• Haberler
  • Genel
  • Konservatuvar öğrencileri, sahne deneyimi yaşadı

Konservatuvar öğrencileri, sahne deneyimi yaşadı

Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği (AKSAM) konservatuvar öğrencilerinin sahne deneyimi yaşamasını sağladı. AKSAM Türk Halk Müziği Korosu Şefi Kubilay Aksoy öncülüğünde 'Saklı Solistler' isimli konserde amatör seslere sahneye çıkma fırsatı verdi Ankara Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleşen Saklı Solistlerkonserinde AKSAM Türk Halk Müziği Korosu Şefi Kubilay Aksoy sevilen türküleri seslendirdi.Konserin sazlarında ise çeşitli [&hellip]

Konservatuvar öğrencileri, sahne deneyimi yaşadı

Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği (AKSAM) konservatuvar öğrencilerinin sahne deneyimi yaşamasını sağladı. AKSAM Türk Halk Müziği Korosu Şefi Kubilay Aksoy öncülüğünde “Saklı Solistler” isimli konserde amatör seslere sahneye çıkma fırsatı verdi

Ankara Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleşen Saklı Solistlerkonserinde AKSAM Türk Halk Müziği Korosu Şefi Kubilay Aksoy sevilen türküleri seslendirdi.Konserin sazlarında ise çeşitli şehirlerden konservatuvar öğrencileri yer aldı.
AKSAM ve Kayseri Turan Dayanışma Grubu’nun destekleriyle gerçekleşen konsere, AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, Kayseri Turan Dayanışma Grubu yöneticileri Şaban Aksoy ve Emir Türkay ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Türkiye’den çeşitli yörelere ait türküleri seslendiren Kubilay Aksoy Cevizin Yaprağı isimli Afyon türküsünün yanı sıra Kurusa Fidanım ve Ayşemin Yeşil Sandığı gibi türkülerle sanatseverlerin kulağının pasını sildi.
Şef Kubilay Aksoy konserin gerçekleşmesinde kendilerine destek veren AKSAM ve Kayseri Turan Dayanışma Grubu’na teşekkür etti. Aksoy, “Sanatseverlere farklı seslerden türkülerimizi dinletmek amacıyla böyle bir konser tertip ettik. Konserimizi izleyenler Saklı Solistler ismini neden seçtiğimizi konser bittikten sonra anladılar. Anadolu’nun bağrında saklı tanıyıp bilmediğimiz ama türkülerimize gönül vermiş birçok sanatçı var. Burada bu isimlerden çok az bir kısmını vatandaşlara tanıtma fırsatı yakaladık. Buna benzer konserlerin devam etmesini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme