• Haberler
  • Genel
  • Konservatuvar, 1 yılda 132 etkinliğe imza attı

Konservatuvar, 1 yılda 132 etkinliğe imza attı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 132 bilimsel ve sanatsal etkinliğe imza attı. AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Fakı Can Yürük, etkinliklerin öğrencilerin de katkısıyla başarıya ulaştığını belirtti Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında birbirinden önemli etkinlikler gerçekleştirdi. Son yıllarda yaptığı etkinliklerin giderek arttığı gözlenen Devlet Konservatuvarı öğretim elemanı ve öğrencileri, [&hellip]

Konservatuvar, 1 yılda 132 etkinliğe imza attı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 132 bilimsel ve sanatsal etkinliğe imza attı. AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Fakı Can Yürük, etkinliklerin öğrencilerin de katkısıyla başarıya ulaştığını belirtti

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında birbirinden önemli etkinlikler gerçekleştirdi. Son yıllarda yaptığı etkinliklerin giderek arttığı gözlenen Devlet Konservatuvarı öğretim elemanı ve öğrencileri, 2008-2009 eğitim öğretim yılında; 65, 2009-2010 eğitim öğretim yılında 102, 2010-2011 eğitim öğretim yılında 82, 2011-2012 eğitim öğretim yılında 132, bilimsel ve sanatsal etkinlik düzenledi.
ŞEHRİN GELİŞİMİNE KATKI
AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Fakı Can Yürük, etkinliklerin sadece akademik bir çalışmadan ibaret olmadığına dikkat çekerek “Bu etkinlikler; Afyonkarahisar, bölgemiz ve ülkemizin sosyo-kültürel değişim ve gelişimine katkılar sağlamakta. Konservatuvarımızın; genç ve dinamik akademik kadrosu ve yetenekli öğrencilerinin bu etkinliklerin gerçekleşmesinde payı büyük” dedi.
BAŞARILI ÇALIŞMALAR ÖNE ÇIKIYOR
AKÜ Devlet Konservatuvarı’nın yıl içinde 44 Afyonkarahisar konseri, 9 il dışı konser, 8 yurtdışı konser verdi. Konservatuvar, 3 ulusal sempozyum-kongre, 17 uluslararası sempozyum, 2 çalıştay, 5 konferans, 1 panelde de katılımcı veya düzenleyici olarak rol aldı. Bilimsel yayınlarda da önemli çalışmalar yapan Konservatuvar, 1 makale, 3 ulusal hakemli makale, 5 uluslararası hakemli makale, 8 kitap yayını, 1 CD yayını, 1 seminer, 2 söyleşi, 9 Bilimsel Araştırma Projesi, 2 yarışma ile öne çıktı. Uluslararası ders verme öğretim elemanı hareketliliği-Erasmus programına 3 katılım, Öğrenci Hareketliliği programına da 1 katılım sağlayan Konservatuvar’ın iki öğretim elemanının eseri, konserlerde seslendirildi. AKÜ Devlet Konservatuvarı, 5 ulusal dergide de hakemlik yaptı.
HER HAFTASONU, ÇOCUK KOROSU
AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Fakı Can Yürük, etkinlikler arasında özellikle Çocuk Koroları ile öğretmenlere yönelik çalışmaların öne çıktığını belirtti. Yürük, “Konservatuvarımızın minikler (6-8 yaş), çocuk (9-14 yaş), gençlik (14-18 yaş) koroları Cumartesi ve Pazar günleri Atatürk Kültür Merkezinde düzenli olarak çalışmaktadır. Eylül ayında geniş bir tanıtım çalışması ve yetenek taraması yapılacaktır. Bu korolarımıza Afyon’lu ailelerin daha çok ilgi göstermesini bekliyoruz” diye konuştu.
MÜZİK ÖĞRETMENLERİ UNUTULMUYOR
Müzik öğretmenleriyle ilgili çalışmalarının da beğeni topladığına dikkat çeken Yürük, “Konservatuvarların ve konservatuvar eğitimcilerinin genel müzik eğitiminin en önemli unsurları müzik öğretmenleriyle ilgilenmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Konservatuvarımız, bulunduğu ilde müzik öğretmenlerinin düzenli olarak toplanmasını sağlayan, akademik gelişimlerine katkıda bulunan, uzman akademisyenleri davet ederek müzik öğretmenlerinin hizmet içi eğitimine destek olan, bunu her yıl düzenli olarak gerçekleştiren az sayıdaki mesleki müzik eğitimi veren kurumlardandır ve her yıl müzik eğitimcileri çalıştayı yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.
UYGULAMA VE ARAŞTIRMA
MERKEZİ FAAL
Konservatuvar olarak Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni de faaliyete geçirdiklerini aktaran Yürük, şöyle devam etti:
“2011 yılı Nisan ayında faaliyete başlayan Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezimizde 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 7 yönetim kurulu üyesi, müzik bilimi ve sanatı konusunda alanlarında uzman ve farklı üniversitelerde görev yapan 7 danışma kurulu üyesi ve 1 kısmi zamanlı öğrenci görev almaktadır. Uygulama ve araştırma merkezimiz, müziğin her türünde, genel, amatör ve profesyonel müzik eğitimine yönelik çeşitli araştırma, konser, workshop, çalıştay, şenlik, festival, vb. bilimsel ve sanatsal etkinlikleri içeren çalışmalarıyla Türk Müzik Eğitimi ve Türk Müzik Kültürü’ne katkıda bulunmayı hedeflemektedir.” (Kocatepe)

