• Haberler
  • Spor
  • 'Koşabiliyorken Koş'tular – Kocatepe Gazetesi

'Koşabiliyorken Koş'tular – Kocatepe Gazetesi

Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Koşabiliyorken Koş' projesi açılış ve tanıtım seremonisine Vali Mustafa Tutulmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Akşap, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekai İnan, İl Futbol Temsilcisi Mustafa Türkmen, Şube Müdürleri, Antrenör, sporcular, huzurevi [&hellip]

Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Koşabiliyorken Koş” projesi açılış ve tanıtım seremonisine Vali Mustafa Tutulmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Akşap, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekai İnan, İl Futbol Temsilcisi Mustafa Türkmen, Şube Müdürleri, Antrenör, sporcular, huzurevi sakinleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Kocatepe Spor Kompleksi Atletizm sahasında “Koşabiliyorken Koş” projesi, kapsamında bisiklet, bocce, penaltı atışları, okçuluk, koşu, badminton, yürüyüş branşlarında spor etkinlikleri gerçekleştirildi.
“TOPLUM OLARAK TEMBEL
 BİR TOPLUMUZ”
Projenin açılış seremonisinde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, “Maalesef toplum olarak sporu izlemekle yetiniyoruz. Bunun bir parçası olmuyoruz. Daha sonra da gerek sağlık sorunları olsun gerek diğer sorunlar olsun ister istemez sorun oluyor. İnsan vücudu ne kadar ona yükleme yapabilirsen o kadarını kaldırıyor. Ben yapamam diye bir şey yok. Ben kendim bunu denedim. 2 sene önce yürüyüş yaparken ya koşabilirsem nasıl olur dedim. Stadın etrafında bir tur attım iyi gidiyor. İkinci turu yaptım gidiyor, üçüncü turunda zorlandım. 2 gün sonra üçüncü turu da yaptım dördüncüde zorlandım. Böyle dört, beş derken 51 yaşında on iki tur koşmaya başladım. Demek ki yapılması mümkün ve herkesin bunu yapabileceğini biliyoruz. Bundan bir ay önce huzurevleri arasında bir turnuva düzenlenmişti. Bu günde burada düzenlenen turnuvalara 90 yaşındaki 80 yaşındaki yetişkin gençlerimiz katıldı. Demek ki sporun yaşı yok. Ama maalesef toplum olarak tembel bir toplumuz bunu kabul edelim. Eğer toplum olarak spora biraz daha önem verirsek hastanelere gitme oranımızda düşecektir. Daha sağlıklı yaşadığımız günden daha fazla mutlu olacak bir ortamı kendimize sağlamış oluruz. Ben tekrar katılan gençlerimizi ve yetişkin gençlerimizi huzurlarınızda tebrik ediyorum. Önemli olan şu günde rekabet ortamı olan bir gün geçirebilmektir. Proje kapsamıda emeği geçen Gençlik Spor Bakanlığına, Spor Genel Müdürlüğüne ve İl Müdürlerimize teşekkür ediyorum. Bu günün aslında bir güne mahsus olmamasını devamlı bir şekilde bu tür etkinliklerin yapılmasını diliyorum. Başarılar diliyorum” dedi.
Afyonkarahisar Huzurevi Rehabilitasyon Merkezi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Gençlik Spor Kulübü sporcularının da katıldığı spor etkinlikleri sonrasında sağlık taramaları sonrası katılımcılara hediyeleri takdim edilerek, projenin açılış ve tanıtım seremonisi düzenlenen yemek etkinliği ile sona erdi.
Spor Genel Müdürlüğü tarafından halka sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla hayata geçirilen “Koşabiliyorken Koş” projesi kapsamında, deneyimli Antrenörler eşliğinde Kocatepe Spor Kompleksi’nde spor yaptırılıyor.

Bakmadan Geçme