Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

KONTROL MEKANİZMASI VAR MI VE İŞLİYOR MU?

Burcu Aydın 26 Mayıs 2016 Perşembe 14:03:57
 

24 Mayıs Salı günü iki ayrı termal otele görev dolayısıyla gittim. Tabii ulaşım için termal hattı kullanmam gerekiyordu. İlk otele Özdilek hattı otobüsü ile ulaştım. Ancak Oruçoğlu Termal Otel’e gitmem için termal hattan bir minibüs ya da otobüse binmem gerekliydi.
Anemon Otel’in önünde beklerden beliren termal minibüs yolcu olarak beni yaya yolunda görmesine ve el kaldırmama rağmen almadı. Yolcu kapasitesi normal yani birden fazla yolcu alabilecek durumda idi. Hemen arkasından gelen ikinci minibüste aynı tavrı gösterdi. Allah razı olsun büyük bir lütufla beklerken geçen üçüncü termal minibüs aldı. Programa rötarlı da olsa ulaştım. Şoföre ücreti uzatıp hayırlı işler diledikten sonra “Yolcu mu beğenilmiyor neden sizden önce ki iki minibüste işaret etmeme rağmen almadı” diye sordum. Cevap “Neden almasın ki abla görmemiştir” oldu. İhtimal diyorum görmediğini varsayıyorum.
Oruçoğlu Termal’deki görevi noktalayıp şehre dönmek üzere beklerken bu sefer üç ayrı termal minibüs tarafından alınmadım. Onlar da normal yolcu ka-pasitesinde hatta iki tanesinde birkaç yolcu bulunmaktaydı. Ama Oruçoğlu Otel önündeki bekleyiş ve alınmamak şahsıma özel olmadı. Benden önce otel önünde olan bir beyefendiyi de üç ayrı termal minibüs almamış. Şans yüzümüze güldü yine çok büyük bir lütufla Allah razı olsun bir termal minibüs tarafından yolcu olmaya layık görüldük.
Aynı soruyu ben ve sözünü ettiğim beyefendi sorduk. Niye sizden önce geçen üç ayrı termal minibüs hattı bizi almadı? sorumuza cevap son derece ilginç oldu. Termal minibüs hattının kendine has sistematik çalışma biçiminin talihsizliğini yaşadığımızı öğrendik. Kendisinden önce geçenlerin bizi alamayacağını söyledi şoför bey. Niye mi? Çünkü ondan öncekiler kronometreyi sıfırlamadan AFİUM’a kadar gidiyorlar bu arada duramıyorlarmış. Mesela o sıra kendine gelmiş olsa o da otel önündeki ya da o güzergahtakini alamazmış.
Aynı minibüste bulunma talihsizliğini yaşadığımız 45-55 yaşlarındaki bir hanımefendi de sanki kendisine sual edilmişcesine, görev edinerek iki kez üst üste “Çalışma şekilleri böyle” tekrarında bulundu.
Termal minibüs hattının dahiyane çalışma biçimini kutluyorum. Ama soruyorum; İşe, hastaneye, nöbete, sınava vb şeylere, durumlara yetişemeyecek isek toplu taşımacılığın anlam ve gereği var mı?
Her hat kafasına göre, paşa gönlü doğrultusunda bir sistematik geliştirirse bu işin sonu nereye varır? Havanın sıcaklığı ve soğukluğu, karanlık ve gece şartları, mesafe, hanımların, çocukların, öğrencilerin bu durumlardaki pozisyonu için fikri olan var mıdır?
Durumu paylaştığım Şoförler Odası Başkanı Sayın Mevlüt Ülker, durumu yadırgayarak konuyu ilgili durak başkanı ile görüşeceğini bildirdi. Hassasiyeti ve ilgisi nedeniyle bu vesile ile kendisine teşekkür ediyorum.
Atanmış ve seçilmiş yöneticilere, ilgili birimlere, o birimlerde görev edinenlere sormak isterim; Kontrol mekanizması var mı ve işliyor mu? Bu mekanizmalarda icra görevi olanlar ne işe yarıyorlar?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER