• Haberler
  • Genel
  • Köroğlu’na 5 kilometrelik tünel – Kocatepe Gazetesi

Köroğlu’na 5 kilometrelik tünel – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar-Ankara hattındaki Hızlı Tren için Köroğlu Beli’ne 5.2 kilometrelik tünel inşa edileceği belirtildi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından “Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi, Polatlı-Afyonkarahisar Kesimi Alt Yapı İmalatları İnşaatı Projesini” tanıtım semineri düzenlendi. AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda öğrenci ve öğretim elemanlarına yönelik düzenlenen semineri yüklenici firma olan Sigma-YDA-Makimsan-Burkay İş [&hellip]

Köroğlu'na 5 kilometrelik tünel

Afyonkarahisar-Ankara hattındaki Hızlı Tren için Köroğlu Beli’ne 5.2 kilometrelik tünel inşa edileceği belirtildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından “Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi, Polatlı-Afyonkarahisar Kesimi Alt Yapı İmalatları İnşaatı Projesini” tanıtım semineri düzenlendi. AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda öğrenci ve öğretim elemanlarına yönelik düzenlenen semineri yüklenici firma olan Sigma-YDA-Makimsan-Burkay İş Ortaklığı Proje Mühendislerinden, Jeoloji Mühendisi Taylan Demir verdi.
Proje tanıtım programına, AKÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tülay Altay ile birlikte Maden Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Harita Mühendisliği öğretim elemanları ile çok sayıda doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencisi katıldı.
ANKARA-AFYON 1 BUÇUK SAAT
Jeoloji Mühendisi Taylan Demir, “Polatlı-Afyonkarahisar Hızlı Tren Projesi” güzergâhı hakkında bilgi vererek, proje tamamlandığında Afyonkarahisar halkının Başkent Ankara’ya 1,5 saat içinde ulaşacağını belirtti ve projenin bazı imalat kalemleri hakkında bilgiler verdi. Bu imalat kalemlerinden özellikle tüneller üzerinde duran Demir, tünellerde Yeni Avusturya Tünel Delme yönteminin kullanıldığını belirterek bu yöntemin prensipleri hakkında değerlendirmeler yaptı. Taylan Demir ayrıca, Afyonkarahisar Köroğlu Beli altında bu yöntemle delinmeye başlanan ve tamamlandığında 5200 metre uzunlukta olacak olan T 6-7-8 tünelinin ülkemizin en uzun demiryolu tünellerinden biri olacağını vurguladı.
Konferans, proje mühendislerinden, Jeoloji Mühendisi Taylan Demir’e AKÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tülay Altay tarafından günün anısına plaket takdim edilmesiyle sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme