Köylerde Halı Sahalara Hassasiyet Gösterilmeli

İGM Grup Başkan Vekili Ahmet Zeki Ertürk ile MHP Sandıklı Üyesi Ali Açıkgöz, köylerdeki halı sahaların bakımları için gerekli hassasiyetin gösterilmesini istediler.

İl Genel Meclisi (İGM) Ağustos ayı toplantılarının üçüncü birleşimi tamamlandı. Meclis üyeleri yarın dördüncü birleşim için bir araya gelecek.

FAİK KARAKOÇ GENEL SEKRETER YARDIMCILĞINA ATANDI

5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 36 ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 76. maddeleri gereğince 1’inci derece Genel Sekreter Yardımcılığı kadrosuna Faik Karakoç’un asaleten atandığı açıklandı. 2024 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’nın kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı’na sunulacak E-Bakım Platformu, Evde Bakım Sosyal Uyumu Başlıklı Proje’ye eş finansman sağlayan iştirakçı olarak bir özel idaresinin dâhil olmasını uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oy birliğiyle kabul edildi. Şuhut İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliğinden istifa eden İsmail Çelik’in yerine Şevket Çuhadar seçildi. 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 10/L ile İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11’inci maddeleri gereğince 10 adet kadro değişikliğinin yapılmasını uygun gören komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Haber

BAZI TALEPLERİ İLGİLİ DAİRE YETKİLİLERİ YERİNDE İNCELEYECEK

Sultandağı ilçesi 2024 Yılı Beton, Halı Saha, Çok Amaçlı Salon, Çevre Düzenlemesi, Muhtelif Bakım Onarım ve Köy Konağı Yapım Programında bulunan ödenekten 50 bin TL ödeneğin Sultandağı’ndaki 75. Yıl İlköğretim Okulu önüne durak yapılmasına karar verildi. Dinar’a bağlı Yıprak Köyünde bulunan memba suyunun içme suyu deposuna bağlanması talebinin dairesince yerinde incelenmesine karar verildi. Dazkırı’ya bağlı Hasandede Köyü deposunun bakım ve onarımının yapılması konusu da dairesince yerinde incelenecek. Kızılören’e bağlı Ekinova Köyü ve Sandıklı’ya bağlı Alamescit Köyü arasında bulunan sathi kaplama yolun bakım ve onarımının yapılması talebi dairesince yerinde incelenecek.

Haber

“HALI SAHALAR AMACI DIŞINDA KULLANILIYOR

Toplantı sonunda söz alan MHP Sandıklı İGM Üyesi Ali Açıkgöz, köylerdeki halı saha bakım ve onarım çalışmalarıyla ilgili konuştu. Açıkgöz, şunları kaydetti: “İl Özel İdaresi tarafından köylere yapılan halı sahaların son derece bakımsızdır.  Köylerdeki halı sahalarda otlar çıkmış, bakımsız durumdadır. Bazı köylerde halı sahalarda koyunlar yerleştirilmiş. Halı sahaların bakımlarıyla ilgilenilip denetlenmesi veya bakımıyla ilgili bir yaptırım getirirsek iyi olacak diye düşünüyorum. Devletimiz büyük para harcamış. Sandıklı İlçesinde 56 köyümüzün hemen hemen tamamında halı saha var. Ama maalesef köylerin pek çoğunda çocuk da olmadığı için bu halı sahalar amacı dışında kullanılıyor.” Meclis Başkanı Mehmet Siper, söz konusu halı sahalarda gerekli temizliğin yapılması gerektiğini bu temizlik ve bakımın köy muhtarlıklarının sorumluluğunda olduğunu söyledi.

“HER YIL RUTİN HATIRLATMALAR YAPILMALI

MHP Grup Başkanvekili Ahmet Zeki Ertürk, konu hakkında şu ifadelere yer verdi: “İl Özel İdaremiz marifetiyle köylerimizde yapılan hizmetlerin ve tesislerin korunması ve daha uzun süre kullanıma, hizmet vermeye ve daha faal hale getirilmesi için aslında arkadaşımızın tespiti önemlidir. Hem bu tür yatırımlarımızın daha uzun süre hizmet verebilmesi için bölge İl Genel Meclisi Üyelerimizin İlçe Özel İdare Müdürlerimizi de uyarmasıyla ortaklaşa bir çalışma yaparak muhtarlarımıza bu konudaki hassasiyetinin hatırlatılmasında yarar olduğu kanaatindeyim. Bir yere hizmet yapıyoruz, sizin söylediğiniz gibi muhtarımıza devrediyoruz. Ama biz ondan sonra kaybediyoruz. Bölge İl Genel Meclisi üyelerimiz eğer gidip görürlerse belki ikaz ediyorlardır. Fakat İlçe Özel İdare Müdürlerimiz marifetiyle her yıl rutin bir şekilde bu hatırlatmaların yapılmasının yararlı olacağı kanaatindeyim.”

Haber

Haber

Bakmadan Geçme