ile yapılmıştır. Bizim katılımcı seçme şansımız olmadı.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme