• Haberler
  • Genel
  • Kuaför işletmeciliği projesi tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

Kuaför işletmeciliği projesi tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası tarafından 2013 yılı Ulusal Ajans LDV Proje çağrısında sunulan ve ajans tarafından desteklenmesi uygun görülen “Kuaför Salon İşletmeciliği” isimli AB projesi başarı ile tamamlandı Berberler ve Kuaförler Odası Ahmet Tan, proje kapsamında Oda tarafından Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, Metin Bayan Kuaförü, Caprice Bayan Kuaförü ortaklığında 14 kişilik proje ekibi [&hellip]

Kuaför işletmeciliği projesi tamamlandı

Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası tarafından 2013 yılı Ulusal Ajans LDV Proje çağrısında sunulan ve ajans tarafından desteklenmesi uygun görülen “Kuaför Salon İşletmeciliği” isimli AB projesi başarı ile tamamlandı

Berberler ve Kuaförler Odası Ahmet Tan, proje kapsamında Oda tarafından Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, Metin Bayan Kuaförü, Caprice Bayan Kuaförü ortaklığında 14 kişilik proje ekibi ile çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi.
SALONLARDA BİRE BİR GÖZLEM
Oda Başkanı Ahmet Tan, değişik dönemlerde yurt dışındaki proje ortakları ile Hollanda ve İsveç’te bulunan 2 kurum ile proje faaliyetlerinin yürütülerek planlanan zamanda çalışmanın başarı ile gerçekleştirildiğini kaydetti. Tan şöyle konuştu: “Bir haftalık proje süresince Hollanda’nın Rotterdam ve İsveç’in Stockholm’de ikisi engelli toplam 14 katılımcı ile proje gerçekleştirilmiştir. Proje süresince katılımcılara dil kursu ve mesleki eğitim kursu verilerek oryantasyon faaliyetleri de sağlanmıştır. Avrupa da kuaför işletmeciliğinin ülkemizden çok farklı bir şekilde yürütüldüğünü eğitim ve iş yeri açma konusunda devletin farklı bir prosedür yürüttüğünü bire bir gördük. İşletmeler belirlenen kurallara harfiyen uymaktadırlar. Aksi durumlarda ağır yaptırımlar uygulanıyor.” dedi.
MESLEKİ BİRLİK ZİYARET EDİLDİ
“Kuaför Salon İşletmeciliği” isimli AB projesi katılımcılarının büyük çoğunluğunun işletme sahibi ustalardan oluştuğunu belirten Ahmet Tan, proje konusunda Hollanda ve İsveç’teki kuaför salonu işletmelerinin gezildiğini söyledi. Tan; “Kuaförler Mesleki Birliğini ziyaret ederek uygulamalar hakkında bilgi sahibi olduk. Kullanılan saç teknikleri ve diğer konularda işletme sahiplerinden bilgi alarak karşılıklı bilgi paylaşımı gerçekleştirdik. Proje ile katılımcıların AB ülkelerinde işletme kültürü ve iş disiplinleri hakkında bilgi edindik. Tüm katılımcılarımıza proje katılım sertifikalarını verdik.” diye konuştu.
DETAYLI ÇALIŞMA YAPILACAK
Proje çalışmalarını, daha geniş bir alana yaygınlaştırıp, daha fazla duyuru yapmayı planladıklarını söyleyen Tan sözlerine şöyle devam etti: “14 Ekim tarihinde yaşadığımız elim kaza neticesiyle proje işlemleri ile ilgili çok fazla işlem yapamadık. Proje sonuçları ile ilgili ileri dönemlerde detaylı bir çalışma yapılacaktır. Proje kazanımları diğer işletme ve kurumlara aktarılacaktır. Proje çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu ve benzeri proje faaliyetlerine ileri ki dönemlerde devam edilecektir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme