Konser öncesi medeniyetler korosundan ziyaret

Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar’a gelen Medeniyetler Korosu’nun üyeleri konsere çıkmadan önce Vali irfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret ettiler Antakya Medeniyetler Korosu üyeleri Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Koro üyeleri adına Koro Kurucusu Yılmaz Özfırat Vali Balkanlıoğlu’na plaket verdi. Medeniyetler Korosu mensupları modacı Bahar Korçan tarafından hazırlanan koro kostümüyle ziyarette yer aldılar. Üç semavi din 6 farklı [&hellip]

Konser öncesi medeniyetler korosundan ziyaret

Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar’a gelen Medeniyetler Korosu’nun üyeleri konsere çıkmadan önce Vali irfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret ettiler

Antakya Medeniyetler Korosu üyeleri Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Koro üyeleri adına Koro Kurucusu Yılmaz Özfırat Vali Balkanlıoğlu’na plaket verdi. Medeniyetler Korosu mensupları modacı Bahar Korçan tarafından hazırlanan koro kostümüyle ziyarette yer aldılar.
Üç semavi din 6 farklı medeniyet
Medeniyetler Koro Kurucusu Yılmaz Özfırat, şehit Astsubay Ahmet Yumak’ın şehadetinden dolayı çok üzgün olduklarını belirterek konuşmasına başladı. Bu akşam verecekleri konserde tüm dinlerden ilahileri şehidimizin huzuruna göndererek anmak istediklerinden söz eden Özfırat; “Bizim için bu olay çok değerli. Hem Zafer Haftası’nın burada olması bizim için çok önemli. Sizin gibi çok değerli bir valimizin bizi onurlandırıp buraya davet etmesi bizler için çok önemli. Bizlerde 3 semavi dinden, 6 farklı medeniyetten kişilerle ülkemizin bu güzelliğini tüm dünyaya göstermek için kısmetse yarın akşam (bugün) Kadir Gecesi gibi özel bir gece de sizlere özel bir konser vermek için buraya geldik.” dedi.
Dünya da paylaşılmayacak şey yok
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Medeniyetler Korosu üyeleri ile Zafer Haftası başlangıcında bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Vali Balkanlıoğlu, Medeniyetler Korosunu bir defa televizyonda izlediğini ifade etti. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulan günümüz dünyasında bazı suni ayrılıkların, insanların farklı inanış ve renklerde olmanın savaş nedenleri olabildiğine işaret eden Balkanlıoğlu; “Ülkeler savaşa tutuşabiliyor. Halbuki insanlar birbirlerini tanıdıkları zaman, birbirlerini anlamaya çalşıtıkları zaman aslında hiç kimsenin insan olarak birbirinden farklı olmadığını görüyoruz. Allah herkesi yaratıp yeryüzünde herkese rızkını vermiştir. Bu dünya da paylaşılamayacak hiçbir şey yok.” diye konuştu.
Önemli olan ne söylendiği
Medeniyetler Korosunu televizyonda ilk kez izlediğinde çok beğendiğini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol’un Hatay’dan Afyonkarahisar’a gelmesinin ardından temaslarda bulunmasını istediğini anlattı. Hatay’ın derin kültürlerden gelen bir yerleşim birimi olduğunu kaydeden Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “Ben Hatay’ı 1984 yılında görmüştüm. Belki çok değişmiştir epey zaman geçmiş. O zaman da çok değişik algılamıştım Hatay’ı. Her tip ve inançtan insanlar Hatay’da mutluluk içinde yaşıyorlardı. Her dinin kendine özgü ritüelleri, ibadet şekilleri var. Herkes kendi dilinde ve dininde Allah’a dua ediyor. Bir insan bir diğer insana Ermenice ya da İbranice Allah razı olsun dediğinde amin demekten başka ne olabilir. Ama küfrederse ona da amin diyemez. Önemli olan o dilde nelerin söylendiğidir.” şeklinde konuştu. Medeniyetler Korusu Yılmaz Özfırat’ın kuruculuğunda; Alevi Ercan Çirmi, Ermeni Renita Horoz, Sunni Fidan Kahraman, Hristiyan Asena Esedoğlu ve Yahudi Haron Cemal’den oluşuyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme