Konya'nın Genel Kurulu, Afyon'da yapıldı

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Konya Birliği'nin Genel Kurulu, Afyonkarahisar Akrones Otel'de gerçekleştirildi. Genel Kurul toplantısına Kooperatif delegeleri ilgi gösterdi.Konya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Karaman, Aksaray İl ve ilçeleri olmak üzere toplam 46 Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifinin bağlı bulunduğu 20. Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan, 'Esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarını, ülkemiz sorunlarından ayrı tutmak mümkün [&hellip]

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Konya Birliği’nin Genel Kurulu, Afyonkarahisar Akrones Otel’de gerçekleştirildi. Genel Kurul toplantısına Kooperatif delegeleri ilgi gösterdi.
Konya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Karaman, Aksaray İl ve ilçeleri olmak üzere toplam 46 Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifinin bağlı bulunduğu 20. Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan, “Esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarını, ülkemiz sorunlarından ayrı tutmak mümkün değildir. Ülkemizde bir sorun varsa, küçük sermayesi ile kendisi ve ailesinin geçimini sağlama gayretinde olan esnaf ve sanatkârların da sorunu var demektir. Hatta ve hatta en çok etkilenen kesim olmaktadır. AVM’lerin çığ gibi çoğalmasıyla; zaten zor günler geçiren esnaf ve sanatkârlarımız, terörden çok etkilenmektedir. Nerede ne zaman meydana geleceği belli olamayan terör saldırıları yanında, 15 Temmuzdaki FETÖ ihaneti ile karşı karşıya kalan ülkemizde, can kayıplarımız bizleri fevkalade üzmüştür. Hele bu ihanetin kendi ordumuz, kendi güvenlik güçlerimizin art niyetlileri tarafından yapılması üzüntümüzü kat kat arttırmıştır” dedi.
15 TEMMUZ HATIRLATMASI
Baybağan, şöyle devam etti:
“Askeri Okullara, Polis Okullarına, adaletin tescil edileceği yerlere ve daha birçok önemli kurumlara, sınav sorularının sızdırılarak, hak etmeyenlerin kazandırılması; Yine, bu kurumlarda terfi etme hakkı olanların değil de, belli bir ideoloji uğruna, hak etmeyenlerin terfi ettirilmesi, hatta ve hatta devletine, milletine bağlı olanlara suç isnat ettirilerek ceza evlerine gönderilmesi tek başına FETÖ’nün yapacağı bir şey olmadığı, yabancı güçlerin de parmağı olduğu gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Çok şükür ki; başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, tüm Milletvekillerimiz, Siyasi Partilerimizin Genel Başkanları, kahraman milletimiz ve sağduyulu güvenlik güçlerimiz sayesinde, darbe girişimi önlenmiştir. 15 Temmuz’da ve diğer olaylarda şehit olan bütün vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Suçluların cezalarını çekeceğine inancımız tamdır. Bütün bu olayların meydana gelmesi elbette ekonomik olarak ta, biz esnaf ve sanatkârlarımızı zora sokmuştur. Bizler birçok badire atlattık. Bunu da atlatırız. Yeter ki birlik ve beraberliğimiz daim olsun. 15 Temmuz başarılı olsaydı, Allah korusun Türkiye parçalanacaktı, halimize binlerce şükür. Bizim başka ülkelerin topraklarında gözümüz yok. Bizim topraklarımıza göz dikenlerin gözü çıksın inşallah. Ama bütün engelleme çalışmalarına rağmen, Türkiye ilerlemeye devam edecektir.”

Bakmadan Geçme