Koordinasyon isyanı – Kocatepe Gazetesi

İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılının ikinci toplantısı tartışma ile başladı. Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın’ın ard arda sıraladığı eleştiriler sonucu ortam gerildi. Kargın kamu idarecilerini işaret ederek, “Kimse iktidarın kurşun askeri olmasın.” dedi. Vali Yardımcısı Kargın’ı salondan çıkarttı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında bir önceki toplantıya ait konular ve bunlarla ilgili yapılanlar okunduktan sonra söz [&hellip]

Koordinasyon isyanı

İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılının ikinci toplantısı tartışma ile başladı. Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın’ın ard arda sıraladığı eleştiriler sonucu ortam gerildi. Kargın kamu idarecilerini işaret ederek, “Kimse iktidarın kurşun askeri olmasın.” dedi. Vali Yardımcısı Kargın’ı salondan çıkarttı

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında bir önceki toplantıya ait konular ve bunlarla ilgili yapılanlar okunduktan sonra söz alan Emirdağ’ın Bağımsız Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın sert eleştirilerde bulundu. Kargın’a “Başkan Bey sen terbiyesizlik yapıyorsun.” diyen Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış arasında tartışma yaşandı. Tartışmaya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, “Burada vaktimizi işgal edemeszin.” sözleriyle tepki verdi. Kargın ise “Sen iktidarın atadığı 657 sayılı kanunla özgürlüğü sınırlı bir insansın. Her an tayin ve sürgün görebilecek bir memursun.” dedi.
İNCELEME BELEDİYE’YE BİLDİRİLDİ
Bir önceki İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında gündeme gelen Emirdağ Belediye Başkanlığı’nca ilçede bulunan eski çöplük arazisinin ilçeye mezarlık yapılması amacıyla Belediye’ye tahsisinin Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’nden talep edildiği belirtildi. Bölge Müdürlüğü’nce yapılan inceleme sonucu ilgili evrakların Emirdağ Belediyesi’nce tanzim edilip başvurulmasından sonra değerlendirmeye alınarak izin verileceği hususunun Belediye’ye bildirildiği açıklandı.
“TOPLANTIDA SAYIN
VALİYİ GÖRMEK İSTERDİK”
Önceki toplantı özetinin okunmasının ardından Emirdağ Bağımsız Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın söz aldı. Emirdağ Belediyesi ile ilgili alınan kararların tamamen yanlış bilgilendirme olduğunu iddia eden Kargın; “Hele bir de Vali Yardımcısı Başkanlığında koordinasyon toplantısı yapılması daha başkaca bir durum. Toplum olarak zaten gerginiz, ilçe olarak zaten mağduruz. Sizden ricam lütfen gerçekleri paylaşın. Toplantıya başkanlık ediyorsunuz. Bir önceki toplantının başkanı Sayın Vali idi. Onu da burada görmek isterdik. Kasap açılışlarında gördüğümüz Vali Bey’i burada en önemli toplantıda görememek bizi üzmektedir. Ben Bağımsız Belediye Başkanıyım. MHP’den seçilmiş ve ihraç edilmiş bir Belediye Başkanıyım. Dolayısıyla sadece Allah’a bağlı bir Belediye Başkanıyım. Lüften sizden istirhamım bu programları biraz ciddiye alın.” dedi.
VALİ GÜNER’E MESAİ ELEŞTİRİSİ
İl Koordinasyon Kurulu ve benzeri toplantıların ciddiye alınmasını isteyen Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, devlet memuru mantığı ile, mesai kavramı ölçüsünde bu mesaiye en iyi değerin verilmesi gerektiğini savundu. Kargın; “Bu programları lütfen ciddiye alın. Devlet memuru mantığı ile eğer bu mesai ise, Vali Bey’in mesaisi ise bu mesaiye en iyi şekilde riayet etmesini sağlayın. Ben Valiliğe imza atmak üzere gidip, makamında bulamazken Sayın Vali kasap açılışında, lokanta açılışında, bakkal açılışında.” diye konuştu.
“EMİRDAĞLA İLGİLİ BİLGİLER YANLIŞ”
Toplantıya Başkanlık eden Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, “Arkadaşım lütfen, Sayın Başkan.” diyerek araya girmesi üzerine Kargın; “O zaman ben size söyliyeyim. Burada Emirdağ ile ilgili vermiş olduğunuz bilgi yanlıştır. Yol için kamuya açmak istediğimiz yol Defterdarlığın da girişimleri ön yargısı ile 1.4 trilyon kamu zararı oluşuyor iddiası ile karşılık bulmuştur. Kamu zararı bahanesi ile açılacak yolun iptali mahkemeye verilmiştir. Tartışmaya girmemek için bu hakkımızdan feragat ediyoruz. Bizim meclisimizden meclisten oy birliği ile geçen bu kararımızı halkımız ve tüm siyasi partilerin ilçe de hem fikir olmasına rağmen sizlerin baskısı üzerine, Defterdarlığın baskısı üzerine geri çekmiş durumdayız. Biz yol da istemiyoruz sizin makamınızdan bir iltifatta beklemiyoruz.” şeklinde konuştu.
“ÇÖPLÜKTE DEFİN
EDİLECEK CENAZEMİZ YOK”
Emirdağ’ın ihtiyaç duyduğu mezarlığın yapımı için çöp alanı tercih edilmesini insafsızlık olarak yorumlayan Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın; “Bir çöp yerine mezarlık yapılır mı? El insaf, el vicdan. O çöplüğe mezarlık talebimiz olmamıştır. Utanç verir bir durumdur. Bu nedenle faaliyet raporu okunurken bir önceki konunun çözülmüş gibi bugün gündeme getirilmesi başka bir ayıptır. Biz mezarlık yapımı için orman arazisi için bir talepte bulunduk. Siz bize çöplüğü reva gördünüz. Bizim çöplükte defin edilecek cenazemiz yok. Emirdağlılar çöplüğü hakkeden insanlar değil. Siz kendi cenazenizi çöp isterseniz toplama merkezine atabilirsiniz. Ama bize bunu reva görmek çok büyük bir ayıptır. Bunu da Emirdağ adına yapılmış bir hakaret olarak kabul ediyorum. Dolayısıyla biz Valimizi keşke burada görebilseydik. Bu taleplerimizi lüften iletin.” ifadelerini kullandı.
ELEŞTİRİLERE “TERBİYESİZLİK
YAPIYORSUN” KARŞILIĞI
Ben bundan sonraki toplantılara iştirak etmeyeceğim.” diyen Kargın şöyle konuştu: “Çünkü katıldığım toplantılarda meşru taleplerimin hiçbiri kabul görmemiştir. Taleplerimizin tamamı bundan ibaret değildir. Karayollarının çöpüne talip oldum ona da ret kararı gelmiştir. DSİ’den olan taleplerimiz de ret edilmiştir. Bunların hepsi ret edilmiştir. Biz bir önceki toplantılarda yapmış olduğum açıklamalarımdan dolayı Vali’yi temsil eden birileri tarafından baskı altına alınmış ve bunun hesabını vermiş durumdayız. Sizin burada almış olduğunuz kararlar sadece muhalefet Belediyeleri üzerinde baskı oluşturmak, iktidar partisine hizmet etmek üzere alınmış kararlardır. Böyle siyaset olmaz böyle devlet memurluğu olmaz. Sizden istirhamım şudur. Bizlerin sizlerin üzerinde hakları var. Bu hakları siz maaşlar karşılığında bizlerden talep etmek üzere varsınız. Amirimiz değilsiniz, komutanımız değilsiniz. Siz devletin memurusunuz.”
“HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUM”
Kendisinin kimseye terbiyesiz demediğini, küfür etmediğini bunun kendisine yakışmayacağını söyleyen Kargın, koordinasyon toplantısının müsteşardan daha önemli olduğunu kaydetti. Kargın şunları söyledi: “Siz bana dışarıda bu hareketleri yapabilir misiniz? Cesaretiniz yeter mi? Bu salonun dışında Vali Yardımcısı sıfatınızı bir kenara bıraktığınızda. Bu hakareti dışarıda bana yapabilir misiniz? Bana terbiyesiz dediniz. Terbiye dersini ben sizden mi alacağım? Esas terbiyesiz vatandaşın dertlerine kulak tıkayıp tek yönlü iktidar partisine hizmet edenlerdir. On dört Belediye’yi dolaştım. Hepsinde de kamu görevlileri muhalefet Belediye Başkanları ile yan yana duramaz, fotoğraf çektiremez durumda. Korku imparatorluğu oluşturdunuz. Kurşun asker görevi yapıyorsunuz. Yaptığınız tarafsızlığa, eşitliğe, vicdanlara aykırı. Burada size bağlı olan kaymakamından, odacısına, birim amirine kadar bir hakkımız var ise haram olsun. Size temsil ettiğim halk adına hakkımızı helal etmiyorum. Kimse iktidarın kurşun askeri olmasın.”
BARIŞ: KONUŞURKEN
HAKARET ETTİNİZ
Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, “Başkan Bey sen çok terbiyesizlik yapıyorsun. Çok konuştun.” Kargın, sistemin terbiyesiz olduğu karşılığını verdi. Vali Yardımcısı Barış; “Lütfen arkadaşım. Burada bulunmayan insanların gıyabında söz söyleme. Beş dakikadır sizi dinliyorum. Ben sizi ilk kez gördüm daha önceden tanımıyorum. Hakaretlerinizi sürdürecekseniz gidin. Burada siyaset yapmayın. Burası siyasi bir toplantı değil. Sayın Valimiz, Sayın Kültür Turizm Bakanlığı Müsteşarının burada olması nedeniyle onun programına katıldı. Ben burada Sayın Valiyi temsil ediyorum. Vali’nin olmaması burada Valisizliği beraberinde getirmiyor. Siz burada devamlı olarak hakaret ediyorsunuz. Dinleyen herkes anladı. Ben konuşmanızda hakaret ettiğinizi algıladım. Eğer benim algıladığım yanlış ise geri adım atar sözümü geri alırım. Ama siz burada devamlı konuşurken hakaret ettiniz. Siz afedersiniz ama konuştuklarınızı duyuyor musunuz? Sıkıntınız var ise dile getirin. Taleplerinizle ilgili değerlendirme yapılmış. Konuştunuz, siyasetinizi yaptınız. Lüften dışarı çıkın.” dedi. Daha sonra toplantıya beş dakika ara verildi. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme