• Haberler
  • Genel
  • Koordinasyon toplantısı koordineyi gerektirmedi – Kocatepe Gazetesi

Koordinasyon toplantısı koordineyi gerektirmedi – Kocatepe Gazetesi

2011 Yılının dördüncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yaklaşık 30 dakikada tamamlandı. Vali Vekili Ahmet Ertürk, 30 yıllık kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerini yürüttüğünü, hayatının en kısa koordinasyon kurulu toplantısına başkanlık ettiğini söyledi. Toplantıya çeşitli nedenlerle katılamayan bazı bölge ve il müdürlerinin yerine gelen temsilciler koordinasyonu gerektirecek durum olmadığını kaydettilerVali Vekili ve İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına [&hellip]

Koordinasyon toplantısı koordineyi gerektirmedi

2011 Yılının dördüncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yaklaşık 30 dakikada tamamlandı.

Vali Vekili Ahmet Ertürk, 30 yıllık kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerini yürüttüğünü, hayatının en kısa koordinasyon kurulu toplantısına başkanlık ettiğini söyledi. Toplantıya çeşitli nedenlerle katılamayan bazı bölge ve il müdürlerinin yerine gelen temsilciler koordinasyonu gerektirecek durum olmadığını kaydettiler
Vali Vekili ve İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Başkanlık eden Ahmet Ertürk, birimler arasında uyumsuzluk ya da koordinasyonsuzluktan kaynaklanan sıkışmalar varsa bunun önüne geçilmesi için yapılacak sunumlar sonucu kendilerinin gerekli tedbirleri alacaklarını söyledi. Bu tür durumları bulunan kurum kuruluş temsilcilerinin yapacakları sunum ya da konuşmalarda böylesi durumları vurgulamalarını isteyen Ertürk, Kaymakamlar ve Belediye Başkanlarından soru sormak isteyenlere söz verebileceğini belirtti.
Karayolları hızlı çalışıyor
Toplantıda ilk olarak Konya Karayolları 3. Bölge Müdürü Mahmut Yıldız konuştu. Toplam proje tutarının bir milyar 91 mil-yon 372 bin TL olduğunu belirten Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, önceki yıllar harcamasının 733 milyon 379 bin TL olarak açıkladı. Yılı ödeneğinin 39 milyon 67 bin TL olduğunu kaydeden Yıldız; “Dönem sonu harcamamız 27 milyon 345 bin TL’dir. Parasal gerçekleşmemiz şu ana kadar yüzde 70 fiziki gerçekleşmemiz yüzde 67’dir. Biten proje sayımız 4, devam eden proje sayımız 10, ihale aşamasında ki proje sayımız birdir.” dedi. Antalya Karayolları 13. Bölge Müdür Yardımcısı Yalçın Kavak, Afyonkarahisar il sınırları içerisinde toplam 239 kilometre yol ağının mevcut bulunduğunu dile getirdi. Yol ağı içerisinde Dinar, Dazkırı, Sandıklı, Başmakçı, Evciler, Kızılören ve Hocalar ilçelerinin yer aldığını bildiren Kavak; “Toplam bölümmüş yollarımız 122 kilo-metredir. Bugün itibariyle 116 kilometrelik yol tamamlanmış durumdadır. Kalan 6 kilometre de çalışmalar devam etmektedir. Afyonkarahisar il sınırları içerisinde toplam 10 adet devam eden yatırımlarımız bulunmaktadır. Toplam bedel 360 milyon TL olup daha önceki yıllarda 218 milyon TL’si harcanmıştır. Bu yıl ki 82 milyon yatırım ödeneğimizin 81 milyon TL’si harcanmıştır. Yüzde 99 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.” diye konuştu. Evciler ayrımında kavşak çalışması yürüttüklerini bildiren Bölge Müdür Yardımcısı Yalçın Kavak, Belediye’nin yaptığı imar tadilatının yeni bittiğini, kamulaştırma çalışmasının devam ettiğini söyledi. Evciler ilçe girişinde ki kamulaştırma çalışmasının bittiğini, orada ki yapım çalışmasının başladığını aktaran Kavak, kavşak noktasında ki sıkıntının imar tadilatı sonrası yapılacak kamulaştırma ile bitirileceğini sözlerine ekledi.
Toplam 25 iş bulunuyor
Eskişehir İller Bankası Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran, bölge müdürlüğünün Afyonkarahisar ili dahilinde dört adet harita sektöründe işi bulunduğunu belirtti. Toplam proje tutarının 889 bin TL olduğunu kaydeden Başaran, 2011 yılı ödeneğinin 485 bin TL olduğunu söyledi. Harcama yetkisinin 475 bin TL olduğunu ifade eden Başaran; “Dönem sonu harcaması 475 bin TL, nakdi gerçekleşme yüzde 98’dir. Afyonkarahisar ilimizde DPT yatırım programı dışında kredi ile yürütülen işlerimiz var. Bunların dördü alt yapı sektöründe, bir adedi üst yapı sektöründe, yedi adet şehirleşme sektöründe, 11 adet çevre yapıları sektöründe proje yapım işi bulunmaktadır. İki adet alt yapı sektöründe yapılan proje olmak üzere toplam 25 adet iş bulunmaktadır. Toplam kredi miktarı 15 milyon 274 bin 640 TL’dir. Kullanılan kredi miktarı toplam 6 milyon 866 bin 812 TL’dir. Kalan kredi tutarı 8 milyon 260 bin 301 TL’dir. Nakdi gerçekleşme yüzde 45 seviyesindedir. 2011 Yılı genel bütçeden bankamıza aktarılan 400 milyon TL ödenekten; Şuhut İçme Suyu İnşaat Yapım İşi ihalesi bölge müdürlüğümüzce yapılmıştır. Pazartesi günü itibariyle sözleşmeye yapmaya firmayı davet edeceğiz. Ayrıca banka karından ayrılan ödeneğin kullanımıyla ilgili Afyon ilimizde en fazla 17 köyün kırsal alt yapı projelerinin yapım işini desteklemek amacıyla 1 milyon 260 bin TL ödenek tahsisis yapılmıştır. Bu ödenekten bugüne kadar 1 milyon 050 bin TL İl Özel İdaresi hesabına aktarılmıştır. 208 Bin 515 TL daha kullanılmayan ödenek bulunmaktadır. ” şeklinde konuştu.
Eskişehir Bölge Ormanın
19 projesi var
Eskişehir Bölge Orman Müdürü Zekeriya Mere, 2011 yılı programında Afyonkarahisar’da 19 adet projenin mevcut bulunduğunu açıkladı. Söz konusu projelerin toplam ödeneğini 4 milyon 283 bin 724 TL olarak belirten Mere, dönem sonu itibariyle parasal gerçekleşmenin yüzde 79, fiziki gerçekleşmenin yüzde 83 olduğunu kaydetti. Parasal gerçekleşmenin 3 milyon 386 bin 235 TL olduğunu anlatan Zekeriya Mere şunları söyledi:
“On dokuz projemizin 11 tanesi bitti yedi tanesi devam ediyor. Bir adet projeye başlanılamadı. Bu proje orman kadastrosu ile ilgili bir projeydi. Başlamama nedeni 2B ile ilgili tescil ve yenileme çalışmalarının devam etmesidir. Bu proje şimdilik 2011 itibariyle yapılmayacak.”
Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden Süleyman Sarıkoyuncu, müdürlük olarak Afyonkarahisar il ve ilçelerinde toplam 11 adet projeleri bulunduğunu söyledi. Projelerin toplam tutarının bir milyon 943 bin 572 TL olduğunu kaydeden Sarıkoyuncu şöyle konuştu: “Önceki yıllarda ki harcama 78 bin 471 TL’dir. Yılı ödeneği 787 bin 864 TL’dir. Dönem sonuna kadar ödenek 90 bin 88 TL’dir. Parasal gerçekleşme yüzde 11, fiziki gerçekleşme ise yüzde 11 biten proje sayısı birdir. Devam eden proje sayısı iki, ihale aşamasında ki projesi sayısı 3, başlanmayan proje sayısı 5’dir. ”
TEİAŞ’ın 5 projesi mevcut
Isparta TEİAŞ 7. İletim Tesis Grup Müdürü Kamil Balcı, grup müdürlüğünün Afyonkarahisar kapsamında 2011 yılı beş adet enerji yatırımı bulunduğunu bildirdi. Beş adet yatırımın toplam bedelinin 23 milyon 200 bin TL olduğunu, 2011 yılı ödeneğinin bir milyon 229 bin TL olarak sunulduğunu kay-deden Kamil Balcı; “Dinar Trafo Merkezi’nin 154 kilowatlık iş yapımında bu merkezimizin ihalesi yapıldı sözleşmesi imzalandı. Yükleniciye teslim edildi. Önümüzde ki günlerde çalışmasına başlanacak. Bu bizim için sevindirici bir gelişme oldu. Aynı trafo merkezinin bağlantısı olan Keçiborlu-Bozkurt branşman hattı 17 direklik inşası işi bulunuyor. Toplam uzunluğu 6 kilometredir. Bunun ihalesi ve yer teslimi yapıldı. İnşallan 15 ay gibi bir sürede tamamlamak istiyoruz. Çay SEKA Afyon eki işinde Isparta ile Afyon arasında bir hat bağlantısı sağlayarak bu iletişim ağının güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu projemizin henüz ihalesi yapılamamıştır. Ama, yatırıma alınması için gerekli çalışmaları sürdürmekte-yiz. Afyonda iki enerji hattının yapımı işinde eskimiş olan hattın Afyon’a bağlı olarak değiştirilmesidir. Bunun için gerekli girişimler yapıldı. Önümüzde ki günlerde etütü gerçekleştirilecek. Projenin hayata geçirilmesi için çalışmaları sürdürüyoruz. Son olarak 154 kilowatlık Afyon Trafo hattı işini sürdürüyoruz. Yer teslimi yapıldı. Ankara’da onay süreci yaşandıktan sonra ihale sürecine geçilecektir.” ifadelerini kullandı.
İl Koordinasyon Kurulu 2001 yılının dördüncü ve sonuncu toplantısına katılan il müdürleri koordinasyonu gerektiren bir durum bulunmadığını bildirerek sunum yapmadılar. Vali Vekili Toplantı Başkanı Ahmet Ertürk; “Ben yaklaşık 30 senedir kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevi yaptım. Hiç bu kadar hızlı olan bir koordinasyon toplantısına rastlamadım. İlk defa böyle kısa bir toplantıya şahit oluyorum.” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme