Köy Enstitüsü mezunları bir araya geldi

Eğitim-Sen Sandıklı Şube Başkanı Merdan Gül, Sandıklı’daki Köy Enstitüsü mezunlarını bir araya getirdi Köy Enstitüleri’nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle Sandıklı’da kutlama yapıldı. Eğitim-Sen Şube Başkanı Merdan Gül’ün basın açıklaması yaptığı toplantıya 3 köy enstitüsü mezunu ve eğitimciler katıldı. Köy enstitülerinin Türkiye’nin eğitim tarihinin en önemli deneyimlerinden biri olduğunu belirten Gül, şunları söyledi: “http://m.kocatepegazetesi.com/”İsmail Hakkı Tonguç [&hellip]

Köy Enstitüsü mezunları bir araya geldi

Eğitim-Sen Sandıklı Şube Başkanı Merdan Gül, Sandıklı’daki Köy Enstitüsü mezunlarını bir araya getirdi

Köy Enstitüleri’nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle Sandıklı’da kutlama yapıldı. Eğitim-Sen Şube Başkanı Merdan Gül’ün basın açıklaması yaptığı toplantıya 3 köy enstitüsü mezunu ve eğitimciler katıldı. Köy enstitülerinin Türkiye’nin eğitim tarihinin en önemli deneyimlerinden biri olduğunu belirten Gül, şunları söyledi: “http://m.kocatepegazetesi.com/”İsmail Hakkı Tonguç ve Hasan Ali Yücel’in Türkiye eğitim tarihine armağan ettiği bu deneyim, eğitimin toplumu aydınlanma ruhu ile ileri taşıyabileceğinin en başarılı örneklerindendir. Köy enstitüleri 1940’larda toplumsal sorunlarla, ülkenin ekonomik ve kültürel gelişmesiyle yakından ilgili bireyler ve öğretmenler yetiştirmiştir. Yaşadığı sürece birçok eli kalem tutan ve yurttaşlık bilincine ve mücadele ruhuna sahip aydını bünyesinden çıkartan bu kurumlar eğitimin toplumun ihtiyaçlarına göre ve toplumsal pratiklerin içinde şekillenmesinin en başarılı örneklerindendir.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Gül, daha sonra toplantıya katılanlara, Köy Enstitüsü mezunu olan Şevket Özdemir, İbrahim Çimen ve Mustafa Zeki Yılmaz’ı tanıttı.
Gül, köy enstitüsü mezunlarını bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadığını ancak, köy enstitülerinin kapatılmış olmasından dolayı da günü buruk olarak kutladıklarını dile getirdi. (AA)

Bakmadan Geçme