Konkordato İlan Etmek Ne Demek?

Konkordato ilan etmek ne demek? sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Konkordato ilan etmek ne demek? Kimler konkordato ilan edebilir? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

Borcunu ödemekte zorlanan bir şirketin; borçlarını belirli bir vadede ödemesine ve borçları için belirli bir süre tanınmasını sağlayan mahkeme kararına konkordato denilmektedir. Konkordato hakkında merak ettikleriniz…

KONKORDATO NE DEMEK?

Konkordato; borçlarını ödeyemeyecek duruma gelen bir şirketin mahkeme aracılığı ile borcu olduğu kişilerle anlaşma sağlayarak borçların belli bir vade de ödemesini sağlayan bir durumdur. Konkordato, Ticaret Mahkemesi tarafından onaylanarak geçerlilik kazanır. Borçlunun yapmış olduğu teklif, alacaklıların çoğulculuğunun kabul etmesi ve mahkemenin onay vermesi durumda işleme alınır. Konkordatonun; malvarlığının tasfiyesine göre ve borçların tasfiyesine göre olmak üzere göre iki farklı amacı vardır.

KİMLER KONKORDATO TELEP EDEBİLİR?

Borçlarını ve işçi ücretlerini ödeyememe durumuna gelen bir şirket; Konkordatoya başvurmak için gerekli belgeleri toplayarak; bulunduğu yerdeki Asliye Ticaret Mahkemesine başvurarak Konkordato talep edebilir.

KONKORDATO TÜRLERİ NELERDİR?

  • Vade Konkordato

Vade konkordatosu, borçlu olan şirketin tüm borçlarını ödeyebilmek amacıyla borçlarının vadelenerek ödenmesidir.

  • Tenzilat Konkordato

Tenzilat Konkordatosu, alacaklıların, borçlu olan şirketten borcu belirli kısmından feragat ederek, geriye kalan borcun ödenmesi durumudur.

  • Karma Konkordato

Karma konkordatoda, borçlu alacaklılarda, borçlarının belirli bir kısmından farağgat etmesini talep edip, geriye kalan borcun belirli bir vadede ödemesine olanak sağlayan ve en çok başvurulan konkordato türüdür.

Bakmadan Geçme