• Haberler
  • Genel
  • Köylerde okumayan kalmasın – Kocatepe Gazetesi

Köylerde okumayan kalmasın – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, merkeze bağlı köy ve beldelerdeki ziyaretlerini sürdürüyor. Balkanlıoğlu, Olucak Köyü'ndeki incelemeleri sırasında 'meslek kursu' açılması talebini duyunca, 'Köylerde okumayan kalmasın, tüm imkanları seferber edeceğim' dedi Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar merkeze bağlı belde ve köyleri ziyaret ederek sıkıntıları birinci ağızdan öğrenmeyi sürdürüyor. Balkanlıoğlu, Işıklar Belediyesi başta olmak üzere Değirmendere, Gözsüzlü, Kızıldağ, [&hellip]

Köylerde okumayan kalmasın

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, merkeze bağlı köy ve beldelerdeki ziyaretlerini sürdürüyor. Balkanlıoğlu, Olucak Köyü’ndeki incelemeleri sırasında “meslek kursu” açılması talebini duyunca, “Köylerde okumayan kalmasın, tüm imkanları seferber edeceğim” dedi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar merkeze bağlı belde ve köyleri ziyaret ederek sıkıntıları birinci ağızdan öğrenmeyi sürdürüyor. Balkanlıoğlu, Işıklar Belediyesi başta olmak üzere Değirmendere, Gözsüzlü, Kızıldağ, Küçükkalecik, Kozluca, Omuzca, Alcalı, Çakırköy ve Olucak köyleri olmak üzere bir dizi ziyaretlerde bulundu.
DAİRE MÜDÜRLERİ DE KATILDI
Vali Balkanlıoğlu’na, ziyaretleri sırasında İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Hakkı Demirsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Lütfi Akgün, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, DSİ İl Müdür Yardımcısı Ahmet Sarıbaş, Osmangazi EDAŞ Afyonkarahisar İl Müdürlüğü Temsilcisi Hasan Aydoğmuş ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kocabıçakoğlu eşlik etti.
TALEP OLUMLU, CEVAP OLUMLU
Ziyaretler sırasında Olucak’taki kadınların meslek kursu talebiyle karşılaşan Vali Ballkanlıoğlu, “köylerde eğitilmeyen okumayan kimse kalmasın, bu uğurda tüm imkanları seferber edeceğim. Gerekirse kurs açılmasının akabinde gerekli olan kumaş ve makine gibi ihtiyaçlarını bizzat gidereceğim’’ dedi. (Kocatepe)

Makam ve mevki, hizmet üretmek için

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, makamların hizmet üretmek için bir vesile olduğunu kaydetti. Balkanlıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da valilere bu yönde talimat verdiğinin altını çizdi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, devletin belirli kademelerine gelmiş, sorumluluk üstlenmiş kişilerin vatandaşa hizmet etmesi için gece-gündüz çalışması gerektiğini belirtti. Balkanlıoğlu, “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 il valisi ile yaptığı toplantılarda bizlere, ‘sizler halkın içine karışarak, istek ve sıkıntıların yerinde görmelisiniz ve akabinde gerekenleri yapmalısınız’ talimatını verdi. Bizler sadece makamımızda oturup, olan bitenden haberdar olamayız. Halkın içinde olmak bizim en asli görevlerimizden biridir. Bu ne kadar görevimiz olsa da halkın problemleri ve istekleri ile ilgilenmek ve onlara çözüm bulmak bizleri mutlu ediyor. En iyi hizmet, halka yapılan hizmettir. Halka yapılan hizmet Hakk’a yapılan hizmettir. Bizler de bunun için burada bulunmaktayız” dedi.
“KAPIMIZ HERKESE AÇIK”
Balkanlıoğlu, sıkıntıları, sorunları yerinde incelemenin son derece faydalı olduğunu hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:
“Afyonkarahisar merkez köy ve kasabalardan bu gün on tane yerde incelemelerde bulunduk. Her birinin farklı konularda sıkıntıları var. Hepsini de yerinde gördük. Bu sıkıntıların çoğu kağıt üzerinde kalmış isteklerden bir kaçı. Ama bu istek ve sıkıntıları yerinde incelediğimizde ete kemiğe bürünüyor. Her sıkıntı için ilgili kurumlara talimat verdik ve hepsinin de takipçisiyiz. Görevimiz, sonrada vicdanımızın rahatlığı için buradayız. Buralarda olmamız sizlere ne denli önem verdiğimizin göstergesidir. Bazı köylerde Vali’nin köylerine hiç gelmediğini söylediler. Artık devir değişti, bundan sonra daha birçok valiler göreceksiniz. Vatandaşlarımıza her zaman da kapımız açık her türlü istek ve sıkıntılarını anlatabilirsiniz. Bizler bu mevkilerde olduğumuz sürece hemen herkesin istek ve sıkıntılarına çözüm bulacağız.” (Kocatepe)

Vatandaşın istekleri tek tek not alındı

Vali İrfan Balkanlıoğlu, ziyaretlerin başında beraberinde gelen il müdürlerini tek tek tanıtarak sorumlu oldukları birimleri hakkında kısaca bilgi verdikten sonra, farklı konularda da istek ve sıkıntıları olan vatandaşların isteklerini not alıp, ilgili kurumlarca gereği yapılmak üzere kayıt altına alındığını ifade etti

İlk ziyaretlerini Işıklar Kasabası’na gerçekleştiren Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve protokol üyelerini Işıklar Belediye Başkanı Erol tarafından karşılandı. Öncelikle Salı günleri kurulan Pazar yerinde esnafı ve vatandaşı dinleyerek, esnafa hayırlı ve bol kazançlar temennisinde bulunan Vali Balkanlıoğlu, belediye meydanında bulunan kahvehanede Işıklar halkı ile istek ve sıkıntıları dinlemek üzere bir araya geldi. Işıklar kasabasında vatandaşların sulama kooperatifi, yol, kavşak, taşıma, sağlık, elektrik gibi konularda sıkıntı ve taleplerini dinleyen Vali Balkanlıoğlu, sorunların giderilmesi noktasında ilgili müdürlere talimatlar verdi.
İkinci ziyaretini Değirmendere köyüne gerçekleştiren Vali Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri, Köy Muhtarı Mustafa Tetik ve köy halkı tarafından karşılandı. Halkın istek ve talepleri dinlenmek üzere Değirmendere İlkokulu’nda toplanıldı. İlk olarak sınıfları ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Balkanlıoğlu, dersi derste dinlemelerini, bol bol kitap okumalarını ve hedeflerinin büyük olmasını istedi. Daha sonra vatandaşların sorunları ile yakından ilgilenen Vali Balkanlıoğlu, köyün en önemli sorunu olan sık elektrik kesintileri için sorunun giderilmesi talimatını Osmangazi EDAŞ Afyonkarahisar İl Müdürlüğü Temsilcisi Hasan Aydoğmuş’a verdi.
Üçüncü ziyaretini Gözsüzlü Köyüne gerçekleştiren Vali Balkanlıoğlu, Köy Muhtarı Nihat Erata’dan köyün durumu ve sıkıntıları konusunda aldığı bilgiler arasında köyün sürekli göç verdiğini ve ev yapabilecekleri yerlerin Mera vasfından alması nedeniyle ev yapamadıklarını öğrenmesi üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap’a bu konuda vatandaşlara yardımcı olması talimatını verdi.
Dördüncü ziyaretini Kızıldağ köyüne gerçekleştiren Vali Balkanlıoğlu, muhtar Hüseyin Durmuş’tan köy hakkında bilgi aldı. Kızıldağ Köyü Muhtarı Hüseyin Durmuş’un yaklaşık olarak 45-50 senedir köylerine Vali gelmediğini belirtmesi üzerine Vali Balkanlıoğlu, bundan sonra Valilerin tüm köylere ve kasabalara daha sık geleceği inancında olduğunu belirtti.
Bundan sonraki ziyaretini ise Küçükkalecik köyüne gerçekleştiren Vali Balkanlıoğlu, köy muhtarı Nurettin Terzi’den köyün durumu hakkında bilgiler aldı. Köyün çok güzel ve temiz olduğunu ifade den Vali Balkanlıoğlu, köy muhtarı Nurettin Terzi’yi tebrik etti. Küçükkalecik Köyü muhtarının ve köy halkının yakındığı noktalardan biri olan sit alanlarında kalan arazilerinde herhangi bir çalışma yapamadıklarının belirtilmesi üzerine bu konuda da yardımcı olacağını belirtti.
Daha sonra sırasıyla Kozluca Köyü, Alcalı Köyü ve Omuzca köyüne giden Vali Balkanlıoğlu ile beraberindekiler köy muhtarları ile vatandaşların dile getirdikleri talepleri dinyelerek çözümü konusunda devlet olarak ellerinden geleni yapacakları sözünü verdi.
Afyon-Kütahya yolu üzerinde bulunan Olucak köyüne giden Vali Balkanlıoğlu ve daire müdürleri Köy meydanında Muhtarı Cemil Bal ve köy halkı tarafından karşılandı. Köy Muhtarı ve vatandaşlar tarafından Köy konağı, yaz aylarındaki su sıkıntısı, elektriklerin sık sık kesilmesi, taşımalı eğitim, yakınlardaki taş ocaklarını kullanan kamyonlar nedeniyle köy yollarının bozulması, 112 Acil’den yararlanamamaları, köy arazisinde yeniden parselizasyon çalışması yapılarak ev sahibi olmaları hususunda yardımcı olunmasına yönelik talepler tek tek not alındı.
Ziyaretlerin sonuncusunu Çakır Köyüne gerçekleştiren Vali Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri Muhtar Nedim Özdamar tarafından karşılandı. Köy Konağında vatandaşlarla bir araya gelen Vali Balkanlıoğlu;’’ dedi.
Çakır köyünde ise köy muhtarı ve köy halkının Vali İrfan Balkanlıoğlu’ndan ve ilgili müdürlüklerden talepte bulundukları sıkıntılar ve istekler arasında, içme suyu deposunun yetersizliği nedeniyle yaşanan sıkıntılar, köy içerisinde parsellenerek inşaat yapımına hazır halen gelen arazinin yolunun yapılması ve Afyonkarahisar merkezi ile Çakır köy arasındaki yolcu taşıma problemlerinin çözülmesi gibi sorunlarda yardımcı olunmasına ilişkin ilgili müdürler gerekli notları aldılar. Gereği yapılmak üzere not alınan her konu için Vali İrfan Balkanlıoğlu; belirtilen konuların tamamını bizzat takip edeceği sözünü verdi ve Afyonkarahisar merkez köy ve kasabalarına olan incelemelerini tamamladı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme