Kredi Garanti Fonu, faaliyete başladı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Kredi Garanti Fonu’nun Afyonkarahisar’da hizmet vermeye başladığını söyledi Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Kredi Garanti Fonu ile ilgili bilgi verdi. Serteser, “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Binası’nın 3’üncü katında faaliyete başlayan Kredi Garanti Fonu Afyonkarahisar Şubemiz, Kobilerimize hizmet vermeye de [&hellip]

Kredi Garanti Fonu, faaliyete başladı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Kredi Garanti Fonu’nun Afyonkarahisar’da hizmet vermeye başladığını söyledi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Kredi Garanti Fonu ile ilgili bilgi verdi. Serteser, “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Binası’nın 3’üncü katında faaliyete başlayan Kredi Garanti Fonu Afyonkarahisar Şubemiz, Kobilerimize hizmet vermeye de bu tarih itibariyle başlamıştır.” dedi.
Serteser, “Kredi Garanti Fonu 1993 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla faaliyet gösteren Türkiye’de ilk ve tek, özgün bir ‘Kredi kefalet’ kuruluşudur. Kurumumuz firmaların bankalardan kullanacağı kredilerde teminat sorununu aşmak üzere kurulmuş ve bu paralelde hizmet veren bir kuruluştur. Kredi Garanti Fonu (KGF) iyi iş fikirlerinin ve Kobi niteliğindeki tüm işletmelerin önündeki teminat yetersizliği engelini ortadan kaldırmayı hedeflemektedir” ifadelerini kullandı.
GÜÇLÜ SERMAYE YAPISI
Serteser, şöyle devam etti:
“Kredi piyasalarında KOBİ’lere ihtiyaç duyduğu teminatı sağlamak, teminat çeşitliliğini arttırmak ve KOBİ’lerin finansal sorunlarının çözümüne yardımcı olmak gibi misyon üstlenen KGF, TOBB, KOSGEB (Sanayi Bakanlığı) ve 19 Bankanın ortaklığıyla oluşan bir ortaklık ve güçlü sermaye yapısıyla hizmet vermektedir. Kredi Garanti Fonu küçük ve orta ölçekli işletmeler için sağladığı kefaletle işletmelere destek vermektedir ve bu sayede firmaların banka kredileri kullanmalarını mümkün hale getirmektedir. Çalışan sayısı 250 kişiyi, cirosu 40 milyon TL’yi geçmeyen işletmeler KOBİ olarak kabul edilmekte ve KGF kefaletinden yararlanabilmektedir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme