• Haberler
  • Genel
  • Konutların 6’da 1’i sigortalı – Kocatepe Gazetesi

Konutların 6’da 1’i sigortalı – Kocatepe Gazetesi

Sigorta sektörünün ATSO'daki yetkilisi ve ATSO Meclis Başkan Yardımcısı Bekir Özerdem, Afyonkarahisar’da Zorunlu Deprem Sigortası hakkında duyarlı olunması gerektiğine işaret etti. Özerdem, konutların ancak 6’da 1’inin sigortalı olduğuna dikkat çekti Sigorta sektörünün ATSO'daki sözcüsü ATSO Meclis Başkan Yardımcısı, Bekir Özerdem, Doğal Afet Sigortaları Kurumu Sigortası olarak bilinen Zorunlu Deprem Sigortası’nda Afyonkarahisar’ın istenen düzeyde olmadığını belirtti. [&hellip]

Konutların 6'da 1'i sigortalı

Sigorta sektörünün ATSO’daki yetkilisi ve ATSO Meclis Başkan Yardımcısı Bekir Özerdem, Afyonkarahisar’da Zorunlu Deprem Sigortası hakkında duyarlı olunması gerektiğine işaret etti. Özerdem, konutların ancak 6’da 1’inin sigortalı olduğuna dikkat çekti

Sigorta sektörünün ATSO’daki sözcüsü ATSO Meclis Başkan Yardımcısı, Bekir Özerdem, Doğal Afet Sigortaları Kurumu Sigortası olarak bilinen Zorunlu Deprem Sigortası’nda Afyonkarahisar’ın istenen düzeyde olmadığını belirtti. 3 Şubat Sultandağı depreminin yıldömünde görüşlerini aldığımız Özerdem, “Afyonkarahisar’da bence konutların çok büyük bir bölümünde DASK poliçesi yok. Özellikle eski yapılarda. Sadece DASK’ı yeni yapılarda sıklıkla görmek mümkün. Onun dışında maalesef DASK alışkanlığı memleketimizde yok. Marmara, Dinar ve Sultandağı depremi yaşamış olmamıza rağmen gereken önem verilmiyor. Tahminimce 6 meskenden 1 tanesi sigortalı. Kamu kurumlarında da böyle. Devlet, kamu kurumlarına DASK anlamında bir ödenek ayırmıyor” dedi.
DASK’ın çok pahalı olmadığını, aksine cüzi miktarlarla ödendiğini hatırlatan Özerdem, “DASK çok pahalı değil. DASK’ın metrekaresi 1 liraya tekabül ediyor. 100 metrekare 100 liraya mal oluyor. Sigorta şirketine göre taksit de yapılıyor. Çok cüzi bir rakam ortaya çıkıyor. Bu rakam, senelik” diye konuştu.
Afyonkarahisar’ın depremi yaşayan bir şehir olduğunu hatırlatan Özerdem, “Normal anlamda teşvik edilmesine gerek yok. Afyonkarahisar, deprem gören bir memleket. Trafik sigortalarında uygulanan sür prim uygulaması DASK için de geçerli olabilir. Zamanında yenilemediğin zaman bir sonraki sene mutlaka zamlı bir biçimde yenileyeceksin. Yarın bir gün deprem olduğu zaman kimse ‘Nerede bu devlet’ demeyecek. Nitekim, DASK poliçesi olmayanlara devletin yardım yapmayacağı yönünde açıklamalar yapıldı” ifadelerini kullandı.
DASK poliçesi düzenlemek için çok fazla şart aranmadığına dikkat çeken Özerdem, şöyle konuştu: “Tapunun fotokopisi ve yapı kullanma belgesiyle DASK yaptırmak mümkün. Ayrıca beyan esas. Beyan ettikten sonra DASK poliçesi düzenlenebilir.”
Öte yandan Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun verilerine göre Afyonkarahisar’da bulunan 137 bin 210 konutun 23 bin 334’ü si-gortalı. Bu da yüzde 17,01’e karşılık geliyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme