• Haberler
  • Genel
  • “Krizden çıkmak için çok çalışıyoruz”

“Krizden çıkmak için çok çalışıyoruz”

Yunanistan’ın Selanik kentinden işadamları Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Yunanistan Selanik Profesyonel Girişimciler Odası Başkan Vekili Nikolas Emmanouilidis, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesini desteklediklerini belirtti. Emmanouilidis, Yunanistan’daki krizden kurtulmak için çok çalıştıklarını kaydetti Selanik Profesyonel Girişimciler Odası yöneticileri ve üyeleri, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Kalabalık bir heyetle gerçekleşen ziyarette konuşan Selanik [&hellip]

"Krizden çıkmak için çok çalışıyoruz"

Yunanistan’ın Selanik kentinden işadamları Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Yunanistan Selanik Profesyonel Girişimciler Odası Başkan Vekili Nikolas Emmanouilidis, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesini desteklediklerini belirtti. Emmanouilidis, Yunanistan’daki krizden kurtulmak için çok çalıştıklarını kaydetti

Selanik Profesyonel Girişimciler Odası yöneticileri ve üyeleri, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Kalabalık bir heyetle gerçekleşen ziyarette konuşan Selanik Profesyonel Girişimciler Odası Başkan Vekili ve Et-Et Ürünleri Bölümü Başkanı Nikolas Emmanouilidis, Yunanistan’ın krizden çıkması için çok çalıştıklarını belirtti. Emmanouilidis, “Selanik’te 55 bin aile var. Hepsinden en sıcak ve güzel selamları getirdik size. Yunanistan’da bir ekonomik kriz var. Bu ekonomi bize çok problem getirdi. Ama biz bu konuyu aşmak için çabalıyoruz. Her gün çalışıyoruz. Bizim gözümüz ve kulağımız açık, tüm Balkanlar’da çalışma yürütmek istiyoruz” dedi.
“AB’YE ÜYE OLMANIZI İSTİYORUZ”
Afyonkarahisar’da gördüğü misafirperverlik dolayısıyla teşekkür eden Emmanouilidis, Türkiye’nin Avrupa Birliği adaylığına da destek verdi. Emmanouilidis, “Biz Avrupa Birliği üyesiyiz. Türkiye’nin de Avrupa Birliği’ne girmesini destekliyoruz. Birikim ve deneyimlerimizi sizinle paylaşarak bunlardan yararlanmanızı canı gönülden istiyoruz” diye konuştu.
KOMŞULAR ARASI İLİŞKİLER GELİŞECEK
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Serteser, “Biz önemli bir komşuyuz. İlişkilerimizin de giderek artmasını arzu ediyoruz. Selanik’in bizim için ayrı bir önemi daha var. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, sizin şehrinizde dünyaya geldi. Karşılıklı olarak ticaret bağlarımızın da gelişmesi arzusundayız. Bunun ilk adımını siz attınız. Şu kriz ortamında ilişkilerimizi müspet yönde geliştirmek arzusundayız” ifadelerini kullandı.
VİZE SORUNU VAR, AMA…
İki ülke arasında vize sorunu olduğunu hatırlatan Serteser, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizim Avrupa’daki birçok odayla karşılıklı dostluk ve ticari temaslarımız olmakta. Selanik ile ticari temasımız bizim için ayrı önem taşımakta. Yunanistan ile aramızda vize sorunu halledilmemiş olsa da Türkiye’nin güçlü ekonomisi sayesinde, birbirimize olumlu bakmamız neticesinde vizenin de bir sorun olmayacağını düşünüyoruz. İnşallah Yunanistan krizden bir an önce çıkar. Çünkü komşumuzdaki kriz bizi de etkiliyor.”
SATRANÇ TAKIMI VE
İSKENDER HEYKELİ
Ziyaret sırasında ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Selanik Profesyonel Girişimciler Odası Başkan Vekili ve Et-Et Ürünleri Bölümü Başkanı Nikolas Emmanouilidis’e Afyon Mermeri’nden yapılmış bir satranç takımı hediye etti. Emmanouilidis de Serteser’e “Büyük İskender” heykeli takdim etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme