• Haberler
  • Genel
  • Köprü yapılırken denetlenmeliydi – Kocatepe Gazetesi

Köprü yapılırken denetlenmeliydi – Kocatepe Gazetesi

Balmahmut köyünde imalat hatası yüzünden yıkılmak zorunda kalan köprüyü yerinde inceleyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz, köprü yapımı sırasında gerekli denetim mekanizmasının işlemesi gerektiğini söyledi MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar-İzmir kara yolunun 20. kilomet-resinde yapıldıktan sonra yıkılmak zorunda kalan köprüyü yerinde inceledi.İzmir karayolu Balmahmut köyünde vatandaşların meraya geçişi amacıyla milyonlar harcanarak teknik [&hellip]

Köprü yapılırken denetlenmeliydi

Balmahmut köyünde imalat hatası yüzünden yıkılmak zorunda kalan köprüyü yerinde inceleyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz, köprü yapımı sırasında gerekli denetim mekanizmasının işlemesi gerektiğini söyledi

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar-İzmir kara yolunun 20. kilomet-resinde yapıldıktan sonra yıkılmak zorunda kalan köprüyü yerinde inceledi.
İzmir karayolu Balmahmut köyünde vatandaşların meraya geçişi amacıyla milyonlar harcanarak teknik şartlara uymadan yapılması nedeniyle yıkılan köprüye tepki gösteren MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz; “Bunun hesabını kim verecek. Karayolları, şehirler arası yollardaki üst geçitlerde olması gereken yüksekliği bilmiyor mu? Bu köprü yapılırken yetkililer neredeydi? Trafik akışı için tehlike arz eden ve yanlış yapılan köprü nedeniyle çok sayıda ciddi kazalar meydana geldi. Bu köprünün imalatında harcanan parada tüyü bitmedik yetimin hakkı var.” dedi. Köprünün yapımı aşamasında ciddi bir denetimsizlik olduğunu belirten Milletvekili Kemalettin Yılmaz şöyle konuştu: “Üst geçit yükseklik olarak nizami değildi. Yani yüksekliği 5.20 olması gerekirken, 4.80 metre olarak yapıldı. Durum böyle olunca da koca köprüyü yıkmak yerine, asfaltı kazıp yüksekliğin nizami hale getirileceği düşünülmüş. Ama ne yazık ki Balmahmut köprüsünden aracı ile geçenler, burada araçlarının resmen hopladığını hissetti. Teknik açıdan uyması gereken yükseklik kurallarına uymayan ve bu nedenle birçok kazaya sebep olan köprünün altından geçen araçlar da hasara uğramıştır.”
Köprü yapımı sırasında yetki-lilerin köprünün inşaatını denetleyip, imalatı durdurmaları gerektiğini savunan MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Devletin milyonlarca lirasının boşa harcanması ve şuana kadar orada yaşanan kazalar önlenmiş olurdu.” diyerek tepkisini gösterdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme