• Haberler
  • Genel
  • Köyün yarısında elektrik yok – Kocatepe Gazetesi

Köyün yarısında elektrik yok – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesine bağlı Kale Köyü’ndeki vatandaşlar, elektriksizlikten şikayetçi. Vatandaşlar, 2009’da tapu işlemlerinin başlamasından bu yana evlerine tapu için rayicin üzerinde bedeller istendiğini, tapu olmadığı için de elektrik bağlanmadığını iddia etti. Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesine bağlı Kale Köyü’nde vatandaşlar elektrik hasreti çekiyor. 2009 yılında, köyde tapu işlemlerinin başlamasıyla evlerin tapularının çıkartılması çalışmaları başlandı. Ancak bu çalışmalar [&hellip]

Köyün yarısında elektrik yok

Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesine bağlı Kale Köyü’ndeki vatandaşlar, elektriksizlikten şikayetçi.

Vatandaşlar, 2009’da tapu işlemlerinin başlamasından bu yana evlerine tapu için rayicin üzerinde bedeller istendiğini, tapu olmadığı için de elektrik bağlanmadığını iddia etti.

Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesine bağlı Kale Köyü’nde vatandaşlar elektrik hasreti çekiyor. 2009 yılında, köyde tapu işlemlerinin başlamasıyla evlerin tapularının çıkartılması çalışmaları başlandı. Ancak bu çalışmalar sırasında adil davranılmadığı, rayiç bedellerinin üzerinde tespitler yapılması nedeniyle vatandaşların tapu alamadığı öne sürülüyor. Kale Köyü’nün eski muhtarı Nurettin Avcı, “Köy yerinde evlenenler, yeni aile kuranlar oluyor. Tapu gelmeden önce evlerimiz yapılmış durumdaydı. Ama bizden 20 bin, 30 bin liralık meblağları, Milli Emlak Müdürlüğü’ne yatırmamız isteniyor. Bizim o kadar paramız olsa biz Afyonkarahisar’a yerleşirdik” dedi.
“YAŞAM SEVGİSİNİ YİTİRDİM”
Parayı ödeyemedikleri için tapu alamadıklarını savunan Avcı, “200 hanelik köyün 100 hanesinde aynı sıkıntı var. Tapumuz yok. Elektriğimiz yok. Jenaratör aldık. O da günlük 20 liralık mazot yakıyor. Astarı yüzünden pahalıya geliyor. Bizden istenen bedeller tekrar hesaplanmalı. Karanlıkta kaldık. Yaşama sevgisini yitirdim” diye konuştu.
EVİNE SLOGANLAR YAZDI
Nurettin Avcı, durumunu özetlemek için evine “Burası karanlık okul, yetkililer utansın”, “Kalacak yerim yoksa, bu vatandan bize ne”, “Biz ne PKK, ne KCK, ne Kuzey Irak, ne Sureyi’yiz. Peki biz neyiz” yazılarını yazdığını söyledi.
Avcı’nın eşi Ayşe Avcı astım ile bel ve boyun fıtığı hastası olduğunu, bu nedenle çamaşırları elde yıkarken zorluk çektiğini kaydetti. Ayşe Avcı, “Çamaşırları elde yıkıyorum. Yemek pişiriyorum ama yenmediğinde saklayamıyorum. Koku yapıyor, mecburen döküyoruz” ifadelerini kullandı.
TEKRAR BAŞVURMALARI
GEREKİYOR
17 yaşındaki Halil Avcı ile 15 yaşındaki Ömer Avcı ise çaresizlikten rüzgâr gülü ile 12 voltluk elektrik ürettiklerini, ancak yaz mevsiminin gelmesiyle bu buluşun da işe yaramadığını söyledi.
Kale Köyü’nden Adem Taşyürek de yıllardır elektriksiz kaldığını belirterek bu soruna bir çözüm bulunmasını istedi.
Çobanlar Kaymakamı Kenan Aktaş ise, konu ile sıkıntıyı bildiklerini, kendilerine başvuran vatandaşlara yazılı dilekçe ile müracaat etmelerini söylediklerini belirtti. Milli Emlak Müdürlüğü’nün Kale Köyü’ndeki tapu bedellerini belirlerken arsa ve evleri hesaba kattığı, köylülerin ise evleri kendilerinin yaptığına dikkat çekerek sadece arsa bedeli ödemek istediği bildirildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme