Köprü ve altgeçit isimleri için 2 görüş

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan ile Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Karagöz, Afyonkarahisar’daki köprü ve altgeçit isimleri hakkında 2 farklı görüşü gündeme getirerek Afyonkarahisar Belediyesi’ne çağrıda bulundu. CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, “Maliye Kavşağı’ndaki altgeçit hakkında Beledilye Meclisi’nde görüşülmek üzere bir dilekçe verdik. Verdiğimiz dilekçede altgeçide Bülent Ecevit isminin verilmesini istemiştik. 2 [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan ile Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Karagöz, Afyonkarahisar’daki köprü ve altgeçit isimleri hakkında 2 farklı görüşü gündeme getirerek Afyonkarahisar Belediyesi’ne çağrıda bulundu. CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, “Maliye Kavşağı’ndaki altgeçit hakkında Beledilye Meclisi’nde görüşülmek üzere bir dilekçe verdik. Verdiğimiz dilekçede altgeçide Bülent Ecevit isminin verilmesini istemiştik. 2 Ocak’ta Belediye Meclisi’nde altgeçidin ismi kararlaştırıldı. Bize de ayın ikisi tarihli bir mektupla önerimizin dikkate alındığı ve Belediye Meclisi’nde görüşüleceği belirtildi. Bizim önerimiz Meclis’te oylayamaya dahi sunulmadı. Sayın Belediye Başkanı, kendi gibi düşünmeyen insanları da dikkate almak zorundadır” dedi.
ÜSTGEÇİTLER
İSİMSİZ KALMASIN
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Karagöz de Afyonkarahisar’da birçok köprü ve üstgeçidin isimsiz olduğunu, bu konuda Belediye’nin köprülere isim verilmesi gerektiğini hatırlattı. Karagöz, “Üsgeçitler isimsiz. Buralara isim verilmesi, Emniyet’in yapacağı hareketlerde buluşma noktası ya da geçiş güzergahı olarak da Emniyetimizin buraları değerlendirmesi isteniyor. Vatandaşlarımız tarafından da Ankara yolundaki falanca köprü, Konya yolundaki falanca köprü ismi ile demesinin yer tarifi için önemli olduğu yönünde bir düşünce var. İnşallah Afyonkarahisar Belediyemiz’den merkezimizde bulunan köprü ve üstgeçitlere birer isim verilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. >> Murat ARISOY’un Haberi

“OHAL, muhalif kesimlere baskı
aracı hâline geldi”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı
Kemal Demirkırkan, Olağanüstü Hal
uygulamalarının muhalif kesimlere
baskı aracı hâline dönüştüğünü belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, “OHAL’in milletimize karşı olmadığı ifade edilmekteyse de, KHK’lar vasıtasıyla toplumun tüm kesimlerine ve yaşamın bütün alanlarına dokunulmaktadır. OHAL ile uzaktan yakından ilgisi bulunmayan, kış lastiği, tababet Yasası, Şeker Kurumu, epilasyon merkezleri gibi konular Meclis iradesi yok sayılarak KHK’lar eliyle düzenlenmekte, kimi zaman grev yasakları, kimi zaman taşeron işçilerin yasal haklarını aramalarına yönelik engellemeler, kimi zaman sorgusuz sualsiz tutuklamalar ile OHAL, muhalif kesimlere baskı aracı haline getirilmiştir” dedi.
“ÖZGÜRLÜKLER GERİLEDİ”
Türkiye’nin son 10 yılda özgürlüklerin en çok gerilediği ülke olduğunu kaydeden Demirkırkan, “Hem bugünümüzü hem de geleceğimizi tehdit eden ve sadece AKP iktidarına yarayan OHAL’in bir an önce kaldırılarak eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye’nin yaratılması gerekmektedir. Bunun için  tüm yurttaşlarımızı demokratik mücadeleye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme