• Haberler
  • Genel
  • KPSS’yi geçti, mülakatta takıldı – Kocatepe Gazetesi

KPSS’yi geçti, mülakatta takıldı – Kocatepe Gazetesi

Çıkrık kasabasında yaşayan Ramazan İşçan, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda başarılı oldu. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları 7’nci Bölge Müdürlüğü’nde çalıştırılacak makinist alımında yapılan mülakatı geçemedi. İşçan, mülakatta torpil yapıldığını iddia ediyor Afyonkarahisar’ın Çıkrık kasabasında yaşayan Ramazan İşçan, mülakatta torpil kurbanı olduğunu iddia etti. Kocaeli Üniversitesi’nde iki yıllık otomotiv, tasarım ve imalat okuyan, daha sonra Selçuk [&hellip]

KPSS'yi geçti, mülakatta takıldı

Çıkrık kasabasında yaşayan Ramazan İşçan, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda başarılı oldu. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları 7’nci Bölge Müdürlüğü’nde çalıştırılacak makinist alımında yapılan mülakatı geçemedi. İşçan, mülakatta torpil yapıldığını iddia ediyor

Afyonkarahisar’ın Çıkrık kasabasında yaşayan Ramazan İşçan, mülakatta torpil kurbanı olduğunu iddia etti. Kocaeli Üniversitesi’nde iki yıllık otomotiv, tasarım ve imalat okuyan, daha sonra Selçuk Üniversitesi’ndeki otomotiv öğretmenliğine geçiş yaparak bu bölümü bitiren 30 yaşındaki Ramazan İşçan, 2008’de Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda 81.4. 2010’daki KPSS’den de 83.9 puan aldı. İşçan, 2008’deki Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları 7’nci Bölge Müdürlüğü’nün işçi alımı için mülakata başvurdu.
Yüksek puan almıştı
İŞKUR’un mülakatla ilgili KPSS sıralamasına göre 4’üncü olan İşçan, mülakattan geçemeyince işe alınacak 58 kişi arasına giremedi. İşçan, mülakat heyetindeki her üyeden 10’ar puan aldı. Danıştay’ın mülakatlarda ses kaydı ve kamera zorunluluğu aradığını, bu zorunluluk sayesinde mağduriyetin önüne geçilmesinin hedef-lendiğini öne süren İşçan, başarısız olduğu mülakatta ses kaydı ve kameranın bulunmadığını belirtti. İşçan, bu konu hakkında, memurların sıkça takip ettiği memurlar.net adlı internet sitesinin desteğiyle Danıştay’a dava açtı. Davanın reddedilmesinden sonra itiraz hakkını kullanan İşçan, topladığı belge ve bilgileri mahkemeye sundu. Dava, Danıştay 12’nci Dairesi’nde görüşülmeye devam ediyor.
Tüm heyet üyelerinden
10 puan aldı
Mülakatın yapılış şekli ve değerlendirmesi ile ilgili bazı ilginç noktaların olduğunu kaydeden İşçan, “2011’de yapılan sınavın 2008 puanını esas alması yanlıştı. Çünkü sınavın yapılacağı tarihlerde 2010 KPSS sonuçları da açıklanacaktı. Ayrıca 2008 puanları esas alındığında başvuran adaylar arasında 4’üncüydüm. Fakat sınav sonunda 48’inci kişinin bile işe girdiğini, benim işe giremediğimi gördüm. Mülakatta ne eksik, ne fazla, tüm heyet üyelerinden 10 puan aldım. Oysa sorulan soruları yapamamam, neredeyse imkânsızdı” dedi.
Kendisinin mülakata başvurduğunda Selçuk Üniversitesi’nde öğrenci olduğunu, bu nedenle mülakattan geçemediğini öğrendiğini belirten İşçan, “Başvuru şartları arasında öğrenciliğin engel teşkil edeceğine dair bir bilgi yoktu” diye konuştu.
Mülakatta torpil iddiası
Eline Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Eski Afyonkarahisar Milletvekili Halil Aydoğan’ın imzasını taşıyan bir belgenin geçtiğini de kaydeden İşçan, “Belgede milletvekili, TCDD Genel Müdürü’ne Makinistlik Mülakatı’nda Davut Çengelci, İsmail Kasap ve Mehmet Akmeşe ile ilgili yardımlarını beklediğini yazmış. Bu yazılanlardan ikisinin işe girdiği yönünde bilgi edindim” diye konuştu. Aralık ayında askere gideceğini vurgulayan İşçan, adaletin yerini bulmasını temenni etti. İşçan, askere gidene kadar pazarcı olan babası Süleyman İşçan’a yardım edecek.
Aydoğan: Gerçek dışı bir iddia
İşçan’ın iddiasına konu olan AK Parti Eski Milletvekili Halil Aydoğan ise iddiayı yalanladı. Aydoğan, “Şu anda Eylül’deyiz, Ocak’ta olan bir hadiseyi hatırlamam mümkün değil. 9 yıllık dönemde bize pek çok bu tür talep geldi. Bizim görevimiz bize gelen talepleri ilgili makamlara aktarmaktır. Gelen talepleri biz de ‘Sizin prensiplerinize uygun ise’ şeklinde durumu ilgililere aktarırız. Ama milletvekilinin, işe sokma, rica etme gibi yetkisi yok. Eğer bizim her önerdiğimiz isim işe alınıyor olsa bugüne kadar Afyonkarahisar’da işsiz kalmaması gerekiyordu. Her önerdiğimiz ismin işe alınması gibi bir durum söz konusu olamaz. Bizim bu konudaki hassasiyetimizi herkes bilmektedir. Atamalarda ve işe alınışlarda bizim kıstasımız o göreve layık olunması ve yeterli olunmasıdır. Bahsi geçen yazıyı şu an için hatırlamam mümkün değil. Söz konusu iddialar asılsız” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme