• Haberler
  • Genel
  • Konservatuvar, 90 öğrenci alacak – Kocatepe Gazetesi

Konservatuvar, 90 öğrenci alacak – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 2014-2015 akademik yılı için 90 öğrenci alacak. Konservatuvar için önkayıtlar 11 Ağustos’ta başlayacak Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, yeni akademik yıl için 8 branşta toplam 90 öğrenci alacak. Konservatuvar’da eğitim almak için önkayıtlar 11 Ağustos’ta başlayacak. Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen, “Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 1999 yılında kurulmuş, [&hellip]

Konservatuvar, 90 öğrenci alacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 2014-2015 akademik yılı için 90 öğrenci alacak. Konservatuvar için önkayıtlar 11 Ağustos’ta başlayacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, yeni akademik yıl için 8 branşta toplam 90 öğrenci alacak. Konservatuvar’da eğitim almak için önkayıtlar 11 Ağustos’ta başlayacak. Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen, “Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 1999 yılında kurulmuş, 2001-2002 akademik yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuz eğitim ve öğretim faaliyetleri, 52 öğretim üye ve elemanı, 224 öğrenci ve 11 idari personel ile devam etmektedir. Öğretim elemanlarımızın büyük kısmı Yüksek lisans programını tamamlamış durumda olup, üniversitemizde ve yurdun seçkin üniversitelerinde Sanatta Yeterlilik ve Doktora programlarına devam etmektedir” dedi.
MÜZİK BİLİMCİ VE SANATÇI YETİŞTİRİYOR
Türkmen, sanatçı ve müzik bilimci yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek “Sanatçı, müzik eğitimcisi ve müzik bilimci yetiştirmek okulumuzun amaçları arasındadır. Konservatuvarımızda görev alan her bir eğitimcimiz; Cumhuriyet’in temel değerlerinden ödün vermeden, Atatürk’ün kültür düşüncelerinden sapmadan kültürel değerlerimizi ulusal ve uluslararası bilim ve sanat ortamlarında özveriyle sergilemektedir ve evrensel, etik değerlere bağlı özveriyle çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.
AFYON’UN GELİŞİMİNE
KATKI SAĞLIYOR
Türkmen, şöyle devam etti:
“Eğitim ve öğretim süresi Sahne Sanatları ve Müzik bölümünün dört yıl, TSM ve THM bölümlerinin hazırlık sınıfı ile birlikte beş yıl olan okulumuz; Türk Sanat Müziği Bölümü (Ses Eğitimi, Temel Bilimler), Türk Halk Müziği Bölümü (Çalgı Eğitimi ve Ses Eğitimi), Müzik Bölümü (Piyano, Yaylı Çalgılar, Nefesli Çalgılar ve Vurmalı Çalgılar) ve Sahne Sanatları (Opera-Koro) Ana Sanat Dallarının tümünde eğitim ve öğretim vermektedir. Ulusal ve uluslararası bilimsel ve sanatsal etkinliklerde, ciddi ve nitelikli çalışmaları ile konservatuvarlarımız arasında kısa sürede kendisine seçkin bir yer edinen okulumuz; Afyonkarahisar ili başta olmak üzere, bölgemiz ve ülkemizin kültürel değişim ve gelişimine de katkı sağlamaktadır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme