• Haberler
  • Genel
  • Krize Müdahale Programı kapsamında toplandılar

Krize Müdahale Programı kapsamında toplandılar

İl Koordinasyon Kurulu, Acil Serviste İntihar Girişimlerine Psikososyal Destek ve Krize Müdahale Programı kapsamında Valilik Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk Başkanlığında toplandı Acil servislerin insanların sadece medikal ve cerrahi değil, aynı zamanda psikososyal yardıma en yoğun ihtiyaç duydukları yerler olması noktasından yola çıkarak ilimiz pilot hastanesi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi acil servisinde 'Acil Serviste İntihar [&hellip]

Krize Müdahale Programı kapsamında toplandılar

İl Koordinasyon Kurulu, Acil Serviste İntihar Girişimlerine Psikososyal Destek ve Krize Müdahale Programı kapsamında Valilik Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk Başkanlığında toplandı

Acil servislerin insanların sadece medikal ve cerrahi değil, aynı zamanda psikososyal yardıma en yoğun ihtiyaç duydukları yerler olması noktasından yola çıkarak ilimiz pilot hastanesi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi acil servisinde “Acil Serviste İntihar Girişimlerine Psikososyal Destek ve Krize Müdahale Birimi” 15 Mayıs 2007 tarihinde faaliyete açılmış olup hizmet vermeye şu anda da devam ediyor.
Söz konusu birime başvuranların önemli bir kısmının yaşantısal bir kriz içinde oldukları görüldüğü belirtilirken böyle durumlarda kişiler yaşam amaçlarının yitirilmesi veya potansiyel bir tehdidin altında olup sıkıntı, huzursuzluk, umutsuzluk, çaresizlik ve yardımsızlık yaşadıkları; içinde bulundukları bu zor ruhsal durumdan daha önce öğrenmiş oldukları başa çıkma mekanizmaları ile kurtulamayabildikleri vurgulandı. Bu çerçevede herhangi bir psikiyatrik rahatsızlık olmaksızın da yaşam olaylarına, hastalıklara, gelişimsel sorunlara, psikososyal veya fiziki travmalara bağlı ortaya çıkabilen bu gibi psikososyal krizlerin yaşandığı acil servislerde krize müdahale oldukça kullanışlı ve geniş uygulama alanına sahip bir yaklaşım biçimi olarak “Acil Serviste İntihar Girişimlerine Psikososyal Destek ve Krize Müdahale Birimi” işlevsel hale getirildi.
Söz konusu birimin işleyişi noktasında olağan yapılan toplantıya Cumhuriyet Savcısı Halil Özen, AKÜ rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Pektaş, AKÜ ANS Araştırma ve Uygulama hastanesi Baştabibi Mehmet Ünlü, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Duran, 3.Sınıf Emniyet Müdürü Müfit Demirdağ, Müftü Yardımcısı Ali Abay, İl sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Fahri Kocaoğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü Psikolojik danışman Muzaffer Karataş, E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 2. Müdürü Turabi Gümüş, Açık Ceza İnfaz Kurumu 2.Müdürü Ebuzeyd Atılgan ve Devlet hastanesi Psikiyatri Uzm.Dr. Derya Güliz Mert katıldılar. Toplantıda birimin çalışmalarıyla ilgili kararlar alındı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme