Köy Sınırı İçinde Sanayi Tesisine Ret

Afyonkarahisar İGM Ekim ayı toplantısının dördüncü birleşiminde meclis üyeleri oybirliğiyle dikkat çeken bir karara imza attı.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Ekim ayı toplantılarının dördüncü birleşimi tamamlandı. Meclis üyeleri Ekim ayının beşinci ve son toplantısı için 11 Ekim 2024 Cuma sabahı Meclis Toplantı Salonu’nda bir araya gelecek. Ekim ayı dördüncü toplantısını Kaymakam Adayı Kürşat Karaselvi ile Şuhut Belediye Başkanı Muhittin Özaşkın toplantıyı konuk olarak izlediler. 

Köy Sınırı İçinde Sanayi Tesisine Ret

KARAAĞAÇ KÖYÜNDE SANAYİ TESİS ALANINA İZİN VERİLMEDİ

İscehisar İlçesinin Karaağaç Köyünde yer alan, tapusunda Tepe Dibi Mevkii, 134 ada, 239 parsel numarası ile kayıtlı, taşınmaz üzerinde "Sanayi Tesis Alanı" amaçlı olarak hazırlanan imar planı ve eklerinin onaylanması talebini uygun görmeyen İmar ve Bayındırlık Komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi.

Köy Sınırı İçinde Sanayi Tesisine Ret

Talep “Sanayi Tesisi Alanı” amaçlı hazırlanan imar planının köy yerleşik alanında ve meskûn mahal alanı içerisinde kalıp çevre kirliliği ve gürültüye sebep olacağı gerekçeleriyle reddedildi. Oylamanın ardından söz alan CHP Merkez Üyesi Özgür Kiraz, “Bende mermer sektöründe faaliyet gösteriyorum. İscehisar’da gerçekten bu konuda bir dağınıklık var. Köyün tarım arazileri açısından alınan bu kararın yararlı olduğunu düşünüyorum.” dedi. 

Köy Sınırı İçinde Sanayi Tesisine Ret

TALEPLER İLGİLİ DAİRESİNCE DEĞERLENDİRİLECEK

Çobanlar İlçesinin Kale Köyündeki içme suyu kuyusunda su kalmadığından yeni bir kuyu çalışması yapılması konusu dairesince incelenerek değerlendirilecek. Sinanpaşa İlçesine bağlı Çobanözü Köyü Küme Evler mevkiinde 130 metre kanalizasyon hattı yapılması talebini de dairesi yerinde inceleyecek. Bayat İlçesinin Sağırlı Köyü ve İscehisar İlçesi Seydiler Belediye arasında bulunan yaklaşık 3 kilometre yolun düzeltilerek stabilize edilmesi talebi de ilgili daire görevlilerince yerinde değerlendirilecek. Sinanpaşa İlçesinin Tınaztepe Beldesine 8 derslikli İlköğretim Okulu yapılması talebi bütçe döneminde değerlendirilecek.

Köy Sınırı İçinde Sanayi Tesisine Ret

Bakmadan Geçme