Köye Dönene Devlet Ne Kadar Para Veriyor?

Köylerde üretimi artırmak, hızlı ve çarpık şehirleşmenin önüne geçmek için farklı bakanlıklar projeler sürdürüyor

İçişleri Bakanlığı tarafından sürdürülen Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi 1999’dan bu yana yürürlükte. Bakanlık’tan yapılan açıklamada “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde, terör ve güvenlik kaygılarıyla yaşadıkları yerlerden göç etmek zorunda kalan vatandaşlarımızdan gönüllü olarak geri dönmek isteyenlerin geri dönüşlerinin kolaylaştırılması, geri dönülen yerlerde gerekli sosyal ve ekonomik alt yapının tesisi ile sürdürülebilir yaşam koşullarının oluşturulması, geri dönmek istemeyenlerin ise mevcut yaşadıkları yerlerde şehir hayatına uyumlarının geliştirilmesi, ekonomik ve sosyal durumlarının iyileştirilmesini amaçlayan bir projedir” deniliyor. 

Bu bağlamda Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van’da proje sürdürülüyor. 

Yine tarım ve Orman Bakanlığı’nın da dönem dönem çıkardığı destekleme paketleri ile köyüne dönen gençlere 100 bin TL’ye kadar hibe verildiği belirtiliyor. Bakanlığın önce Genç Çiftçlier, ardından da Uzman Eller projeleriyle gençlerin kırsalda üretim yapmalarını desteklediği kaydediliyor.

 

Bakmadan Geçme