'Kontrolümdesin Şekerim' Projesi İlgi Gördü

AFSÜ'nün paydaşı olduğu 'Kontrolümdesin Şekerim' projesi ilgi gördü.

AFSÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Çocuk Endokrin Uzmanı Doç. Dr. Aysun Ata, Diyabet Eğitim Hemşiresi Songül Arslan ve Hemşire Burcu Akbulut, “Afyonkarahisar Tip-1 Diyabetli Çocuklar Derneği” koordinasyonunda Denizli, Eskişehir ve Ayazini Ören Yerine düzenlenen gezilerde, katılımcı gençlere eşlik ettiler.

'Kontrolümdesin Şekerim' Projesi İlgi Gördü

Diyabetli çocuklarla birlikte üç farklı güzergâhın tarihi mekânları ile eğlence alanlarının ziyaret edildiği, yöresel yemeklerin tadıldığı gezilerde, diyabetin sosyal hayata engel olmadığının altı çizildi. Katılımcı gençlere, kendi yaşıtlarının da gün içinde kan şekeri değerlerini ölçüp insülin kalemi kullandığının gösterildiği gezilerde, sağlıklı beslenmenin kan şekerini düzenlediği vurgulandı ve toplum içinde insülin kalemi kullanmaktan çekinilmemesi gerektiği hatırlatıldı.

'Kontrolümdesin Şekerim' Projesi İlgi Gördü

Gezilere katılan gençler ve Afyonkarahisar Tip-1 Diyabetli Çocuklar Derneği üyesi ebeveynler, hem eğlendikleri hem de diyabete dair merak ettikleri konularda AFSÜ’lü uzmanlardan bilgi aldıkları için duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Bakmadan Geçme