• Haberler
  • Genel
  • Korumalar yine “korudu” – Kocatepe Gazetesi

Korumalar yine “korudu” – Kocatepe Gazetesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar Mitingi’nde Başbakan Erdoğan’ın korumalarının muamelesi, tepki çekti. Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayları ayrı ayrı basın açıklaması yaparak korumaların tutumunu eleştirdiler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar Mitingi’nde, daha önce olduğu gibi “koruma” şiddeti yaşandı. Başbakan [&hellip]

Korumalar yine "korudu"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar Mitingi’nde Başbakan Erdoğan’ın korumalarının muamelesi, tepki çekti. Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayları ayrı ayrı basın açıklaması yaparak korumaların tutumunu eleştirdiler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar Mitingi’nde, daha önce olduğu gibi “koruma” şiddeti yaşandı. Başbakan ile görüşmek isteyen gazilerin, korumaların ikna olmaması nedeniyle Başbakan’la görüşememesinin yanı sıra Büyük Birlik Partili iki kişinin de Muhsin Yazıcıoğlu’nun fotoğrafının bulunduğu bir pankartı açtıkları için korumalar tarafından darp edildiği öne sürüldü.
Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehit yakınları ve gaziler olarak hükümetten bazı taleplerinin olduğunu belirterek “Bizler şehit aileleri ve gaziler olarak bazı sorunlarla karşılaşıyoruz. Bu sorunlar Emekli Sandığı ve SGK nezdinden halledilebilecek sorunlar. Biz bunların halledilmesi için sesimizi Başbakanımıza duyurmak istedik. Bunu gerek milletvekillerimize, gerek diğer siyasilerimize veriyoruz. Ama hükümetin başı olan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bunu birinci ağızdan duyurmak daha doğru olacaktı diye düşünürken koruma ve polis engeline takıldık. Bizim halletmeye çalıştığımız sorunlar polisler için de geçerli. Habur’daki gibi bir karşılama töreni de istemiyorduk. Başbakanımızla iki kelime konuşmak istedik. Saldırıdan korktular sanırım ama saldırıyı teröristler yapar, gaziler değil” dedi.
BBP de şikayetçi
Büyük Birlik Partililer de BBP İl Binası’nda kendilerine yönelik muameleyi basın mensuplarına anlatarak korumaların tutumunu eliştirdiler. BBP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Cemil Çoker, “Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Afyon’da seçim çalışması dolayısıyla bulunuyordu. Geçiş gü-zergahında bulunan parti binamızın önünden geçerken bir gencimizle milletvekili adaylarımızdan Mustafa Çınar, rahmetli şihet liderimiz Sayın Muhsin Yazıcıoğlu’nun posterini açarak sayın başbakana kadim dostum dediği genel başkanın hukuki davasını hatırlatmak istemişlerdir. Bu arada başbakanlık yakın korumaları tarafından darp edilmişler hem fiili hem de sözlü saldırılara maruz kalmışlardır” ifadelerini kullandı.
Muamelenin muhatabı BBP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Mustafa Çınar da şöyle konuştu:
“Şehit genel başkanımız Muhsin Yazıoğlu’nun durumunun netleşmenisini istedik. Başbakanlık Korumaları tarafından darp edildik. Bizim yaptığımız hareket doğrudur. Biz sayın Başbakan’dan yardım istemeyeceğiz de kimden isteyeceğiz. Korumalar, bizi partimizin yanındaki ticarethaneye aldılar. Benim boynuma sarıldılar. 3-4 koruma polisi silah doğrulttular bize. Yanlış adresi silah doğrultuyorlar. Arkadaşlarımız yem poşetlemişler, çıkarken 3-4 yem torbasını bize fırlattılar.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme