Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kredi Kartlarında Yeni Değişiklik!

Kredi kartlarındaki o limit değişiyor

Kredi kartlarındaki o limit

Kredi ve banka kartlarında bulunan temassız ödeme limitlerine değişiklik geliyor. Kart ve mobil ödeme üzerinden yapılan temassız işlemlerde limit değişikliği yapıldı.

Temassız Ödeme Nedir?

Kredi kartlarındaki temassız ödeme, fiziksel temas gerektirmeden yapılan bir ödeme yöntemidir ve radyo frekansı tanımlama (RFID) veya yakın alan iletişimi (NFC) teknolojilerini kullanarak çalışır. Temassız ödeme işlemi, üzerinde RFID veya NFC çipi bulunan kredi kartları, banka kartları veya mobil cihazlar (akıllı telefonlar, akıllı saatler) ile gerçekleştirilir. Satış noktasındaki pos cihazı, temassız ödemeyi kabul edebilen bir okuyucuya sahiptir. Ödeme yapmak için kart veya cihaz, pos makinesine birkaç santimetre yaklaştırılır ve cihaz, bu teknolojiler sayesinde kart veya cihazdaki bilgileri okur. Terminal, kart veya cihazdan alınan bilgileri işleyerek işlemi onaylar; genellikle küçük tutarlı ödemelerde PIN girilmesi gerekmezken, belirli bir tutarın üzerindeki işlemler için PIN girişi veya başka bir doğrulama yöntemi gerekebilir.

750 TL Olan Temassız Ödeme Limiti Artırıldı

1 Temmuz’dan itibaren kredi kartlarındaki günlük temassız kullanım limiti 750 TL’den 1500 TL’ye çıkacak. Salgın döneminde önemli rol alan kartlardaki temassız kullanım limiti kart sahiplerine kolaylık sağlıyor.