Köpekli Arama Timleri sınavı başladı

AFAD, Türkiye genelindeki köpekli arama timlerini belirlemek için 1-16 Ekim tarihlerinde Afyonkarahisar'da 'Köpekli Arama Timi Eğitim ve Görev Yeterlilik Sınavı' düzenliyor. Sınava sertifikası bulunmayan veya sertifika süresi dolan 33 köpekli arama timi ile ferdi gönüllüler katılıyor. Eğitim sonucu başarılı olan katılımcılar, AFAD tarafından akredite edilecek ve iki yıl geçerli sertifikanın sahibi olacaklar.Bu yılki sınav komisyonu [&hellip]

AFAD, Türkiye genelindeki köpekli arama timlerini belirlemek için 1-16 Ekim tarihlerinde Afyonkarahisar’da ‘Köpekli Arama Timi Eğitim ve Görev Yeterlilik Sınavı’ düzenliyor. Sınava sertifikası bulunmayan veya sertifika süresi dolan 33 köpekli arama timi ile ferdi gönüllüler katılıyor. Eğitim sonucu başarılı olan katılımcılar, AFAD tarafından akredite edilecek ve iki yıl geçerli sertifikanın sahibi olacaklar.
Bu yılki sınav komisyonu; Afyonkarahisar Valiliği Başkanlığında, AFAD Afyonkarahisar, AFAD Bursa, AFAD İzmir, AFAD Van, Emniyet Genel Müdürlüğü (KEM), Jandarma Genel Komutanlığı (JAKEM) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından oluştu. Komisyon, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Afyonkarahisar, Van, Adıyaman, Sakarya, Erzurum, Aydın ve Samsun illerinden katılım koşullarına sahip 22’si kamu kurum ve kuruluşlarından 11 ise gönüllülerden oluşan 33 aday köpekli arama timini değerlendirecek.
Eğitim ve görev yeterlilik şeklinde iki etaptan oluşan sınav AFAD Afyonkarahisar yerleşkesinde 3 grup halinde devam edecek. Sınav; Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan’ın açılış konuşması ve timlerin sağlık kontrolü ile başladı. 

Bakmadan Geçme