Kredi Kartı Limiti Nasıl Düşürülür?

Kredi kartı limitlerinde değişiklik nasıl yapılır? Kredi kartı limitleri düşer mi?

TBMM’ye verilen yeni yasa teklifinden sonra birçok vatandaş internette kredi kartı limitinin nasıl düşürüleceğini araştırıyor. Savunma Sanayi Katkı Payı olarak kart limiti 100 bin liranın üzerinde olan müşterilerden yıllık 750 lira kesinti olacağı konuşuluyor. Birçok vatandaş ise kredi kartı limitlerini nasıl değiştireceğini bilmiyor. 

İşte kredi kartı limit değişikliği yapmak isteyenler için izlenilmesi gereken yolları sizler için derledik.

BANKANIZLA İLETİŞİM SAĞLAYIN

Kredi kartı limit değişikliği için bazı bankalar müşterilerinden müşteri hizmetleri ile görüşülmesini talep ediyor. Bankaların müşteri hizmetleri numarasını bulmak için ise elinizde bulunan kredi kartının ön veya arka yüzündeki banka müşteri hizmetleri numarasından bulabilirsiniz. 

MOBİL BANKACILIK – İNTERNET BANKACILIĞI HİZMETLERİNİ KULLANABİLİRSİNİZ

Kredi kartlarınızdaki limit değişikliklerini talep etmek için cep telefonlarınızda bulunan bankaların uygulamalarından veya bilgisayarda internet tarayıcısı üzerinden internet bankacılığını kullanabilirsiniz. Arama kısmına “Kredi kartı limit değişikliği” yazdığınızda kolayca limitinizi değiştirebilirsiniz.

ŞUBEDEN LİMİT DEĞİŞİMİ

Bazı bankalar mobilden veya müşteri hizmetleri ile kart limitinde değişiklikleri kabul etmemektedir. En yakın banka şubenize giderek bireysel bankacılık hizmetlerinden kart limitinizi değiştirebilirsiniz. Size en yakın banka şubelerini öğrenmek için kullandığınız bankaların internet sayfasından bakabilirsiniz.

LİMİT DÜŞÜRME SÜRELERİNDE FAKLILIK

Bankaların kredi kartlarında yapılan limit değişikliklerindeki süreç bankadan bankaya değişebilmektedir. Bu süreçte kartınızın limitinin değişip değişmediğini mobil bankacılık üzerinden takip edebilir ya da müşteri hizmetlerinden öğrenebilirsiniz.

Bakmadan Geçme