Kötü kokuya çözüm bekleniyor – Kocatepe Gazetesi

Gazi Mahallesi Muhtarı Mehmet Yalçınkaya, mahallede hissedilen kötü koku kaynağının Konya yolu üzerinde Salar belde kavşağında bulunan bir araziye depolanan hayvan gübresinden kaynaklandığı tespitini açıkladı.Sorun ve kaynağının tespit edildiğini sorunu ilgili ve yetkili çevrelerin çözeceğini belirten Yalçınkaya şöyle konuştu: 'Biz sorunun kaynağını tespit etti. Ama sorunu çözecek olan, gerekli araştırmaları yapacak olan ilgili ve yetkili [&hellip]

Gazi Mahallesi Muhtarı Mehmet Yalçınkaya, mahallede hissedilen kötü koku kaynağının Konya yolu üzerinde Salar belde kavşağında bulunan bir araziye depolanan hayvan gübresinden kaynaklandığı tespitini açıkladı.
Sorun ve kaynağının tespit edildiğini sorunu ilgili ve yetkili çevrelerin çözeceğini belirten Yalçınkaya şöyle konuştu: “Biz sorunun kaynağını tespit etti. Ama sorunu çözecek olan, gerekli araştırmaları yapacak olan ilgili ve yetkili çevrelerdir. Bunlarda Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüdür. Asıl mesele söz konusu hayvan pisliğinin oradan kalkmasıdır. Rüzgar aracılığıyla kötü koku yayılmaktadır. Bu alana kim tarafından ne şekilde hayvan gübresi dökülmesine izin verildiği ya da izin alınıp alınmadığı da belli değildir. Duyumlarıma göre vatandaş orada Katı Atık Arıtma Tesisinin pisliğini alıp posa diye tabir edilen maddeyi araziye yayarak satışını yapıyormuş. İddiaya göre başka vatandaşların çiftliklerinden gelen tavuk gübreleri de oraya yığılarak toptan bir yerlere satışı yapılıyor. Afyonkarahisar-Konya karayolunun tam kenarında kalan bu alan şehrin giriş çıkış noktalarındandır. Sözün başında da ifade ettiğim şekilde yetkililerce konunun araştırılıp çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme