Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Köylerimiz üzerinden siyasi şov yapmalarına izin vermeyeceğiz”

AK Parti Bolvadin İlçe

AK Parti Bolvadin İlçe Başkanı Ömer Dayı, CHP’nin Bolvadin İlçesi’nin köyleri üzerinden siyasi şov yapmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi

 

AK Parti Bolvadin İlçe Başkanı Ömer Dayı, gerçekleri açıklayacaklarını ifade ederek, “Cumhuriyet Halk Partisinin kronik hastalığı olan istismara dayalı, çapsız, içi de altı da boş siyaset tarzı ülkemizin en büyük handikabıdır. Bu tarzın örneklerine, yansımalarına ilimizde de ilçemizde de rastlıyoruz. Gerçekleri çarpıtarak istismar siyasetinin bir örneğini daha gösteren CHP’yi kınıyoruz.” dedi.
“BÖLGEDEKİ KÖYLERİN SU İHTİYACI YILLARDIR ORTAK KARŞILANIYOR”
Yıllardan bu yana Derekarabağ ve Ortakarabağ köyleri ile birlikte Yeni Karabağ, Taşköprü, Çukurcak, Karapınar ve Üçkuyu köyününde bulunduğu köylerle birlikte grup oluşturularak, Taşköprü mevkiinden su ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Dayı, “Mesafenin uzun olmasından dolayı maliyetler nedeni ile her iki köyün talepleri üzerine Derekarabağ çevresinde 2006-2011 yılları arasında devletimiz tarafında 10 farklı noktada sondaj çalışması yapılmıştır. Yapılan bu sondajlar neticesinde yeterli suya ulaşılmış fakat tahlilleri sağlıklı ve kullanılabilir çıkmamıştır. 2017 yılında Derekarabağ Köyümüzün yakınlarında yapılan başka bir sondaj sonucu uygun nitelikte içme suyuna rastlanmıştır. İl Genel Meclisi bütçesinden 500 bin TL’ye yakın ödenek temin edilerek sondajın akabinde su deposu, terfi hattı ve enerji hattı yapımı gerçekleştirilmiştir. Her iki köyümüze de o tarihten bu yana düzenli olarak su ihtiyaçları karşılanmaktaydı. Kısa süre önce Derekarabağ’daki her iki köye su sağlayan kuyunun çökmesi neticesinde, su sağlamak amacı ile aynı bölgede tekrar sondaj çalışması yapıldı. İl Özel İdaresi tarafından gerekli işlemler gerçekleştirildi.” şeklinde konuştu.
“ORTAKARABAĞ KÖYÜ ÇEVRESİNDEKİ SULAR İÇMEK İÇİN SAĞLIKLI DEĞİL”
Dayı açıklamasında, “Ortakarabağ Köy Muhtarlığı bu hattan köylerine su temin edilmesini istemedi ve kendi köylerine yakın sulamada kullanılan kuyulardan ihtiyaçlarının karşılanmasını talep etti. Lakin daha önce Kaymakamlık ve Özel İdare tarafından yapılan su analizlerinin içmeye elverişli olmadığı kendilerine defalarca iletilmesine rağmen tekrar tahlil yapılması isteğinde bulundular. Yapılan yeni tahlilde de Ortakarabağ çevresindeki kuyulardaki suların içmek için sağlıklı olmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine, Derekarabağ’daki yeni yapılan sondaj neticesi elde edilen su kaynağından bugün (Cumartesi) günü itibarı ile Ortakarabağ köyümüze su temin edildi ve sorun giderildi.” diye konuştu.
“ÇAY BARAJI’NDAN YENİ BİR SU HATTI ÇEKİLECEK”
Dayı açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Ayrıca bu köylerimize ve diğer köylerimize yapımı kısa süre sonra tamamlanacak olan ve devasa bir yatırım olan Çay Barajı’ndan ilçemize gelen hattan yeni bir su hattı daha çekilecektir. AK Parti olarak CHP’nin bu durumu istismar etmesine ve köylerimiz üzerinden şov yapmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Ayrıca sorunun çözülmesi noktasında takip eden ve sonuçlandıran AK Parti İl Genel Meclisi üyelerimiz Abdülkadir Emrullahoğlu ve Carullah Kolay’a teşekkür ediyorum.”