• Haberler
  • Genel
  • Köy garajı faaliyete geçti – Kocatepe Gazetesi

Köy garajı faaliyete geçti – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Köy Garajı hizmete girdi Mevcut Köy Garajı’nın atıl hale gelmesi ve araçların şehir içinde trafik yoğunluğunu olumsuz etkilemesi yeni bir Köy Garajı ihtiyacını da beraberinde getirmişti. Yeni Köy Garajı’nın fuar alanına taşınması da pazaryerini daha da cazip hale getirmesi bekleniyor. 1000 m2 kapalı alana sahip Köy Garajında dükkan, yazıhaneler, lokanta [&hellip]

Köy garajı faaliyete geçti

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Köy Garajı hizmete girdi

Mevcut Köy Garajı’nın atıl hale gelmesi ve araçların şehir içinde trafik yoğunluğunu olumsuz etkilemesi yeni bir Köy Garajı ihtiyacını da beraberinde getirmişti. Yeni Köy Garajı’nın fuar alanına taşınması da pazaryerini daha da cazip hale getirmesi bekleniyor.
1000 m2 kapalı alana sahip Köy Garajında dükkan, yazıhaneler, lokanta ve alışveriş merkezi yer alıyor. İlçe, kasaba ve köylerden gelen, minibüs ve otobüsler bundan böyle Fuar Alanında bulunan modern garajda hizmet verecek. Afyonkarahisar Belediyesi Trafik Komisyonu Raporu doğrultusunda 2009 yılının Eylül ayında alınan Meclis kararına göre araçların güzergahları şu şekilde belirlendi.
Araçların güzergahlara
uyması zorunlu
KÜTAHYA ve İZMİR yolu istikametindeki İlçe, Kasaba ve Köylerden gelen, ticari yolcu taşımacılığı yapan (Y) Plakalı minibüs ve otobüsler: Turgut Özal Bulvarı- Atatürk Caddesi- Stadyum Kavşağı- Jandarma Kavşağı- Ankara Karayolu- Efeler Kavşağı- Fuar Kavşağı – Fuar Alanındaki Köy Garajına gidiş-dönüş.
KONYA ve ŞUHUT yolu istikametindeki İlçe, Kasaba ve Köylerden gelen ticari yolcu taşımacılığı yapan (Y) Plakalı minibüs ve otobüsler: Adnan Menderes Bulvarı- Karayolları Kavşağı- İnönü Caddesi- Jandarma Kavşağı- Ankara Karayolu- Efeler Kavşağı-Fuar Kavşağı – Fuar Alanındaki Köy Garajına gidiş-dönüş
ESKİŞEHİR yolu istikametindeki İlçe, Kasaba ve Köylerden gelen, ticari yolcu taşımacılığı yapan (Y) Plakalı minibüs ve otobüsler: Gazlıgöl Yolu- Maliye Kavşağı- Atatürk Caddesi- Stadyum Kavşağı- Jandarma Kavşağı- Ankara Karayolu- Efeler Kavşağı- Fuar Kavşağı – Fuar Alanındaki Köy Garajına gidiş-dönüş.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ istikametindeki İlçe, Kasaba ve Köylerden gelen, ticari yolcu taşımacılığı yapan (Y) Plakalı minibüs ve otobüsler: O.S.B. Kavşağı – Çevre Yolu – Ankara Karayolu – Fuar Kavşağı – Fuar Alanındaki Köy Garajına gidiş-dönüş.
ANKARA yolu istikametindeki İlçe, Kasaba ve Köylerden gelen, ticari yolcu taşımacılığı yapan (Y) Plakalı minibüs ve otobüsler: Ankara Karayolu -Fuar Kavşağı – Efeler Kavşağı -Jandarma Kavşağından dönüş – Efeler Kavşağı – Fuar Kavşağı – Fuar alanındaki Köy Garajına gidiş-dönüş.
Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin 2009 yılı Eylül ayında aldığı karar gereği; Yukarıda belirtilen güzergahlarda taşımacılık yapacak olan ilçe, kasaba ve köylerden gelen (Y) plakalı araçların; kendilerine tahsis edilen duraklarda yolcularını indi-bindi yaptırmaları, belirlenen güzergahlarda duraklama, park etme ve bekleme yapılmaması, güzergah ihlali yapılmaması, kuralları ihlal eden araçlar hakkında; Afyonkarahisar Valiliği Karayolu Yolcu Taşımacılığı Yetki Belgesi Yönergesi doğrultusunda (Y) Yetki Belgelerinin İl Emniyet Müdürlüğünce iptal edilmesi ve Belediyemiz tarafından Köy Garajında durup kalkmaları için düzenlenen araç peron İzinlerinin de Belediyemiz tarafından iptal edilerek taşımacılık faaliyetinden men edilecek.

Bakmadan Geçme