Yeni binaya
Eylül’de geçiliyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın yeni binası hazır. Konservatuvar Müdür Yardımcısı Fakı Can Yürük, 2012 yılının Eylül ayında yeni binaya geçileceğini aktardı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda yeni bina heyecanı yaşanıyor. Konservatuvar Müdür Yardımcısı Fakı Can Yürük, “Yeni Konservatuvar Binamıza 2012 Eylül ayında taşınacağız. Çağdaş ve akılcı üniversitemize yakışır yeni konservatuvar binası merkez kampüste olacak. Fiziki açıdan örnek alınacak bir proje olan yeni konservatuvar binası eğitim öğretim faaliyetlerinin niteliğini artıracak. Konservatuvarın bulunduğu blok 2 katlı olup; zemin katta 12 derslik, 40 öğretim görevlisi odası, 8 çeşitli faaliyet ve çalışma odası, 1 adet sanat galerisi bulunuyor. 1. katta 44 bireysel çalışma odası, 7 adet derslik, 5 adet çeşitli faaliyet ve çalışma odası, 32 adet öğretim görevlisi odası ve 5 adet idari personel odası bulunuyor. Konservatuvar binası yanında sinema-tv stüdyoları, konser salonu olan çok amaçlı salon yapılmış durumda” dedi. (Kocatepe)

Yurtıdışı
bağlantıları da kuruldu

Fakı Can Yürük, Devlet Konservatuvarı’nın yurtdışı bağlantılarıyla da göz önünde olduğunu bildirdi. Yürük, “İspanya-Polonya-Macaristan-Portekiz-Kore-Cezayir-Almanya-Mısır, Pakistan, Almanya gibi ülkeler ile ikili ilişkiler kurulmuştur ve bilimsel ve sanatsal faaliyetler gerçekleştirmektedir” ifadelerini kullandı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi, yürütücülük ve koordinatörlük görevini üstlendiği etkinliklerle sanat ve kültür hayatında iz bırakıyor. Bu etkinlikler şöyle sıralanıyor:
-Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali
-Uluslararası Sultan Divani ve Mevlevilik Sempozyumu
-Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu
-Ulusal 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği
-Ulusal Amatör Çalgıcılar Festivali
-Afyonkarahisar Müzik Öğretmenleri Çalıştayı
-Mevlana’yı Anma – Vuslat Törenleri

5’i yabancı uyruklu 58 eğitimci var

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet
Konservatuvarı’nda çalışan eğitimcilerden 5’i yabancı uyruklu

1999 yılında kurulan, 2011-2002 eğitim-öğretim yılında öğrenci almaya başlayan Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, etkin eğitimci kadrosuyla da örnek oluyor. Konservatuvar’da 227 öğrenci, 18 yarı zamanlı 40 tam zamanlı 58 eğitimci bulunuyor. Eğitimcilerden 5’i, Azerbaycan, Ukrayna ve Macaristan’dan gelen uzmanlar.
AKÜ Devlet Konservatuvarı’nda “Müzik Bölümü (Yaylı Çalgılar ASD-Nefesli çalgılar ve Vurmalı Çalgılar ASD ve Piyano ASD), Türk Halk Müziği Bölümü (Çalgı Eğitimi ASD-Ses Eğitimi ASD), Türk Sanat Müziği Bölümü (Temel Bilimler ASD-Ses Eğitimi ASD) programları öğrenci alıyor. Sahne Sanatları ve Türk Halk Oyunları Bölümü açılmış öğrenci alım çalışmaları devam ediyor.
Konservatuvar’da; keman (Türk-Batı), viyola, çello (Türk-Batı), kontrbas, piyano, klarinet, trompet, tanbur, ney, klasik kemençe, ud, kanun, ritim sazlar (kudüm-daire-bendir-tef), bağlama, kabak kemane, tar, zurna, kaval, mey enstrümanları öğretiliyor.
Lisansüstü eğitim görmek isteyen öğrencilere de fırsat sunan Konservatuvar’da Müzik Anasanat Dalı Programı’nda lisansüstü eğitim veriliyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme