• Haberler
  • Genel
  • Köy kanunda çalışma sürüyor – Kocatepe Gazetesi

Köy kanunda çalışma sürüyor – Kocatepe Gazetesi

İGM’nin son Nisan ayı toplantısına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 75 milyon olan Türkiye nüfusunun daha çağdaş bir yasaya ihtiyacı olduğunu, İGM’lerde uygulamada doğan ve kendilerine iletilen konularda, ulusal ve uluslararası düzeyde edindikleri bilgiler ışığında düzenlemeler yapılacağını açıkladı İscehisar ilçesinde meydana gelen silahlı saldırı sonucu vefat eden İscehisar Belediye Başkan Vekili [&hellip]

Köy kanunda çalışma sürüyor

İGM’nin son Nisan ayı toplantısına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 75 milyon olan Türkiye nüfusunun daha çağdaş bir yasaya ihtiyacı olduğunu, İGM’lerde uygulamada doğan ve kendilerine iletilen konularda, ulusal ve uluslararası düzeyde edindikleri bilgiler ışığında düzenlemeler yapılacağını açıkladı

İscehisar ilçesinde meydana gelen silahlı saldırı sonucu vefat eden İscehisar Belediye Başkan Vekili Seydi Aşkın’ın ailesine taziyede bulunmak için Afyonkarahisar’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, İl Genel Meclisi toplantısına konuk oldu. Tanrıverdi ile birlikte Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek’de toplantıda hazır bulundu.
Kırsalda kalkınma KÖYDES’le
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, taziye ziyareti için geldiği Afyonkarahisar’da İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı son toplantısınada konuk oldu. Meclis üyelerine hitap eden Tanrıverdi, KÖYDES projesinin Türkiye’nin tarihi bir projesi olduğunu, proje aracılığı ile şehirlerde ne varsa, köylerede bu hizmetlerin kazandırıldığını söyledi. Tanrıverdi; “Artık köyümüzde su köy meydanında değil, evlerin içindedir. Köy meydanlarımız parke taşıyla buluşmuştur. Köylerde yollarımız güzelleşmiştir, köylerde çocuklarımız köy parklarına kavuşmuştur. Dolayısıyla Türkiye’nin her bir yerinde kırsal kalkınma KÖYDES projesi ile gerçekleşmiştir. Bu çerçevede tarımsal, hayvansal desteklemelerde merkezi hükümetimizin özellikle Tarım ve Orman Bakanlığımızın ve Sosyal Yardımlaşma Vakfımızın aracılığı ile gerçekleşmiştir. Çok miktara fidan dağıtılmıştır, çok miktarda kooperatiflerle hayvan dağıtılmıştır. Kırsal kalkınma bu yolla gerçekleştirilmiştir.” dedi.
Ademi merkeziyetçilik benimsendi
İl Özel İdaresi’nin karar organı İl Genel Meclisleri’nde görev yapan her üyenin yapılan hizmetlerde emek sahibi olduğunun altını çizen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, İGM’ye bu tür yetkilerin verilmesiyle ademi merkeziyetçi yönetimin benimsendiğini vurguladı. Meclislerin oluşmasının ve bütçelerini kendilerinin belirlemesinin Türkiye’de beklenen bir uygulama olduğunu ifade eden Tanrıverdi; “Meclis üyelerinin özlük haklarıyla ilgili olarak, AK Parti hükümeti ‘Yerel Yönetimlerde Reform’ başlıklı çalışmalar yapmaktadır. Yerel yönetimler dinamik bir alan olduğu için bu süreç ihtiyaçların karşılanmasına kadar devam edecek, yani bitmeyecek. Yerel yönetimlerde halkın beklentileri her geçen gün değişiyor. Dün köyün meydanına su bekleyen vatandaşımız evinin içine aldığı sudan sonra, elektrik ihtiyacı doğduysa ve bundan sonra internet ağının ihtiyacı doğacaksa, teknolojik gelişmelere ihtiyaç doğacaksa demek ki buralara hizmet götüren arkadaşların çalışmalarında ve yetkilerinde değişikler olacaktır. Bu değişkenliğe ayak uydurmak adına ihtiyaçların karşılanması adına da hem yasal düzenlemelerin yapımı devam edecek hem de sizlerin gayretli çalışmaları hız kesmeden devam edecektir.” diye konuştu.
5 İl büyükşehir olacak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, insan merkezli çalışma gayreti amacıyla, yerel yönetimlerde, büyük şehirlerde ve büyük şehirlerin sınırlarında, mahalli idarelerde ve gelir artıran değişiklikler yaptıklarını söyledi.
Kent Konseylerinin zorunlu hale getiren değişiklikler yapıldığını kaydeden Hüseyin Tanrıverdi; “İnsanımızı insan gibi köyünde, şehrinde yaşayabilmesini sağlamak için yerel yönetim hizmetlerine önem verilmesi gerekiyor. Yerel yönetimlerin hizmetleri yerinde verilmesi için yasal düzenlemelerinde yapılması lazımdır. Yerel yönetimleri sadece belediye ile sınırlı tutmamak gerekir. Muhtarı ve İGM üyesi ile beraber olarak değerlendirilmesi gerekir. Köy Kanunu ile ilgili çalışmalar devam ediyor. 1924 Y��lında çıkan kanun o günkü şartlarda ihtiyacı karşılıyor. Bugün 75 milyon olan Türkiye nüfusunun daha çağdaş bir yasaya ihtiyacı var. İGM’lerde uygulamada doğan ve bizlere iletilen konularda, ulusal ve uluslararası düzeyde edindiğimiz bilgiler ışığında düzenlemeler yapılacak. Ayrıca yeni yapılacak büyükşehir belediyelerinin yasal düzenlemeleri yapılacaktır. Nüfusu 750 bin olan illerimizi büyükşehir yapıyoruz. Ege Bölgesi’nde Manisa, Denizli, Muğla, Aydın, Balıkesir’de yarısı Ege’de olduğu için 5 ilimiz büyükşehir olacaktır.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme